Crewed Charter - Hyr en skeppare

Alltid prisgaranti. Vi är medlem av det danska Resegarantifonden (bästa täckningen) – ring på tel. 08-124 100 87

Crewed Charter - Hyr en skeppare

Crewed Charter

Även om du är en erfaren seglare - även om du har flera års segling och besitter alla de rätta certifikat i segling - kanske du äger din egen båt och känner dig runt i din lokala vatten. Men ändå... Kanske du vill överväga att anlita en skeppare och även en värdinna för din nästa segling semester i Medelhavet, Karibien och andra exotiska platser.

Skeppare

Hyr en skeppare

Den stora fördelen med att anställa en lokal skeppare, är att du kan koncentrera dig på din semester - bara slappna av och njuta av resan. Skepparen är ansvarig när du är förankring. Så du kommer inte att behöva stanna uppe hela natten oroande om ankaret håller eller inte. Han besitter stor lokalkännedom och kommer att ge idéer och tips för platser att besöka - platser som du aldrig ens får hört talas om eller inte kan hitta - liksom avlägsna vikar med stor möjlighet att uppleva den färgglada fiskar och sköldpaddor medan du snorkla i det kristallklara blått vatten och undervattensgrottor. Skipper tar dig platser där du kan gå iland på prospektering och kanske se lokala ruiner och andra kulturella sevärdheter. Han vet de lokala vatten och därmed vind- och väderförhållanden och kan ställa de mest gynnsamma kursen i förhållande till det. Finns sjömanns drömmen fortfarande kan du och andra intresserade deltagare lätt får hjälpa skepparen med olika uppgifter under resan: styra båten, hjälp med förtöjning och andra praktiska navigationsuppgifter under resan. Med en hyrd skeppare kommer din seglingssemester att bli en kombination av egna önskemål och intresser blandas med den lokala skeppares kunskapen - och därmed kommer din segelsemester att bli en fantastisk och unik upplevelse.

Värdinna / Stewardesse

Hyr Värdinna / Stewardesse

Hans / hennes jobb är att koka lätta måltider (förvänta dig ingen stor 3-rätters middag), små förfriskningar, rengöring i salongen och sånt - Hans / hennes jobb är inte att rengöra din hytter och göra sängar. Ni kan beställa varor i förväg som kommer vara ombord när ni anländer. Du kan beställa en bestämmelse lista - beroende på vilket område du ska segla. En del av charmen med en semester utomlands, är att handla i den lokala snabbköp eller besöka lokala marknader, men ibland kan det vara en fördel att förbeställa de tunga varorna - såsom dricksvatten, andra drycker, etc.

Kost och logistik

Förutom kostnaden för att hyra skepparen, måste han ha sin egen hytt och mat. Du behöver inte ha att bjuda in honom till restaurangen om du planerar att äta ute - men du måste se till att han får utfodras - så se till att det finns mat i kylskåpet. Ibland har skepparen vänner eller bekanta om de platser du besöker - och i allmänhet skeppare är mycket diskret och du bestämmer hur mycket du vill engagera honom. Dessutom, om du väljer att hyra en värdinna eller flygvärdinna - bör han/hon också ha sin egen hytt och kost på liknande villkor som skepparen då dem i de flesta fall inte delar hytt.

Nya upplevelser

Naturligtvis ökar det kostnaden att hyra en skeppare, men det kommer att ge dig en mycket speciell segelsemester med extra avkoppling och många unika upplevelser på platser som du förmodligen inte skulle ha tänkt på att besöka på egen hand.

Läs artiklar om livet ombord med egen skeppare och värdinna - alla artiklar är på danska

2013

2012

2011