Dinan

Dinan

Dinan är känt för att vara en av de pittoreska byar som kännetecknar Bretagne-området. Den gamla bydelen i Dinan utgörs av ett nätverk av kullerstensgator och hus från Medletiden. Här hittar du bra restauranger som banar väg för ett vackert promenadstråk längs floden Rance. Det finns många trevliga barer och caféer i den gamla bydelen och omkring hamnen.                                                                                

Besök byns klocktorn från 1500-talet. Basilikaen St-Sauveur är en lustig blandning av stilarter från den romanska verandan till den överdådiga, gotiska fasaden och sidokapellen i renässansstil.

På torsdag förmiddag är det marknad där kan du köpa bröd och lokala grönsaker och tillochmed levande grisar och kycklingar.

Besök Chateau-museet för Dinan på Rue du Château som har en fin samling som beskriver byns historia. Musée du Rail, järnvägsmuseet, som ligger i den vänstra flygeln av tågstationen, här utställs det modeller av tåg och järnvägar i mindre skala, samt en rekonstruktion och en rekonstruktion av ett ställverk från 1889, videos och ett företag. Öppet på eftermiddagen.