Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Christmas Cove (St. Thomas)

Strax utanför St. Thomas östkust ligger Christmas Cove, en skyddad oas på Great St. James Island. Havssköldpaddor, sjöstjärnor, rockor och andra magnifika havsdjur lever i det omgivande vattnet. Det i kombination med det klara havet ger de mest spektakulära snorkelupplevelser du kan tänka dig. Ankringsmöjligheter Förankring är endast tillåten på klar sandbotten, där det varken finns sjögräs och koraller. Det finns gott om platser där du kan förtöja vid bojar mot betalning, men kom tidigt. Höjdpunkter Flyt på toppen av de klarblå vågorna eller dyk ner och simma med havssköldpaddor, rockor och andra majestätiska havsdjur. Koppla av på den vackra kusten eller ta jollen till Pizza Pi, en unik segelbåt som serverar några av Karibiens bästa pizzor. Om ni stannar här till solnedgången kan inget jämföras med att sola dig i horisontens orange sken när natthimlen sätter in. Faciliteter Den flytande restaurangen Pizza Pi.
Läs mer

Caneel Bay (St. John)

Caneel Bay ligger i Virgin Islands National Park och är en halvmåneformad sandstrand som erbjuder en avkopplande atmosfär med exklusiva bekvämligheter. Det är en av de första stränderna du kommer till när du kör uppför North Shore Road från St. Johns huvudhamn, Cruz Bay. Ankringsmöjligheter Förankring är inte tillåtet här. Du kan använda en NPS-förtöjningsboj (vit boj med blå rand) mot en avgift. Det finns 20 bojar tillgängliga, så kom tidigt. Avgift betalas på de flytande "Hamnkontoren". Höjdpunkter Ta jollen och utforska Saloman Bay Beach, en utmärkt snorkelplats. Efter en dag med avkoppling kan du gå till Zozo's, där du kan njuta av en lyxig miljö med restaurang och bar, reservation rekommenderas men är inte nödvändigt. Faciliteter Bar, restaurang, tvättstuga (på Caneel Bay resort). Bar och tvätt är inte öppen för allmänheten, bara för resortens gäster.
Läs mer

Trunk Bay (St. John)

Hör till några av de mest turkosblå vatten i Karibien. Trunk Bay är kronjuvelen i Virgin Islands National Park.  Området är ett fotogeniskt paradis, som till och med erbjuder 200 meter undervattensleder med skyltar för de mest anmärkningsvärda bad- och snorkelupplevelser. Denna hjärtformade vik är utan tvekan en av de vackraste stränderna i världen. Inom en skyddande vik finner du Maho Bay. Med långt sjögräs är Maho Bay ett bra ställe att se sköldpaddor medan du snorklar. Norr om Maho Bay, och inte så känd (men lika vacker), ligger Francis Bay. Om du letar efter en mer avslappnad atmosfär är Francis Bay den perfekta platsen med turkost vatten och St. Johns hisnande bergiga bakgrund. Cinnamon Bay Beach rankas som en av de vackraste, orörda stränderna i Virgin Islands National Park. Njut av en 800 meter lång vit sandstrand med fantastiska kokospalmer och massor av småöar att utforska. Du kan till och med upptäcka sköldpaddor och rockor, liksom många färgglada fiskar. Ankringsmöjligheter Förankring är inte tillåtet här. NPS-bojar finns tillgängliga mot en avgift, men det finns ett begränsat antal, så kom dit tidigt. Höjdpunkter Njut av undervattenslederna genom att simma eller snorkla dig igenom det hisnande blå vattnet eller njut av den karibiska solen på den vita sandstranden. Här finns möjligheter för snorkling, simning, kitesurfing, paddleboarding, vindsurfing, vandring och mer. Faciliteter Restauranger, affärer, picknickområden, toaletter och duschar, livräddare, hyra av snorkelutrustning och taxi.
Läs mer

Saltpond Bay (St. John)

I Saltpond Bay kan du snorkla med sköldpaddor vid det friska revet i mitten av bukten eller vandra Ram Head-stigen för vacker naturskön utsikt. Den 3,2 km långa rutten erbjuder inte mycket skugga, så se till att ta med vatten och solskydd. Ankringsmöjligheter Förankring är inte tillåtet här. NPS-bojar finns tillgängliga mot en avgift, men det finns ett begränsat antal, så kom dit tidigt.  Ankring är tillåten i Coral Harbor. Höjdpunkter Badning, snorkling, kajakpaddling, vandring, solning. Faciliteter Inga anläggningar.
Läs mer

