Festival Musique Métisse - en musikalsk upplevelse på din kanalbåtssemester

I slutet av maj kan du lyssna på franska och europeiska jazzfestivalen Musique Métisse, om du väljer att göra ett stopp i staden Angoulême ved Charente floden. Festivalen har funnits sedan 1976 och var den första i sitt slag i Frankrike. Programmet är fullspäckat med band, som blandar olika stilar av jazz, så du kommer att kunna höra västerländska stilar blandas med Afrika, Västindien och Latinamerika genrer. I dagarna under festivalen fylls atmosfären av förföriska jazzrytmer, eftersom det är svårt inte att danso och nynna med.

Det är frivilliga krafterna som organiserar festivalen, som varje år lockar 30.000 besökare. Det finns två musikscener "Grand Scene" och "Mandingue" som artister presterar på. Sedan finns en annan scen "La Caz" i området som kallas "Le Village" där man kan uppleva konst, litteratur och kreativa workshops som riktar sig till en något yngre publik.

I år kan du bland andra uppleva följande konstnärer på festivalen:

 

Biljetten kostar 72 € för alla tre kvällar, biljett för en kväll kostar 35 €. Inom området "Le Village" finns det gratis inträde. Festivalen sker d.22., 23. och 24.maj 2015.

Idylliskt område vid Angoulême - perfekt för kanalbåtssemester

Det är lätt att komma till floden Charente - du kan flyga till Bordeaux, därifrån är det bara en kort taxiresa / tåg till baserna vid floden. Du kan välja att segla från basen i Douelle eller Bouziers.

Sevärdheter på floden Charente

  • - Angoulême är en vacker stad som har en katedral St. Pierre från 12-talet och själva staden är omgiven av en vallgrav, som ger en vacker utsikt över landskapet.

  • - Upplev den eleganta staden Cognac på din resa nedför floden, där du kan få prova smaka på de olika destillerier Hennesey, Martell och Remy Martin.

  • - En stor lekpark på St. Savinien med pool och "minigolf".

 

Läs mer om en kanalbåtssemester på floden Charente och de sevärdheter som du kan se här.