Båtsemester vid vulkaniska ön Teneriffa

Utanför Afrikas kust höjer imponerande vulkaniska ön Teneriffa upp ur havet och är en vacker syn på horisonten. Kanarieöarna är kända för sina vilda och vackra vulkaniska berg, som påminner en av naturens krafter. Ögruppen ligger ca 300 km från Afrikas västkust och Teneriffa är den största av öarna. Året runt blåser nordväst vindar, vilket gör segling på Teneriffa spännande och ibland utmanande.

På en segelsemester på Teneriffa kan du besöka några av de mest orörda öarna La Palma, La Gomera och El Hierro, som under lång tid betraktades som öarna vid världens slut fram till Amerika upptäcktes. Öarna har många bra hamnar och marinor, där du kan förtöja.

Vi har ett stort urval av segelbåtar och katamaraner. För mer info om båtarna, skicka oss en förfrågan genom att klicka här.

Segling på Teneriffa

Teneriffa har Spaniens högsta punkt; vulkanen Teide, och vackra stränder och mysiga restauranger ligger intill havet. Santa Cruz, Teneriffa största stad, är en spännande stad, som har en inbjudande småbåtshamn och massor av bra butiker.

Ön La Gomera är en av Kanarieöarna, som turister ännu inte har övertagits. Det kan bero på, att La Gomera inte har de berömda vita sandstränder, en turist ofta söker, men ön erbjuder många upplevelser på en segelsemester. Ni kan hitta grottor runt ön och den historiska hamnen i San Sebastian, där Columbus började sin första expedition, är värt ett besök.

La Palma är den mest exotiska av Kanarieöarna - det är resultatet av en vulkankrater och har en kustlinje med majestätiska klippor och svart vulkansand.

El Hierro är en av de minsta öarna, men har mycket att erbjuda. En dramatisk kustlinje tillsammans med kristallklart vatten gör det till ett paradis för dykare och snorkling.

En segelsemester på Teneriffa kräver lite mer erfarenhet som sjöman, eftersom det är den öppna Atlanten du seglar i, vilket kan vara mer utmanande än i Medelhavet. Avstånden mellan öarna är av en betydande avstånd och vinden kan vara stark, men så länge man är medveten om det, då är det ett bra ställe att segla. Många seglare är bara glad för segling i Teneriffa på grund av de mycket stadiga vindar, som är här. Vinden är i allmänhet 8-10,7 m/s - 17,2-20,7 m/s. Vädret är oftast soligt och varmt.

De bästa månaderna att segla i Teneriffa är från november till april.

Höjdpunkter

  • - Los Gigantes - en spännande stad, som ligger vid foten av de imponerande klippformationer.
  • - Puerto de Tazacorte - en pittoresk by på ön La Palma.
  • - San Sebastián - Livlig sjöfartsstaden på ön La Gomera och en viktig stad för Columbus.
  • - Upplev valar och delfiner - upptäcka mer än 21 arter av valar i Teneriffas vatten.

 

Los Gigantes
På Teneriffa västra kust är, Los Gigantes, som har en hektisk småbåtshamn. Staden Los Gigantes ligger vid foten av imponerande branta klippor. Inbyggd i klipporna är en gammal kyrka och gågator, där du kan njuta av en promenad. Detta område erbjuder ett stort utbud av barer, restauranger och butiker.

Puerto de Tazacorte
Staden Puerto de Tazacorte är en vacker liten stad, som ligger på La Palma västkust och sägs vara den varmaste delen av ön. Staden är uppdelad i två delar; hamnen och byn. Den mysiga byn har en vacker strandpromenad, en hamn med fiske och en svart sandstrand. Dessutom består byn pittoreska gator och gränder, där färgglada La Palma hus pryder gatorna. Byn har också ett område med barer och restauranger där du kan njuta av lokala och färsk fisk.

San Sebastian
San Sebastian är den största staden på ön La Gomera och är lite av en hamne stad. Det var också Columbus sista hamnen innan han inledde den långa resan över Atlanten. I staden kan du besöka Columbus hus, som idag är ett litet museum i ett 400 år gammalt slott fästning och The Church of the Assumption, där han var angelägen kyrkobesökare. San Sebastian är inte mycket besöks av turister, men erbjuder ändå en bra utbud av affärer, barer och restauranger. Du kommer att hitta en mysig småbåtshamn här och en stor strand. Hamnen ligger på den östra sidan, där stranden också.

Teneriffa - en hotspot för valar och delfiner
I havet runt öarna kommer du att kunna uppleva delfiner och pilot valar leka i vågorna - de håller permanent här då havet omkring kanarieöarna är näringsrikt, och öarna ger skydd mot väder och vind. När Atlanten också är ganska kristallklart, är det en fantastisk upplevelse att uppleva den vackra havsdjur här.

Det finns upp till 21 olika valar och delfiner i Teneriffas vatten; från den gigantiska blåval till den fruktade späckhuggare. Spermavalen är också en välkänd gäst, like som sillvalar och seivalar också är återkommande gäster. Bland de mer ovanlig syn är blåvalen och späckhuggaren, men du kan ha turen att uppleva dem.

Det bästa stället att se dem är intill Teneriffas sydvästra kust vid Costa Adeje och Arona.

Ruttförslag en vecka
Dag 1: Gå ombord i staden Santa Cruz
Dag 2: San Sebastian, La Gomera (28nm)
Dag 3: Puerto de Tazacorte, La Palma (60nm)
Dag 4: La Restinga, El Hierro (65nm)
Dag 5: Puerto de Valle Gran Reyiseros, La Gomera (45nm)
Dag 6: Los Gigantes, Teneriffa (25nm)
Dag 7: Santa Cruz, Teneriffa (14nm)

Flyg
Det finns direkt flyg från Stockholm till Teneriffa med Ryanair. Du kan resa med Ryanair för 1.938 SEK t/r pr. person inklusive indchecket bagage på 15 kg.


Är du intresserad av att veta mer om en segelsemester på Teneriffa?

Skicka oss en förfrågan genom att klicka här eller ring oss på tlf.+46-8-12410087.