Nevers

Nevers

I den romerska byn Nevers hittar du Cathedral of Saint Cyricus och Saint Julitta of Nevers, som särskiljer sig med sina byggningsdelar som är gjorda i två olika stilarter – en romersk byggstil och en gotisk byggstil. Besök därutöver den gamla stadsdelen och upplev de många gamla monumenten i gatubilden, som vittnar om byns historia.

Byn har ett offentligt friluftsbad vid hamnen. Friluftsbadet är öppet i de tre sommarmånaderna. Utöver det finns badstranden Nevers Plage på Loires flodbrädd. 

Landsbyn Apremont-sur-Allier ligger i cykelavstånd från Nevers. Apremont-sur-Allier är med i den löpande tävlingen om titeln som Frankrikes vackraste by. Landsbyn ligger vid Pont-Canal Du Guétin.

Nevers bjuder på otaliga caféer och restauranger i den gamla stadsdelen. Hit kan du gå på cirka 10 minuter från lustbåtshamnen. Om du har behov för att proviantera hittar du ett Champion supermarket cirka 1 km från hamnen. I några tillfällen är det möjligt att få varorna levererade till ett mindre belopp. Prova eventuellt att ringa direkt till Champion supermarket och hör om möjligheterna.

Var uppmärksam på att de flesta butiker har stängt söndag och måndag.

Det är en golfbana i Magny-Cours cirka 15 km bort.

Tilläggning vid Nevers: Man lägger till på pontoner, där du hittar vatten och el. Härifrån är det cirka 10 minuters gång till bynscentrum.