Blomsterparken Keukenhof, Lisse, Holland.

Ta ut våren i förskott och besök den berömda blomsterparken med över 7 miljoner blommor. Tulpanerna från Holland är världsberömda. Drömmer du om att se de holländska tulpanmarkerna blomstra ska du besöka Holland i april och maj. Det är också den tiden när den största blomsterparken i världen Keukenhof öppnar sina dörrar. Blomsterparken kan besökas från din båt med utgångspunkt från basen i Vinkeveen eller Loosdrecht.

Varje år planteras det mer än 7 miljoner blomsterlökar. Trädgårdarna och de 4 paviljongerna uppvisar en fantastisk samling av tulpaner, hyacinter, påskliljor, orkidéer, rosor, nejlikor liljor och många andra sorters blommor. Du kommer bli helt överväldigad av färgerna och dofterna.

Varje år skapas en helt ny image och huvudtema. Parken är endast öppen 8 veckor om året, men varje år lockar den cirka 800 000 besökare. Det är utan tvivel den bästa platsen att se tulpaner i Holland. Keukenhof är en unik sevärdhet i världen och en oförglömlig upplevelse för alla åldrar. Man kan komma till parken från sin båt på cykel från Leiden och man cyklar dessutom längs tulpanmarker och enastående holländska landskap.

Ett bra tips: du kan kombinera ett besök till Keukenhof med blomsterparaden i april. Blomsterparaden startar i Noordwijk och slutar i Harleem på kvällen, och omkring mitt på eftermiddagen passerar den Keukenhof. Men kom i god tid och hitta en bra plats längs rutten, för det kommer riktigt många åskådare, som ska uppleva den fantastiska synen.

Keukenhof är en institution i Holland och generellt är det i området omkring Lisse otaliga blomstermarker fulla av tulpaner, påskliljor och hyacinter. De blommar dock inte på samma tid varje år. Blomningen börjar normalt mitt i mars men är beroende av temperaturen. Den doften man upplever när man står i en mark full av hyacinter kan inte jämföras med den finaste parfymen.

Från en fantastisk blomsterupplevelse till en förfriskning eller en måltid, ett bra tips är då ”De Vier Seizoenen” i Lisse. Här serveras rätter gjorda av lokala produkter och det är en god tre rätters meny. Om du hellre vill äta kinesiskt eller italienskt finns det också i Lisse.