Cookies

Nieuwport og Gent

View PDF

Nieuwport og Gent

Hyr kanalbåt från Nieuwpoort

Du kommer bli förvånad över nätet av vattenvägar som finns inne i landet och man blir även fort fascinerad av landets kosmopolitiska charm, eleganta slott, vackra broar och caféer som finns i mängder längs kanalerna.

Överallt blir man mottagen vänligt och hjärtligt - lugna landskap och gamla städer är perfekt sammanbundna av de vackra flamländka vattenvägarna som slingrar sig genom det lilla landets historiska landskap. Från marknader och museer till monument, mästerverk och minnesmärken – du kommer alltid finna något att uppleva och göra. En båtsemester kan exempelvis ta dig långt tillbaka i tiden – fascinerande museer visar landets arkeologiska och konstnärliga arv. Ypres och Diksmuide avspeglar Belgiens blodiga historia från första världsskriget, men man finner lugn på vattenvägarna oavsett landets ibland hårda historia. Hornblåsarna samlas fortfarande under minnesmärket Menin-porten i Ypres och spelar "The Last Post" till ära för de soldater som stupade i första världskriget- det har varit en tradition sedan 1928. Efter att ha shoppat i häftiga butiker i Gent och kanske utforskat slottet i staden, fortsätter du ut i det natursköna belgiska landskapet. Det kommer att verka som varje stad lockar dig till att stanna och gå på upptäcksfärd.

Höjdpunkter för kanresan från basen i Nieuwpoort

  • Fantastiska sandstränder vid Nieuwpoort – perfekt för familjer
  • Krigsmonument och ”The last Post” vid Ypres (Ieper)
  • Mer än 300 olika belgiska ölsorter
  • Nieuwpoort är en levande och kosmopolitisk stad vid havet och med en 2 km lång promenad. Ta en tur längs stranden och slappna av med ljudet av vinden och böljorna – en vacker, avslappnande stad helt enkelt. Oostende är däremot en stor stad vid havet, vars historia hänger samman med ett intensivt fiskande. Här kan man besöka många monument till exempel en fästning uppförd av Napoleon. Besök några av dess många museer och njut av en läcker måltid i en av många restauranger.
  • Deinze är en mysig mindre stad med många företag och attraktioner. Brielmeersen Park har vackra vandringsleder och dessutom en stor lekplats för barn och en svår bambulabyrint.
  • Oudenaarde är berömt för sin gobelinframställning och goda restauranger.
  • Brygge – vars gamla stadsdel är inkluderad på UNESCOs lista och gör staden till en av de mest populära turistdestinationerna i Europa. Staden är liten nog för att kunna utforskas till fots, eller i häst och vagn, eller kanske i din kanalbåt – och här finns många museer och goda shoppingmöjligheter och restauranger. Det kommer att vattnas i munnen på dig när du besöker en godisbutik i Brygge. Doften av choklad fyller luften och du kan hänge dig helt till njutningen.
  • Gent, "Flanderns Pärla", var vid en tidpunkt Europas största stad efter Paris. Ingen annan stad i Belgien har så många monument och viktiga byggnader som Gent. Den historiska stadskärnan kan bara upplevas till fots. St. Bavon katedralen är känt för att husera de största mästerverken av de gamla flamländska målarna. Medeltidsstaden Gent är känd för sin imponerande gotiska arkitektur.

 

Seglingstips på din båtsemester

Flanderns nationaldag är den 11 juli och den belgiska nationaldagen är den 21 juli (dessa datum är slussarnas öppettider som på söndagar).

OBS! Ta med en mobiltelefon då det är nödvändigt att ringa till några av broarna och slussarna för att få dem att öppnas. Broarna och slussarna mellan Nieuwpoort och Brygge är stängda söndagen före 1 maj och efter den 30 september. 

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer

Loading...