Upplev Tour de France från din flodbåt

Upplec Tour de France 2022 från din flodbåt!

Tour de France 2022 kommer att bli ett av årets största sportevenemang, och i år ligger rutten extra bra. Förutom att den naturligtvis startar i Danmark, kommer fältet genom många områden i Frankrike där vi har båtar som ligger.

Därför har du en unik möjlighet att uppleva Touren på nära håll, antingen från land eller vatten. Oavsett om du är en stor cykelfantast eller ej, är det en fantastisk upplevelse att se alla ryttare susa förbi och känna den magiska atmosfären, som alltid när det cyklas Tour de France.

Men du måste vara snabb. Det är populärt att kombinera kanalbåtssemestern med en glimt av Tour de France-ryttarna. Därför är det en bra idé att boka din resa så tidigt som möjligt. Då är du också säker på att få de bästa båtarna till bästa pris.Etapp 8 - Dole till Lausanne, 9. juli 2022Flodbåd Frankrig Tour de France

Starta från Dole eller St. Jean De Losne.

Etapp 8 går från Louis Pasteurs födelseplats, Dole, över den schweiziska gränsen till Schweiz fjärde största stad, Lausanne. Dole ligger i Bourgogne Franche-Comté-området, som bjuder på essensen av Frankrike. Här hittar du något av det bästa inom fransk mat och vin.

I Bourgogne finns det många vingårdar som du kan besöka och smaka de ljuva dropparna. Det finns också många lokala marknader med färska franska råvaror. Du kan också ta en tur till den historiska staden Dijon, som bl.a. är hemstad för senapen med samma namn.

Själva Dole är en gammal stad fylld med otrolig arkitektur och vackra gator. Med etappstarten i staden har du gott om tid att komma helt nära den stora Tour de France-paraden och se ryttarna på nära håll. Starten är om förmiddagen från stadens centrum.
Etapp - Carcassonne till Foix, 19. juli 2022Flodbåd Frankrig Tour de France
Starta från Castelnaudary, Trebes, Homps, Le Somail, Port Lauragais, Bram eller Argens.

Etapp 16 går från Carcassonne till Foix genom det vackra området Canal du Midi. Canal du Midi är en gammal fransk kanal som grundlades på 1600-talet och sträcker sig över 24 mil genom södra Frankrike.

När du färdas längs Canal du Midi, kör du förbi stora delar av det antika Frankrike. Du kommer att passera gamla broar och vackra akvedukter som uppfördes för hundratals år sedan. Samtidigt kan du njuta av den franska landsbygden med böljande vinfält och charmiga byar.

Fältet börjar i staden Carcassonne, som ligger mitt på Canal du Midi. Det är en historisk stad, speciellt känd för sitt stora och imponerande medeltida slott, som tornar upp sig på kullen söder om staden.

I Carcassonne har du möjlighet att verkligen njuta av Tour-atmosfären när staden är i gång hela morgonen och förmiddagen tills fältet har lämnat.
Etapp 19 - Castelnau-Magnoac till Cahors, 22. juli 2022Flodbåd Frankrig Tour de France
Starta från Cahors eller Douelle

Etapp 19 köras från den lilla byn Castelnau-Magnoac till den medeltida staden Cahors, vackert omgiven av floden Lot.

Lot-floden sträcker sig mer än 45 mil genom södra Frankrike och området är särskilt känt för sin mycket vilda natur. Det finns gott om möjligheter att se djur som utter, kungsfiskare och häger. Floden gränsar på många håll till branta kalkstensklippor som gör båtturen extra vacker.

Om du kör västerut från Cahors passerar du också den välkända Château de Cayx, som ägs av den danska kungafamiljen.

Cahors ligger äventyrligt vacker vid Lot-floden och har en gammal stadsdel som helt klart är värt ett besök. Cahors är målstaden på den 19:e etappen, så det är en bra idé att komma i tid så att du kan få en plats på upploppssträckan.

Frankrike

Frankrike

Upplev Frankrikes historiska kanaler och floder På en kanalbåtsemester i ett av våra 12 franska områden väntar dig en avslappnad upplevelse med läcker gastronomi och vackra omgivningar. Välkommen till Frankrike Njut av Frankrikes inre vattenvägar i din egen takt, där du upplever intensiva men samtidigt avslappnade möten med landets befolkning, historia och kultur. De franska kanalerna och floderna går genom några av Europas vackraste och mest varierande landskap. Du kan handla på färgglada torgmarknader till en picknick längs flodstranden, eller njut av en gourmetmåltid i en av de pittoreska städerna. Alternativt kan du koppla av med en lugn kväll i salongen ombord på båten, med ett glas vin från en av regionens lokala vingårdar. Om båtsemester i Frankrike I Frankrike är det stor nivåskillnad på havet och det bergiga landskapet. Detta kräver att vattennivån måste regleras, på kortare eller längre avstånd, med ett välfungerande slussystem. I bergsområden kan slussarna ligga nära varandra och en mycket speciell upplevelse är båthissen i Alsace. Byggandet av det mer än 800 mil långa kanalsystemet, som förbinder de stora franska floderna, började för ungefär 800 år sedan. Längs kanalerna löper ofta de gamla pråmdragarstigarna, där pråmdragarna förr i tiden mödosamt drog fyllda båtar mot strömmen. De gamla vattenvägarna har så småningom förlorat sin ekonomiska betydelse, men har i dag öppnats igen med restaurerade broar och slussystem till glädje för oss som semestrar på vattnet. Båtsemester i 12 olika områden Seatravel erbjuder båtresor i 12 olika franska regioner - allt från Alsace med de vackra korsvirkeshusen i norra Frankrike, över landsbygden Bourgogne med eleganta vinslott, till Camargues sjöar med ostronbankar och rosa flamingor. Dessutom idylliska Bretagne med en frisk fläkt från havet, Cognac-områdena längs Charente-floden, för att inte glömma det soliga Aquitaine och den berömda Canal du Midi i södra Frankrike.  
Read more
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+45) 39 16 33 44