Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Ön Bequia og Admiralty Bay

Bequia, en del av Grenadinerna i Windwardöarna, är innhyllet i maritim historia, och idag er øyas fiskar,e sjømenn och båtbyggere, stolta över att dela sina maritima traditioner med besøkende.
Läs mer

Ön Mustique

Mustique är en av de mest exklusiva och vackra öar i Karibien. Här njuter de rika och berömda livet - men ön är naturligtvis också tillgängliga för oss vanliga dödliga.
Läs mer

Tobago Cays Marin-park

Öarna är bland de vackraste i Grenadinerna - och verkar vara skapad för seglare som älskar snorkling och dykning. Tobago Cays Marine Park består av fem obebodda öar - för att inte tala om det påkostade livet i vattnet som omger dem.
Läs mer

Ön Mayreau og Salt Whistle Bay

Inne i Tobago Cays National Park, finnas ön Mayreau och vackra Salt Whistle Bay.
Läs mer

Clifton Harbour (Ön Union Island)

Clifton Harbour ligger på den östra sidan av Union Island, och är en samlingspunkt för seglare i de östra Grenadinerna. Kasta ankare, koppla av, och sedan ta till landet för att utforska staden, äta en god middag och tillbringa kvällen på en av de många mysiga barer.
Läs mer

Chatham Bay (Ön Union Island)

På den västra sidan av Union Island, hittar du vackra Chatham Bay.
Läs mer

Ön St. Vincent Island

Många seglare väljar en av de förankringarna i Young Island Cut, en vacker pjäs av vatten mellan St Vincent och Young Island. Detta är en favorit plats på grund av de många bra restauranger och barer, för inte att tala om områdets vackra natur. St Vincent har mycket att erbjuda, till exempel: vandring, fågelskådning, historiska platser och öns huvudstad Kingstown. Ta en taxi runt eller hyra en bil.
Läs mer

Young Island Cut (Ön St. Vincent)

Det är ett nöje att gå iland och smaka på lokal mat och njuta av nattlivet på de många fantastiska barer - där festen fortsätter tills gryningen.
Läs mer

Dragon Bay (Ön Grenada)

På Grenada västkust hittar du vackra drake Bay.
Läs mer

Ön Curacao

Släpp ankaret på närliggande Sandy Island, som ligger strax utanför kusten  på Curacao och njuta av den vackra stranden och snorkling. På Curacao´s fastlandet bör du utforska Hillsborough.
Läs mer

Ön Union Island

Union Island är en del av St Vincent och Grenadinerna, se till att gå igenom tullen och immigrationskontroller om du seglar från Grenada ön. Starta i Clifton Harbour, öns största stad med en färgglad och hektisk lilla hamnen. Här kommer du att välkomnas av varma och vänliga öbor. Vägar och stigar erbjuder några av den bästa vandring och cykling i Grenadinerna. Kom ihåg att ta en drink på Happy Island, en ö gjord av snäckor.
Läs mer

Ön Petit Martinique

Petit Martinique är Grenada nordligaste ö.
Läs mer

Prickly Bay (Ön Grenada)

Prickly Bay är bland seglare kända som en av de bästa förankringar i Grenada. Tull och immigration tjänsten finns på yachtclubben vid ankarställen. Här kan du uppleva levande musik på stål-trummor i yacht clubbens bar. Överväga att ta på en picknick i den spännande regnskog och svalka dig i Grenada´s många pittoreska vattenfall.
Läs mer

St. George´s Bay og staden St. George´s (Grenada)

Segla till hamnen i St George och spendera lite tid att utforska Grenadas spännande huvudstad.
Läs mer

St Georges, Grenada (Sunsail)

Sunsail bas på Grenada - Vid den sydligaste av Windward öarna - Grenada - har Sunsail bas i St. Gerorge Harbour, Port Louis Marina. 
Läs mer

St Georges, Grenada (Moorings)

Moorings hamn på Grenada - på den sydvästra änden av Grenada i södra änden av St Georges har Moorings sin bas i Port Louis.
Läs mer

Grenada, St Georges (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter bas - I den vackra staden St. Georges i Grenada är basen i Port Louis Marina. 
Läs mer

St. Vincent (Dream Yacht Charter)

St. Vincent - Et bra utgångspunkt till Grenada.
Läs mer

Segelväder vid St. Vincent og Grenadinerne

Med sin placering i det nordöstliga passadvindbältet är St. Vincent och Grenadinerna goda för suveränt väder nästan alla årets 12 månader. Spännande och utmanande i vintermånaderna och problemfri segling om sommaren. Området är också så lyckosamt att vara i lågriskzonen under orkansäsongen.

Orkansäsongen varar från juni till november, med sin höjdpunkt omkring augusti och september.

Klimat

St. Vincent och Grenadinerna har tropiskt klimat och är kännetecknas av havsvindar och de rådante nordöstliga passadvindar. Juni till september betecknas som den fuktiga säsongen och den torra säsongen är från februari till maj. Den årliga genomsnittliga nederbörden varierar från 1 500 mm till 1 750 mm på den nordliga och sydliga kusterna och ända upp till 4 000 mm i den inre regnskogen. Den genomsnittliga temperaturen ligger på 25°C året runt.

De dominerende vindarna

Vindarna blåser nästan alltid från nordöst till sydöst på 5-13 m/s. Vinden tilltar typiskt omkring den nordliga änden av öarna.

Tidvatten

Tidvattenskillnaden är mycket liten vid St. Vincent och Grenadinerna och inte mer än 30-60 cm, räkna med lokala variationer på grund av atmosfär och vind.

Månad

°C Max

Genomsnittlig
nederbörd (mm
)

Genomsnittlig
vind (m/s)

Januari

26

30

NÖ 5-12,5

Februari

26

25

NÖ 5-12,5

Mars

26

25

NÖ 5-12,5

April

27

40

NÖ 5-12,5

Maj

27

105

SÖ 5-12,5

Juni

28

95

SÖ 5-10

Juli

28

45

SÖ 5-10

Augusti

28

105

SÖ 5-10

September

28

125

SÖ 5-10

Oktober

27

160

SÖ 5-10

November

27

95

NÖ 5-10

December

26

40

NÖ 5-12,5