Skicka din reseförfrågan
X
Är en semester på en av Europas floder ditt nästa reseäventyr? Sedan skicka oss en resaförfrågan.
 

Frankrike

Läs mer om fördelarne med Seatravel

Hyr Kanalbåt och upplev Frankrike från vattnet

Att resa runt med familj och goda vänner på Frankrikes inre vattenleder i eget stilla tempo är både ett intensivt och avslappnat möte med landets befolkning, historia och kultur. De franska kanalerna och floderna flyter genom några av Europas vackraste, men samtidigt mycket varierande, landskap.

Vi anser att det äkta Frankrike upplevs bäst på en båtfärd, där man kan, på färgglada torgmarknader, inhandla till en picknick längs floden, kanske en gourmetmåltid i en av de pittoreska slottsstäderna, eller en fridfull afton i salongen ombord på kanalbåten, med ett glas vin från en av regionens lokala vingårdar.

Seatravel erbjuder båtfärder i 12 olika franska regioner – från Alsace med dess vackra timmerhus i Nordfrankrike, över lantliga Bourgogne med sina förnäma vinslott, till Camargues sjöar med ostronbäddar och rosa flamingos. Idylliska Bretagne med friska vindar från havet och Cognac-områdena längs Charentefloden, och inte att förglömma det soliga Aquitaine och berömda Canal du Midi i Sydfrankrike. Oavsett vilken region du väljer kan du vara säker på att finna gott vin, gourmetmat, en vacker natur och historiska städer och en spännande kultur, samt aktiviteter för alla åldrar.

Redan för omkring 800 år sedan påbörjade man uppförandet av det finurliga kanalsystemet, som i dag förbinder de stora franska floderna och utgör en historisk transportled med en sammanlagd längd på mer än 8 000 km. Ofta löper de gamla pråmdragningsbanorna fortfarande längs kanalbredden – här var pråmdragarna i svunna tider tvungna att mödosamt dra kanalbåtar fyllda med last mot strömmen. Dessa stigar utgör i dag härliga vandrings- och cykelstigar i den vackra naturen, där fiskaren med linan bara störs av flodbåtarna då de hälsar på varandra i förbifarten. Flera av de gamla transportlederna på vattnet har förlorat sin ekonomiska betydelse, vilket lyckligtvis idag har återupptagits med restaurerade broar och slussystem, till glädje för oss som uppskattar en semester på vattnet.

Stora nivåskillnader mellan havet och ett bergigt land som Frankrike gör att vattennivån med kortare eller längre intervall regleras med ett välfungerande slussystem. I bergiga delar kan slussarna ligga tätt och en väldigt speciell upplevelse är båtlyftet i Alsace.

Låt oss hitta en båt för resan - klicka här.

Kanalresa i Frankrike med Seatravel

Alltid prisgaranti. Vi är medlem av det danska Resegarantifonden (bästa täckningen) – ring på tel. 08-124 100 87