Josselin

Josselin

Josselin är en bra tilläggningsplats med picknick-område och lekplats.

Borgen som har blivit förstörd gång på gång och återuppbyggd lika många gånger är kanske den vackraste i hela Bretagne. Framförallt visar den två helt olika stilarter beroende på vilken sida man står på. Från kanalen är det en tuff medeltidsborg, hårt bevakad och dominerad av dess stora runda torn. Från terrassen presenterar den nyaste fasaden ett mästerverk i sten som är en stor kontrast till resten av fasaden och byggnaden. Men Josselin är mer än en borg Man ska ta sig tid att att släntra igenom de smala gatorna och beundra de gamla husen omkring centrum – bland annat medeltidskvarteret St.Croix.

Här är det marknad lördag förmiddag. Man kan hyra kanoter, spela minigolf, rida på hästar och det är bra möjligheter vandringsturer. Det finns många barer, restauranger och bra butiker. Prova tillexempel lokala specialiteter som crepes med cider och den mysiga atmosfären på Creperie-Grill La Sarrazine.

Det finns olika möjligheter för att lägga till: en liten pontonbro före slussen, en lång pontonbro samt en bra plats vid foten av den imponerande borgen Rohan.