Välkommen till Seatravels nya destination för segelbåtsresor: Montenegro. Med utgångspunkt på basen i Kotorbukten ligger ett hav av upplevelser framför dina fötter. Montenegro och speciellt Sveti Stefan har länge varit ett favoritresmål för hollywoodstjärnor och turister, som lockas av landets snyggt bevarade Medeltidsby, exklusiva nattklubbar och vackra strandpromenader.   

Det historiska Kotor är ett kulturellt och historiskt centrum för montenegrinerna. Staden är omgiven av en enorm och välunderhållen mur som vittnar om den rika historien. Från toppen av San Giovanni slottet kommer du mödas av en otrolig utsikt över Kotor; de omkring 13 500 trappstegen till toppen tar dig upp till överväldigande 1200 meters höjd! Utsikten här uppifrån är helt enkelt betagande och värt alla trappsteg. 

De senaste åren har det lilla landet vid Adriatiska havet upplevt en tilltagande popularitet som destination för segelbåtssemester. Varför är inte svårt att förstå; den vackra kustlinjen, otaliga bra badstränder och bästa vattenkvaliteten i hela Adriatiska havet utgör de imponerande ramarna för din nästa semester på vattnet. Montenegro är därför perfekt för vattensportsutövare och Den Blå Grottan nära Herceg Novi är ett populärt resmål, då solljuset och reflektionen av grottan ger vattnet ett klart och strålande turkosblått sken. Nästan magiskt!

Om du åker till den gamla hamnbyn Herceg Novi kommer snabbt bli förälskad i omgivningarna som kännetecknas av de karaktäristiska mimosaträden, lavendel och en massa trappor. Här hittar du också många goda gastronomiska upplevelser. Staden är nämligen hemort för en rad av fisk och skaldjursrestauranger och med en kust på över 290 kilometer är det inte överraskande att Montenegrinerna är riktigt duktiga på just fisk och skaldjur.  

Den traditionella Montenegrinska matkulturen är uppbyggd av comfort food och goda lokalproducerade rödvin. De älskar också att lägga färsk fisk på grillen. Montenegrinerna är generellt ett matglatt folk och varje år har de en festival dedikerat till de lokala mat- och vinproducenterna.

Det finns många anledningar till att besöka Montenegro och de kan du läsa vidare om här.