Great & Little Lameshur (St. John)

I Lameshur kan du utforska de bevarade och renoverade sockerbruken i den västra änden av bukten, som också är början och slutet på många fantastiska vandringsleder. Du kan vandra 5 km nedförsbacke från öns gamla hällristningar till stranden. Här passerar du några av de äldsta träden på ön, vackra vattenfall och rester av ett gammalt sockerbruk och sockerplantage. En vandring som definitivt är besöket värt. Ankringsmöjligheter Förankring är inte tillåtet här. NPS-bojar finns tillgängliga mot en avgift, men det finns inte många, så kom dit tidigt. Ankring är tillåten i Coral Harbor. Höjdpunkter Badning, snorkling, kajakpaddling, vandring, solning. Faciliteter Inga anläggningar.
Läs mer

Lovango Cay (St. John)

Bra snorkling på norra och södra sidan av Lovango Cay. Dagskort ger dig tillgång till anläggningens simbassäng. Ankringsmöjligheter Förtöjningar kan reserveras från Lovango Bay Resort. Ankring mellan Lovango Cay och Congo Cay är endast tillåten i sandiga områden. Höjdpunkter Bar, restaurang, snorkling, simbassäng och liten presentbutik. Faciliteter Restaurang, bar, simbassäng.
Läs mer

Leinster Bay (St. John)

Snorkling i USVI är över lag ganska exceptionellt, men den steniga och vindpinade Leinster Bay är den bästa snorklingsplatsen i St. John. TripAdvisor har till och med detta område tillsammans med Waterlemon Cay, St. John på förstaplats för attraktioner som måste ses vid Amerikanska Jungfruöarna. Ankringsmöjligheter Förankring är inte tillåtet här. NPS-bojar finns tillgängliga mot en avgift, men det finns inte många, så kom dit tidigt. Höjdpunkter Om du älskar att bada och snorkla är Leinster Bay det ultimata området på grund av det rika havslivet och korallreven. Havssköldpaddor, rockor och färgglada fiskar ses ofta tillsammans med ljusa och vackra koraller. På land kan du utforska över 30 olika stigar längs Leinster Bay Beach och se de historiska ruinerna av den gamla sockerplantagen Annaberg. Faciliteter Det finns inga faciliteter för yachter tillgängliga i Leinster Bay.
Läs mer

Coral Bay (St. John)

Coral Bay är en naturligt skyddad vik i östra änden av St. John, som består av mindre vikar som Princess Bay, Hansen Bay och Coral Harbor. Från Coral Bay är det lätt att segla till den vackra och familjevänliga Saltpond Bay. Njut av tropiska sevärdheter och enkel tillgång till flera stigar precis utanför stranden. Vattnet här är ganska grunt och snorklingen är något av det bästa ön har att erbjuda. Här hittar du en mängd undervattensliv inklusive bläckfisk, rockor, barracudor, papegojfisk, karibisk hummer och drottningkejsarfisk. Ankringsmöjligheter Förankring är inte tillåtet här. NPS-bojar finns tillgängliga mot en avgift, men det finns inte många, så kom dit tidigt. Ankring är tillåten i Coral Harbor. Höjdpunkter När det är dags att äta kan du välja mellan en mängd unika restauranger som The Danforth, Skinny Legs, Miss Lucy's, Aqua Bistro eller den simmande tacobaren Lime Out. Du kan också handla matvaror här om du vill. Faciliteter Restauranger, barer, mataffärer, vattensportsuthyrning, köpcentrum, postkontor, bankomat och taxi.
Läs mer

Magens Bay (St. Thomas)

