Cookies

Mecklenburg & Brandenburg

View PDF

Mecklenburg & Brandenburg

Inspiration till båtsemester i Mecklenburg – många möjliga avseglingsbaser

En kanalresa i Mecklenburg i nordöstra Tyskland erbjudar ett äventyr av vattenvägar med mer än 1000 sjöar förbundna av lugna kanaler och floder, där slott, borgar och medeltidsstäder bara väntar på att bli upptäckta – en båtsemester med sköna upplevelser och aktiviteter för alla åldrar väntar er.

På marken finner du granskog, gammal skogsmark, böljande fält och ett perfekt område för vandringar, cykling längre in i landet eller måhända en mysig picknic. En lång rad av vattensportsaktiviteter kan prövas på som ett extra nöje under båtsemestern – exempelvis paddling. Seglar man ut från Lübz eller Jabel, rekommenderas det att man stannar i den charmerande 1300-tals staden Plau am See, som ligger i utkanten av Müritz-Elde vattenvägen. De gamla timmerhusen, en gammal kvarn och medeltidstornet är alla imponerande utställningar. Den närliggande staden Waren med sin moderna småbåtshamn och charmerande gamla stadsdel är en populär turistort – och en bra plats att lägga till vid. I Mirow, på Mirow-sjöns sydkust, bör specialiteten rökt ål prövas på, eller smaka på dagens fångst i en av fiskerestaurangerna vid sjöstranden. Vid Grienick-sjön kan man avnjuta en promenad i den vackra parken som omger Rheinsberg-slottet, där man också kan få uppleva vackra utomhuskonserter under hela sommaren. Själva staden Rheinsberg från 1800-talet är också värd ett besök.

Den östliga stranden av den stora Muritz-sjön gränsar upp till Muritz Nationalpark, där man om man har tur, kan se rådjur och sällsynta fåglar såsom vitsvansad örn m.m. På Malchow-sjön är den gamla staden Malchow en bra bas, varifrån man kan upptäcka och utforska de vackra omkringliggande vattenvägarna och kika på djurliv och fåglar på nära håll. Fürstenberg/Gransee är den första staden i Tyskland som har fått diplom för sin rena luft- och vattenkvalitet. Sex andra städer i regionen figurerar bland topp 10 för de bästa ekologiska platser i hela Tyskland – detta förklarar varför Mecklenburg är ett så enastående naturområde där det finns flora och fauna.

Inspiration till kanalsemester i Brandenburg - avsegling från Potsdam och Ketzin

Detta seglingsområde bjuder på avslappning, kultur, naturupplevelser och storstadssemester.

Brandenburg har 3 000 sjöar och mer än 30 000 kilometer vattenväg, som ringlar sig genom skog, förbi talrika slott och palats. I Berlin möter man ett fantastiskt storstadsliv och otaliga attraktioner. Från basen i Ketzin öppnas de Märkiska och Berlinska vattenvägarna sig med möjlighet att lära känna de varierande Oberhavel- och Ruppinerregionerna. Bara en båtsemester bjuder på denna slags frihet: Lägg ankar på sjöarna och njut av den stjärnspäckade natthimlen över den naturliga ”swimmingpoolen”; eller använd alla utmärkta faciliteterna i småbåtshamnen. För dig som vill leva mera komfortabelt kan du välja en av de kostnadsfria förtöjningsplatser som finns i Berlin och erövra huvudstaden.

Den attraktiva metropolen lockar

Tysklands huvudstad lockar med sina många sevärdheter och upplevelser. Många huvudstäder ligger vid vatten, men bara en kan man segla i med flodbåt. När du har kommit till Berlin seglar du genom Parlamentskvarteret, förbi Riksdagen och förbi Museumsön. Den 183 kilometer långa vattenvägen inom staden bjuder på få slussar i ett perfekt vattenvägsnätverk som nästan fungerar bättre än tunnelbanan. Staden har 12 vattenvägar, på vilka man nästan kan fara förbi varje attraktion i huvudstaden. Från sin egen flodbåt kan man besöka några av stadens kvarterer till exempel Charlottenburg eller Kreuzberg på ett nytt sätt. Berlin bjuder på riktigt många, bekvämt belägna förtöjningsplatser. I stadens centrum kan ni lägga till bara några stenkast från Brandenburger Torget och Alexanderplatz med TV-tornet.

Som ett attraktivt alternativ till metropolen Berlin är en avstickare till den intrycksfulla staden Potsdam värt att rekommendera. Potsdamer Havel har otaliga förtöjningsplatser – från din flodbåt kan du enkelt komma in i själva staden och strosa runt i den historiska Altstadt och ”det holländska kvarteret” – också ett besök på slottet ”Sanssouci” är ett måste.

Kanalkartbok över Mecklenburg och Brandenburg

Kanalkort

Kanalkartbok:
Sjöar, floder och kanaler i Mecklenburg och Brandenburg.

 

Kom ihåg att boka karta över Mecklenburg och Brandenburg tillsammans med din resa! 

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer
Nicols

Nicols

Nicols’ flotta består av nästan 500 flodbåtar som är utspridda på 21 baser; 18 i Frankrike, 2 i Tyskland och 1 i Portugal.
Läs mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer

Loading...