Europa, Caribien och Asien som med deras vackra landskap och fantastiska segelområden blivit förevigade på den stora skärmen många gånger - i film du helt säkert antingen har sett eller hört om. 

Därför kommer vi här inspirera dig med fem fantastiska destinationer. 

 

Skopelos, Grekland
Mamma Mia!

Drömmer du om att utforska de samma sköna landskap som tonades fram i den första Mamma-Mia-filmen? Så ska du till den lilla ön Skopelos i Grekland. Ön är en del av den lilla ögruppen Sporaderna som består av 11 spännande öar som bjuder på vita sandstränder, måleriska landsbyar och det klaraste azurblåa havet. Området osar av autencitet, så du får lätt en närbild i den traditionella, grekiska kulturen. 

Du kan läsa mer om en segelsemester i det grekiska öhavet här

 

Vis, Kroatien
Mamma Mia! Here we go again

Du kanske redan har sett uppföljaren till Mamma Mia, men om inte så kan vi avslöja att de även denna gång har hittat en fantastisk liten pärla med en fantastisk ö som kuliss - den här gången den kroatiska ön Vis. Vis är placerad i det centrala Kroatien tillsammans med mer än 30 andra öar. Upplev områdets vackra natur, ita stränder, frodiga vegetation och stora kulturella upplevelser i de charmerande gamla byarna. 

Är du intresserad i denna sköna ö i medelhavet så kan du läsa mer här

 

Thailand
The Beach / James Bond

I hjärtat av Sydostasien hittar du Thailand som med sina tropiska skönhet har inspirerat många biografbesökare att åka på semester. Den vackra och kritvita sandstranden omringat av turkostfärgat vatten var där vi kunde se Leonardo Dicaprio då han i filmen "The Beach" sökte och hittade tropisk lycka. Njut av detta paradis till landskap medan du seglar runt bland imponerande kalkstensklippöar och förbi härliga orörda sandstränder. 

Är detta tropiska äventyr något för dig, så kan du läsa mer om våra segelsemestrar i Thailand här 

 

Filicudi, Italien
Love is all you need

En segelsemester vid Sicilien och de Eoliska Öarna är en resa i ett genomfört Medelhavs-paradis. De Eoliska Öarna är en ögrupp skapade av vulkanutbrott som blev upptagen på UNESCOs världsarvslista 2000, vilket vittnar om områdets skönhet. De måleriska omgivningarna bjuder på natursköna bukter och lugna landsbyar. Passagerna mellan öarna är korta och ger därför rik möjlighet till att njuta av livet ombord på båten. 
Det här sydlänska området satte scenen för filmen "Love is all you need", där ett händelserikt bröllop tog plats i de bildsköna omgivningarna. 

Vill du besöka detta medelhavsparadis ska du läsa mer här