Cookies

St. Lucia & Martinique

View PDF

St. Lucia & Martinique

Båtuthyrning och segelsemester vid St. Lucia och Martinique

Spännande segling med möjlighet till långa passager på öppet vatten och enkel tillgång till de många varierade och förtrollande karibiska öarna – detta är kännetecknande för en seglingssemester i de tropiska paradisen St. Lucia och Martinique vid Windwardöarna. Om du hyr en segelbåt här kan du bland annat njuta vid de moderna turistorterna, eller varför inte sightseeing samt fantastiska landskap med vita sandstränder.

  • Pitonerna – de två imponerande vulkaniska klipporna på St. Lucia
  • Spännande segling
  • Båtbyggarna på Bequia
  • Äta på lyxiga Mustique
  • Crescent Beach i Salt Whistle Bay
  • Snorkling och dykning vid Tobago Cays

Det är lätt att flyga till St. Lucia och Martinique – de flesta av våra gäster börjar från Martinique och seglar sedan mot Grenadinerna Tobago Cays. Det är möjligt att göra en envägssegling från Martinique till Grenada – vilket är en fantastisk resväg.

St. Lucia kallas ofta Windwardöarnas juvel – vilket är en lämplig benämning. Mt. Gimie, öns högsta punkt, reser sig mer än 900 meter upp mot himlen. De branta sluttningarna är täckta med frodig regnskog, vilket är hem för ett överflöd av exotiska växter som exempelvis orkidéer och jätteormbunkar. Fågelskådning och vandring är populära tidsfördriv. Liksom resten av de största öarna i Windward-ögruppen som sträcker sig från Martinique i söder till Grenada, har St. Lucia ett vulkaniskt ursprung. Den vilande vulkanen Soufrière är en stor turistattraktion och något man inte får missa vid varje seglingssemester till St. Lucia.

Även om St. Lucia har en befolkning på cirka 160000, gör dess stora bananplantager, pittoreska byar och vackra hamnar att ön inte framstår som speciellt utvecklad – och kan därmed ge en bild av hur Karibien var innan massturismen gjorde sitt inträde. En segelsemester vid Windwardöarna och St. Lucia börjar på St. Lucia, men det är också möjligt att göra resor på öppet vatten till de lika hisnande öarna St. Vincent, Bequia, Mustique och Mayreau.

Segling vid St. Lucia och Martinique

Windwardöarna bildar den östra gränsen mellan Karibiska havet och Atlanten. Passadvindarna blåser vanligtvis från nordöst under vintermånaderna, högsäsong för seglingssemester i området, och från en mer östlig riktning under sommaren. Öarnas nord-mot-syd geografiska läge innebär att vinden oftast kommer från babord när du seglar söderut. Detta är idealiskt för snabb segling under längre kryssningar mellan öarna. Vissa seglare väljer en envägssegling, vilket ger en längre färdväg.
Vindhastigheten varierar vanligen mellan 10 och mer livliga 25 knop, ofta något svagare på öarna norr ut på grund av landeffekten. Medeltemperaturen i december-maj ligger vanligtvis mellan 18°C och 29°C, och från juni till november mellan 24°C till 35°C.

Höjdpunkter vid segelsemester i området

En seglingssemester i St. Lucia och Martinique innefattar en mängd upplevelser – och ypperlig segling mellan öarna är bara en utav dem. Vita sandstränder, simning, vindsurfing, kajakpaddling, snorkling, dykning, goda matupplevelser, vandring och möjligheter att utforska hisnande historiska platser, är alla en del av ett besök i dessa fantastiska farvatten.

Man kan lätt tillbringa en hel vecka runt St. Lucia och njuta av den behagliga seglingen och göra avstickare till land för att handla, gå på sightseeing och prova den lokala maten på en av de många utsökta restaurangerna. Men för de flesta seglare är en stor del av lockelsen av östra Karibien chansen att kombinera längre passager på öppet vatten i jämn vind mellan öarna, med dagar av ren avkoppling, där du kan bada, snorkla och uppleva kulturen och atmosfären på de mindre öarna i området – vilka även omfattar St. Vincent och Grenadinerna.

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Sunsail

Sunsail

Med över 800 yachter för 30 olika spännande destinationer över hela världen kan Sunsail och Seatravel infria dina önskningar och behov för en oförglömlig seglingssemester. 
Läs mer
Moorings

Moorings

Med Seatravel och Moorings’ båtuthyrning kan du komma ut på en seglingssemester med dina nära och kära från mer än 25 baser i Karibien, Medelhavet, Indiska Oceanen, Thailand, Nordamerika och Stilla havet.
Läs mer
Dream Yacht Charter

Dream Yacht Charter

Dream Yacht Charter startade år 2001 och har idag över 33 destinationer och en flotta på över 450 båtar som kan seglas i Karibien, Medelhavet, Asien, Stilla havet, Indiska Oceanen, Bahamas och Nordamerika.
Läs mer

Loading...