Rennes

Rennes

Rennes är regionhuvudstaden och har en mysig, gammal stadsdel med många shoppingmöjligheter.

Besök Musée des Beaux Arts i det tidigare universitetet som har några fina utställningar. Museet har specialiserat sig på impressionisterna men har också verk av Leonardo da Vinci och Botticelli. Bretagne-museet håller till i samma byggnad.

Rennes är den minsta staden i världen som har ett tunnelbanesystem – 15 stationer och nästan 10 km lång. De mest spännande barerna och restaurangerna ligger söder om Place St. Anne och mot Place des Lices. Här hittar du bland annat indiska restauranger. Varje lördag utgör Place des Lices också ramarna för Frankrikes näst största marknad och de mångfärgade bodarna erbjuder allt från regionens bästa specialiteter till ”krams”.

Staden har riktigt många barer och caféer. Vi rekommenderar Le Café de la Paix på 1 place République, som ligger i hjärtat av staden. Här serveras goda pizzor. Rennes har generellt många restauranger och crêperier i olika prisnivåer. Som restaurang i moderat prisklass kan vi rekommendera: La Petite Ferme, 35 rue Poullain Duparc. Restaurangen ligger i hjärtat av Rennes och är dekorerad i egentypisk lantlig stil. Om ni önskar att äta något mer gourmet, kan vi rekommendera Le Galopin, 21 avenue Janiver (nära järnvägsstationen). Det är det enda ’brasserie de luxe’ i staden och har en hjärtlig atmosfär, fantastisk god mat och service. Restaurangen är omtalad i många välrenommerade guideböcker inklusive i Michelin. Det rekommenderas att boka bord – här talas bra engelska.

Staden har fyra offentliga öppna swimmingpoolanläggningar.

Det rekommenderas bara att lägga till i Rennes stad om dagtimmarna och efter det hitta ett lugnare ställe att förtöja inför natten.