Skicka din reseförfrågan
X
Är en semester på en av Europas floder ditt nästa reseäventyr? Sedan skicka oss en resaförfrågan.
 

Canada

Läs mer om fördelarne med Seatravel

Njut av den kanadensiska vänligheten och mångfaldheten! Som något helt nytt erbjuder Seatravel nu flodbåtsresor till Kanada! Upplev den världsberömda kanadensiska vänligheten och utforska landet, som är känt för det intressanta mötet mellan fransk- och engelskspråkig befolkning, produktionen av lönnsirap och betagande landskap.

Vill du verkligen imponeras bör du unna dig själv en flodbåtsresa med Seatravel. Vår bas för flodbåtsturer är placerad i Smiths Fall, och är utgångspunkten för en unik resa genom den UNESCO-beskyddade Rideau Canal.

Det bästa från alla våra europeiska destinationer möts i en när du besöker vår kanadensiska bas i Smiths Fall. Från de finaste kanalerna som skulle kunna varit tagna direkt från Frankrike, till de dramatiska landskap och vackra sjöar som du också kan hitta i Irland och Holland. Kanadas mångfalds natur har allt!

Är du intresserad av en aktiv semester är Kanada optimalt för att utforska kuperad terräng, bildsköna sjöar och betagande slätter. Här har du rik möjlighet för att vandra, paddla kajak, fiska och mycket annat och om du är intresserad av cykling kan du utforska närområdet vid Rideau Canal från en cykelsadel.

En vandrartur i Ontarios Högland är en annorlunda upplevelse, som du inte borde missa. Ontarios Högland imponerar med en otrolig kontrast mot de lugna och ändlösa sjöarna vid Kingston och The Great Waterway. Här är landskapet bergigt det utgör ramen för en intressant semester.

Kanada är en intressant mix mellan natur, språk och kultur. Precis som Kanadas natur rymmer en imponerande diversitet gömmer Kanada också en kulturell skattkammare. Du kommer höra både engelska och franska på gatorna och även om befolkningen är övervägande engelsktalande har man genom tiden värnat om diversiteten, särskilt den franska kulturen, värderingar och traditioner. Som resultat har Kanada en bred kulturell variation. Städerna längs Rideau Canal levererar verkligen kulturella inslag längs vägen såsom museer och gallerier av internationell klass och inte minst Ottawas berömda festivaler.

Huvudstaden Ottawa är en kosmopolitisk storstad med allt som hör till pulserande nattliv, bra shopping möjligheter och kulinariska upplevelser. Med flodbåt seglar du igenom hjärtat av Ottawa där du får den helt unika upplevelsen att gå i land mitt i en stor stad.

Det är i det hela taget rik möjlighet för att stanna under vägen och undersöka en av de små landsbyarna. Många av dem visar ett brett utbud av Kanadas många små lokala producenter och mikrobryggerier. Besök tillexempel ostfabriken Cheese Factory i Ontario som låter dig smaka några av dem läckra varianterna. Ni kan nästan inte komma undan ett besök på Wheelers Maple Sugar Camp där du får en inblick i produktionen av den världsberömda kanadensiska lönnsirap, Kanadas signaturprodukt.

Merrickville också döpt ”Riddarens juvel” är officiellt korat till Kanadas vackraste landsby. Byn är definitivt värt ett besök för dem som intresserar sig för lokalt producerad mat och dricka och traditionellt hantverk. Den här charmerande landsbyn ligger blott 18 km från basen i Smiths Falls och har blivit känt för sin hantverksgemenskap och att det är ett hjärta för små lokala producenter. Gillar man glass är Downtown Ice Cream shop en must-see.

Goda råd till seglingen

Slussarna på Canal Rideau bade roliga och lätta att betjäna. De traditionella slussarna betjänas på det gamla traditionella viset dvs med handkraft det gäller tre till fyra slussar. Slussarna blir en trevlig del av semestern och en del av upplevelsen att vara på flodbåtssemester.

Från din starthamn basen Smiths Falls, får du fritt välja om du vill segla videra upp mot Ottawa, mot Perth eller hela vägen ned till Kingston. Var uppmärksam på att du inte kan segla vidare när du når Kingston där stängs floden för vidare segling med flodbåt. Hur du önskar spendera tiden mellan avgång och ankomst är helt upp till dig.

Längs Rideau Canal är det möjligt att förtöja vid en av de många lokala marinorna (här ska nämnas områdena vid Parks Canada, samt marinorna i Portland, Seeley’s Bay, Perth och Westport). Till båthyrningen tillhör en obligatorisk avgift som gör att du fritt kan nyttja de nämnda förtöjningsplatserna gratis om det finns lediga platser såklart. Om det skulle ske att ni inte får en plats är det möjligt att få erbjudet en annan förtöjningsmöjlighet mot en mindre avgift som betalas på plats.

Alltid prisgaranti. Vi är medlem av det danska Resegarantifonden (bästa täckningen) – ring på tel. 08-124 100 87