Ta på segelsemester i Nordtyskland

När du seglar ut från de nordtyska Östersjöportarna, Flensborg eller Breege/Rügen, har du tillgång till ett sagolikt segelområde, där du utöver Tyskland också kan segla till både Sverige och Danmark. Det är ett område av Nordeuropa, som bjuder på underbar natur, fantastiska stränder och intressanta hamnstäder. Här finns det därför massor av möjligheter för att ta på upptäcktsfärd i länder, oavsett om du är för upplevelser i naturen, aktiv vattensport, museer, god mat eller kultur och historia. 


Utforska till exempel de många spännande hamnbyarna längs Holsteins östkust och i Lübeck Bukt eller segla till Tysklands största ö, Rügen, som med sina fina sandstränder och moderna badanläggningar är ett av de mest populära resmålen i Mecklenburg-Vorpommern-regionen. Om du vill ta en avstickare till Danmark kan det Sydfynska öhavet, Lillabält eller härliga dansk öar som Samsö och Bornholm rekommenderas också varmt. 

Klimatet gör dessutom Nordeuropa till en favorit destination om sommaren, då vädret här om sommaren ofta kan vara mer behagligt än längre söderut, då många kanske har svårt med temperaturer över 30 grader. Du har även de perfekta vindförhållandena, god service och moderna hamnar är med till att sätta pricken över i'et på din seglarsemester i Nordeuropa. 

Planera din segelsemester i Nordtyskland redan i dag, eller läs mer om möjligheterna för segelsemester i Nordeuropa och Skandinavien.