Alltid prisgaranti – ring på tel. 08-124 100 87

Båtssemester i Picardie

Ta på en oförglömlig båtresa och utforska de härliga vattenvägarna i Picardie. Du kan tillexempel segla på de sköna kanalerna Canal de la Somme, Canal de St. Quentin och Canal du Nord.

Låt vattenvägen föra er till Amiens med den vackra katedralen som figurerar på UNESCO:s prestigefyllda världsarvslista och res vidare till Les Hortillonnages - de simmande trädgårdarna som är bland Picardies mest berömda sevärdheter.

 

 

 

 

Flodresor i det här området kräver inte seglarbevis och båtarna är väldigt lätta att styra.

Från vår bas i Cappy kan du tillexempel resa från Péronne upp till St. Valéry-sur-Somme (nära Somme-bukten).

Abbeville

Abbeville ligger på bredden av Somme-floden, ca. 45 km från Aminens. Fram till Andra Världskriget var Abbeville en typisk Medeltidsby, men tidigt under kriget blev byn utsatt för kraftiga bombningar. De flesta av byns huvudattraktioner var dock skonade för den största förödelsen. Byn är idag återuppbyggd och framstår som väldigt modern. Du kan bland annat se St. Vulfran-kyrkan. Kyrkans fasad är ett skolexempel på den flamboyanta, gotiska byggstil.
Läs mer

Amiens

Amiens är rik på kultur och goda matupplevelser och är dessutom en fantastiskt spännande by att gå på upptäckfärd i. Gläd dig till att bland annat se katedralen som är den största och högsta gotiska kyrkan från det 13 århundradet i hela Frankrike. Det är också här i Amiens du kan se Hortillonnages, också känd som de flytande/simmande trädgårdarna. Trädgårdarna ligger på små öar i träskmarkerna mellan floderna Somme och Avre, där öarna är omgivna av ett nätverk av människoskapade kanaler. På grund av kanalerna blir området också kallat för Nordens Lilla Venedig. På kyrkogården kan man se graven för den berömda franska författaren Jules Verne.
Läs mer

Saint Quentin

Saint Quentin är en by, som närmast är synonym till konst och kultur. Den spännande blandningen av stämningsfull gotisk konst och Art Deco är en upplevelse i sig själv, men det är också mycket annat att se för besökande flodbåtsseglare. Byns största arkitektoniska juveler är Basilikan från det 12 århundradet och hotellet L’Hotel de Ville de Saint-Quentin med den flamboyanta, gotiska fasaden – för att inte nämna de många flotta kyrkorna. Kom ihåg att också besöka Museum Antoine Lécuyer. Saint Quentin bjuder också på en massa fina restauranger och traditionella brasserier.
Läs mer

Noyon

Bildsköna Noyon som en gång var biskopssäte och ett av Frankrikes mest betydelsefulla religiösa center, osar av historia och fransk kultur. Här blev Karl den Store krönt, precis som den berömda reformatorn Calvin föddes och utbildades i byn. Noyon’s gotiska katedral är världsberömd och det är också byns museum för Calvin. Gå på upptäcktsfärd i de kilometervis av spännande gator och gränder. Beundra den makalösa arkitekturen och njut av en måltid på en av de många bra restaurangerna i byn. Det är också möjligt att ta sig lite bort från civilisationen och ut i de makalösa landskapen som omringar Noyon.
Läs mer