Semester i Nieuwpoort och Gent

Du kommer att bli förvånad över nätet av vattenvägar som finns inne i landet och man blir även fort fascinerad av landets kosmopolitiska charm, eleganta slott, vackra broar och caféer som finns i mängder längs kanalerna.

Överallt blir man mottagen vänligt och hjärtligt - lugna landskap och gamla städer är perfekt sammanbundna av de vackra flamländska vattenvägarna som slingrar sig genom det lilla landets historiska landskap. Från marknader och museer till monument, mästerverk och minnesmärken, du kommer alltid att hitta något att uppleva och göra. En båtsemester kan exempelvis ta dig långt tillbaka i tiden, fascinerande museer visar landets arkeologiska och konstnärliga arv. Ypres och Diksmuide avspeglar Belgiens blodiga historia från första världskriget, men man finner lugn på vattenvägarna oavsett landets ibland hårda historia. Hornblåsarna samlas fortfarande under minnesmärket Menin-porten i Ypres och spelar "The Last Post" till ära för de soldater som stupade i första världskriget, en tradition sedan 1928. Efter att ha shoppat i häftiga butiker i Gent och kanske utforskat slottet i staden, fortsätter du ut i det natursköna belgiska landskapet. Det kommer att verka som varje stad lockar dig till att stanna och gå på upptäcktsfärd.

 

 

Färdtips på din båtsemester

Flanderns nationaldag är den 11 juli och den belgiska nationaldagen är den 21 juli (dessa datum är slussarnas öppettider som på söndagar).

OBS! Ta med en mobiltelefon då det är nödvändigt att ringa till några av broarna och slussarna för att få dem att öppnas. Broarna och slussarna mellan Nieuwpoort och Brygge är stängda söndagen före 1 maj och efter den 30 september.

Nieuwpoort (Le Boat)

Le Boat bas - Nieuwpoort är både en fiskehamn och en segling centrum. Här finns en stor marknad med skaldjur.
Läs mer
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87