På St. Thomas norra kust ligger Magens Bay. Stranden är ca 1 km långa och ett mycket populärt resmål.  Om du vill undvika folkmassorna är det bäst att besöka stranden på morgonenen och sen eftermiddag. Vill du ha en paus från stranden kan du vandra längs någon av de vackra naturstigarna. Här kan du uppleva de knotiga mangroveträden och se exotiska fåglar och blommor. Ankringsmöjligheter Ankarplats (vänster sida utanför badområdet). Höjdpunkter Paddla kajak runt bukten eller koppla av på den avskilda stranden. Om du gillar en mer aktiv upplevelse kan du gå på en guidad vandring där du hör om öns historia medan du njuter av det tropiska landskapet längs vattnet. Om du vill ha spänning på resan kan du ta en taxi till Estate St. Peter och åka zip-line vid Tree Line Extreme. Faciliteter Offentliga toaletter och duschar, kiosker, barer, souveniraffärer, uthyrning (SUP:s, kajaker, snorkelutrustning, m.m.), stranduthyrning (handdukar, solstolar, m.m.), taxi.
Läs mer

Brewers Bay (St. Thomas)

Brewers Bay är inte bara den perfekta platsen att upptäcka havsliv, det är också en härlig plats att titta på fåglar såsom pelikaner. Eftersom det är en av de bredaste stränderna i St. Thomas finns det också gott om utrymme att sporta på stranden, t.ex. beachvolleyboll eller strandfotboll. Ankringsmöjligheter Förankring är endast tillåten i sandiga områden. Höjdpunkter Badning och snorkling. Faciliteter Toaletter, matvagnar vid vägen.
Läs mer

Druif Bay (St. Thomas)

Njut av snorkling med sköldpaddor, koppla av på stranden eller ta några drinkar och mat på Dinghy's strandbar. Golfbilar kan också hyras för att köra runt ön. Se till att utforska det historiska fortet och njut av natursköna vyer. Ankringsmöjligheter Förankring är endast tillåten på klar sandbotten där det varken finns sjögräs och koraller. Förtöjningsbojar finns tillgängliga mot en avgift. Fråga vid incheckningen eftersom alla förtöjningar är privata. Höjdpunkter Välj den perfekta platsen med vit sand och sitt ner och njut av den karibiska solen. Ta ett uppfriskande dopp i det varma vattnet eller njut av undervattensvärlden med sina färgglada korallrev. Faciliteter Bankomat, restauranger, barer, taxi, fritidsuthyrning (kajaker, SUP:s, strandstolar).
Läs mer

St. Thomas, Compass Point Marina (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - ligger på St. Thomas
Läs mer

St. Thomas, USVI, Yacht Haven Grande (Moorings)

Moorings base - beliggende på St. Thomas
Läs mer

Sejlervejr ved USVI (St. Thomas)

Under vintermånaderna (november till januari) kommer vinden från nordost med 7-10 m/s. Julvinden kan ge 12-15 m/s flera dagar i rad. I februari rör sig vinden österut och i juni skiftar den åt sydost med 5-7 m/s. I september och oktober är passadvindarna svagast och vädret kan vara mindre stabilt med risk för orkaner. I november börjar högtryckssystemet runt Bermuda stabiliseras och vindar på 7-10 m/s blir det normala.

Havet är "avslappnat" och vågorna är på omkring 3-4 fot.

Orkansäsongen varar från juni till november, med en höjpunkt omkring augusti och september.

Månad

°C Max

°C Min

Genomsnittlig
nederbörd (mm)

Genomsnittlig
vattentemp (°C)

Genomsnittlig
vattentemp (°C)

Januari

28

24

76

25

NÖ 7,5-12,5

Februari

28

24

50

25

Ö 7,5-12,5

Mars

28

24

50

26

Ö 7,5-12,5

April

29

25

76

27

Ö 7,5-12,5

Maj

30

26

101

28

SÖ 7,5-10

Juni

31

27

76

28

SÖ 7,5-10

Juli

31

27

76

29

SÖ 7,5-10

Augusti

31

27

127

29

SÖ 7,5-10

September

31

27

127

29

SÖ 2,5-7,5

Oktober

31

27

101

28

SÖ 2,5-7,5

November

29

26

127

28

NÖ 2,5-10

December

28

24

101

27

NÖ 7,5-12,5

 

Tidvatten

Vid de Amerikanska Jungruöarna är tidvattenskillnaden mycket liten: 25-30 cm, medräknad lokala variationer som orsakas av atmosfäriskt tryck och dominernade vindar.