Cookies

Frankrike

Frankrike

Hyr Kanalbåt och upplev Frankrike från vattnet

Att segla runt med familj och goda vänner på Frankrikes inre vattenleder i eget stilla tempo är ett både intensivt och avslappnat möte med landets befolkning, historia och kultur. De franska kanalerna och floderna flyter genom några av Europas vackraste, men samtidigt mycket varierande, landskap.

Vi anser att det äkta Frankrike upplevs bäst på en båtfärd – där kan man på färgglada torgmarknader inhandla till en picknick längs flodbredden, kanske en gourmetmåltid i en av de pittoreska slottsstäderna, eller en fridfull afton i salongen ombord på kanalbåten, med ett glas vin från en av regionens lokala vingårdar.

Seatravel erbjuder seglats i 12 olika franska regioner – från Alsace med dess vackra timmerhus i Nordfrankrike över lantliga Bourgogne med sina förnäma vinslott, till Camargues’ sjöar med ostronbäddar och rosa flamingos. Idylliska Bretagne med friska vindar från havet och Cognac-områdena längs Charentefloden – och inte att förglömma det soliga Aquitaine och berömda Canal du Midi i Sydfrankrike. Oavsett vilken region du väljer kan du vara säker på att finna gott vin, gourmetmat, en vacker natur och historiska städer och en spännande kultur – samt aktiviteter för alla åldrar.

Redan för omkring 800 år sedan påbörjade man uppförandet av det finurliga kanalsystemet, som i dag förbinder de stora franska floderna och utgör en historisk transportled med en sammanlagd längd på mer än 8 000 km. Ofta löper de gamla pråmdragningsbanorna fortfarande längs kanalbredden – här var pråmdragarna i svunna tider tvungna att mödosamt dra kanalbåtar fyllda med last mot strömmen. Dessa stigar utgör i dag härliga vandrings- och cykelstigar i den vackraste natur, där fiskaren med linan bara störs av flodbåtarna då de hälsar på varandra i förbifarten. Flera av de gamla transportlederna på vattnet har förlorat sin ekonomiska betydelse, vilket lyckligtvis idag har återupptagits med restaurerade broar och slussystem, till glädje för oss som uppskattar en semester på vattnet.

Stora nivåskillnader mellan havet och ett bergigt land som Frankrike nödvändiggör att vattennivån med kortare eller längre intervall regleras med ett välfungerande slussystem. I bergiga delar kan slussarna ligga tätt och en väldigt speciell upplevelse är båtlyftet i Alsace.

Låt oss hitta en båt för resan - klicka här

Kanalresa i Frankrike med Seatravel

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer
Nicols

Nicols

Nicols’ flotta består av nästan 500 flodbåtar som är utspridda på 21 baser; 18 i Frankrike, 2 i Tyskland och 1 i Portugal.
Läs mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer

Loading...