Alltid prisgaranti – ring på tel. 08-124 100 87

Inspiration till båtsemester i Brandenburg

Brandenburg bjuder på avslappning, kultur, naturupplevelser och storstadssemester. Här är 3000 sjöar och mer än 30 000 kilometer vattenväg som slingrar sig igenom skog och slott.

Berlin är upplagt för storstadsliv med många möjligheter och attraktioner, och det är på många vis helt unikt att man här har möjlighet för att åka med båt helt in i storstadens centrum. För dig som vill leva mer komfortabelt kan du välja en av de gratis tilläggningsplatserna i Berlin.

I byns centrum kan ni lägga till bara några få steg ifrån Brandenburger Tor och Alexanderplatz.

Som ett attraktivt alternativ till metropolen Berlin kan vi rekommendera en avstickare till den intrycksfulla staden Potsdam. Potsdamer Havel har otaliga förankringsplatser och från din kanalbåt kan du lätt komma in i själva staden och spatsera i den historiska Altstad och Det holländska kvarteret. Ett besök på Sanssouci-slottet är också ett måste.

Brandenburg an der Havel

I staden som har gett sitt namn till hela regionen, kan du utforska en otroligt vacker natur med floden Havel som knutpunkt. Staden är hem för ett av Europas största vattensportsområde, där Sjön Beetzsee erbjuder många olika typer av aktiviteter på vattnet. Alla sjöar och vattenvägar är också hem för många fågelarter som kommer att begeistra den naturglada. Här kan du se storkar, tranor, örnar och ett veritabelt menageri av andra fågel- och djurarter. Brandenburg an der Havel har också en otroligt rik historia som sträcker sig tillbaka till de första bosättningarna av slaviska stammar i området. Idag kan du se exceptionella exempel på gotiskt tegelbyggeri i alla kyrkorna samt stadens fyra vakttorn som fortfarande står kvar från den gamla stadsmuren från medeltiden.  
Läs mer

Werder

Vackert beläget på en liten ö i floden Havel kommer du på din kanalbåtsemester i Brandenburg nästan oundvikligen att stöta på Werder, som också kallas blomsterstaden. Under sommarmånaderna äger många festivaler rum i staden, där du kan njuta av stadens skönhet. Werder är också en självklar plats att göra uppehåll på för att kasta ut linan och se om du kan dra en fisk i land. Här kan du fånga arter som mal, ål och braxen. Om du hellre vill gå på lantlig upptäcktsfärd är vinodlingar den näst största industrin efter fiske i Werder. Vinodlingen kom till området med cisterciensermunkarna som kom till Brandenburg från Champagne-regionen i Frankrike och grundade ett kloster år 1180.   
Läs mer

Oranienburg

Mitt i en skog norr om huvudstaden Berlin ligger den charmiga, historiska staden Oranienburg. Här reser sig det imponerande vita barockpalatset över Havelfloden och vittnar om regionens storhetstid under Preussen. Staden hette ursprungligen Bötzow, men efter att greve Fredrik Vilhelm gifte sig med Louise Henriette av Oranien-Nassau byggde han den första delen av slottet åt sin nya fru. Palatset fick namnet Schloss Oranienburg av Louise Henriette, och kort därefter tog hela staden namnet Oranienburg. Om du vill njuta av sinnena och ge yngre medlemmar i sällskapet en trevlig upplevelse är det verkligen värt att promenera genom det stora trädgårdskomplexet som ligger i förlängningen av slottet. Du kan till exempel utforska de 16 "trädgårdsrummen", som är utformade i en unik stil. Om ni vill göra lite mer kan ni besöka den stora lekplatsen, som också innehåller en samling av märkliga trädgårdstomtar.  
Läs mer

Caputh

Från basen i Potsdam kan du sätta kurs över sjön Templiner See för att nå staden Caputh. Även om namnet antyder något annat, är staden verkligen inte tråkig och kaputt. Det finns gott om möjligheter till vattensportsaktiviteter på sjön, eller så kan du göra en underbar vandring i det idylliska landskapet runt staden. I staden hittar du också flera intressanta byggnader som definitivt är värda ett besök. Gå förbi slottet med sina vackra trädgårdar, designade av den berömda landskapsarkitekten Peter-Joseph Lenné, som också har designat trädgårdarna för slottet Sanssouci i Potsdam. Staden är också känd för sin vackra kyrka med sitt fristående klocktorn, och för Albert Einsteins sommarstuga. Den välkända vetenskapsmannen hade huset i fyra år innan han drevs bort av nazisterna. Stugan är den enda kvarvarande av de fastigheter Einstein ägde när han lämnade Tyskland.  
Läs mer

Potsdam (Le Boat)

Le Boat hamn i Potsdam - Potsdam är känt som Tysklands Versailles och det forntida hemmet för kungarna av Preussen. 
Läs mer