Cookies

Alsace & Saarland

View PDF

Alsace & Saarland

Hyr Kanalbåt i Alsace & Saarland 

Alsace Lorraine är inte utan anledning en populär region för kanalbåtsresor och helt underbar liksom städernas konst och arkitektur. Vidsträckta tallskgogneogar längs kanten av de blåtonade Vogeser-bergen ger möjligheter för spännande vandringsturer till en av de gamla borgarna högt uppe – och regionens unika kulturhistoria, skapar en kosmopolitisk atmosfär med upplevelser för alla åldrar.

Vackra kanaler rinner genom humlegårdar och ängar med storkar och hägrar. På Canal de la Marne au Rhin seglar du genom bedårande städer som Saverne, förbi båtlyftet vid Lutzelbourg och till livliga Strasbourg eller Nancy. Stanna till för en liten förfriskning i en mysig vinbar och njut av de spröda Alsacevinerna, eller en lokal öl med en flamberad paj som ackompanjemang.

Upplev till exempel båtlyftet St. Louis Arzviller, nära Lutzelbourg, som är en av segelturens höjdpunkter. En hisnande konstruktion lyfter båtarna 45 meter upp av bergsidan i ett stort badkar på endast 20 minuter. Det krävdes tidigare kolossala ansträngningar att forcera de nu förfallna 17 slussarna över bara 4 km.

Tar ni er förbi Strasbourg kommer ni finna en ren idyll bakom ringmuren och innanför vallgraven, snäva gränder med vackra korsvirkeshus, ett brokigt blomsterhav av pelargonier, en betagande katedral och marknadsplatser med caféer, vingårdar och ett utsökt leverne – allt sida vid sida av moderna byggnader, som det bör vara i en stad som rymmer Europaparlamentet.

Kryssningsråd på din kanalresa

  • Segla ut från en av våra 4 båtbaser retur eller envägs - rutten mellan hamnarna i Hesse/Saverne och Strasbourg är alltid populär.
  • Lätt seglats mellan Nancy och Strasbourg med helautomatiska slussar
  • Önskar du också att segla i Luxembourg och Tyskland krävs segelbevis

Inspiration till båtsemester i Alsace och Saarland

Den lilla franske regionen Alsace och grannregionen Saarland i Tyskland är lika vackra som den konst och arkitektur man finner i dess städer. Inramad av granarna i ”Svartskogen” och de blå Vogeser-bergen har denna kulturellt enastående region en speciell kosmopolitisk atmosfär och kan erbjuda en fantastisk båtsemester för varje smak.

  • Strasbourg – besök denna UNESCO – världsarvsstad med sin fantastiska arkitektur, läckra restauranger och vänliga kosmopolitiska charm
  • Frankrikes äldsta kyrka, Saint Pierre-aux-Nonnais Basilika är från 400-talet, enastående glasmosaikfönster kan beundras i St. Stephans Katedralen i Metz
  • Naturenskönheten i Saarland i Tyskland – perfekt för naturälskare
  • Barockslottet och den öppna marknadsplatsen i Saarbrücken, perfekt för en måltid i solskenet
  • Vattensport, vandringsturer och cykling – det finns något för alla
  • UNESCO världsarv – Volkinger Hutte på floden Saar, tidigare ett industriområde, nu plats för konstutställningar, konserter och mycket annat
  • Fina cykelturer på de gamla, välbevarade pråmdragningsbanorna

Segla västerut genom de böljande fälten i Lorraine-regionen och ett fantastiskt fiskeområde. Upplev basilikan St. Nicolas de Port innan du ankommer till den vackra staden Nancy med Place Stanislas for hippa inköp och en kopp café crème i solskenet. Segla österut på Canal de la Marne au Rhin och tillbringa lite tid i den kosmopolitiska staden Strasbourg och besök nöjesparken Rust, belägen på den andra sidan av den tyska gränsen.

Seglar man åt motsatt håll upplever man det fantastiska båtlyftet vid Arzviller – ett unikt ingenjörsmästerverk, som höjer och sänker din båt 45 meter på bara 20 minuter. Det är vanligtvis ganska många slussar i Alsace, vilket tar extra tid, men segelrutten är charmig, då du seglar förbi små mysiga byar längs bergen m.m.

Kanalkartbok över Alsace - Loraine

Kanalkort

Kanalkartbok nr 4:
Canal de la Marne au Rhin, Canal du Rhône au Rhin (nordlige del), Sarre, Canal de la Sarre, Mosel-floden (en del) og Canal de Vosges.


Kom ihåg att boka karta över Alsace - Loraine tillsammans med din resa! 

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer
Nicols

Nicols

Nicols’ flotta består av nästan 500 flodbåtar som är utspridda på 21 baser; 18 i Frankrike, 2 i Tyskland och 1 i Portugal.
Läs mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer

Loading...