Auxerre

Auxerre

Auxerre är ett måste på den här turen. Den här staden är större och väldigt vacker och kommer som ett skönt avbrott från de små, sömniga landsbyarna. Staden ligger på en sluttning med slingrande och branta gator och många vackra korsvirkeshus.

I Auxerre finns det tre vackra kyrkor, bland annat katedralen Saint-Etienne, med de vackra glasmosaikfönsterna. Det ligger ett fint gammalt klocktorn mitt i byn vid Hotel-de-Ville (rådhuset).

Byn har en simanläggning, Piscine Stade Nauique de l'Arbre Sec. Det är möjligt att lägga till vid parken vid sidan av simbassängen, där du hittar moderna utomhus och inomhus bassänger.

Hamnen är perfekt placerad mitt i byn, dock på den motsatta sidan, men man kommer lätt över till byn via gångbron. Priset för att förtöja beror på båtensstorlek, men inkluderar både vatten, toalettfaciliteter och wifi och det är möjligt att tvätta kläder. Alternativt finns det gratis tilläggningsplatser vid kajen inne i staden eller vid Parc de l'Arbre Sec, som ligger på höger sida precis efter första slussen på Canal du Nivernais.