Alltid prisgaranti – ring på tel. 08-124 100 87

Semester på Rideau Canal

Rideau Canal består av en mängd sjöar och floder,som är sammanbundna via kanaler. Kanalerna utgör mindre än 10% av den UNESCO-beskyddade Rideaukanalen, som sträcker sig över 202 km mellan Ottawa och Kingston.

Destinationens betagande natur och klara sjöar passar perfekt för natur- och vattenälskare. Om vill ha en destination med upplevelser i överflöd så är Rideaukanalen en perfekt match för dig!

Inspiration och praktisk information

Kanalkartboken hjälper dig med att planlägga din rutt så du får det optimala ut av din flodbåtsresa. Har du tillexempel önskemål om antal restimmar och slussar kan den användas till att uträkna det mellan olika städer/byar. Boken innehåller också många nyttiga upplysningar om flodbåtresor i Kanada. T.ex. är det bra och lätta översikter över slussarnas öppettider, information om fartgränser och signaler samt nyttiga adresser och telefonnummer till turistkontor. Om du önskar få inspiration till sevärdheter innehåller kanalkartboken också en översikt över marknadsdagar, museum i närområdet med mera. Boken finns ombord på båten.

Låt dig inspireras av de nedanstående beskrivningar av närområdet (Ottawa, Toronto, Smith Falls med flera.), om du har behov för inspiration på resan genom Rideaukanalen.

Note: Observera att alla båtturer ska starta och sluta i Smiths Falls!

 

 

Transport

  • Flyg till Ottawa (YOW) via Kastrup (Köpenhamn)/Arlanda flygplats. Flygturen till Ottawa är med oftast med en eller två transfers i andra flygplatser. Turen mellan Ottawa och Smiths Falls är till gengäld mycket kortare, med tåg är du i Smiths Falls på bara 45 minuter. Alternativt kan man ta en taxi från flygplatsen till Smiths Falls, då är körtiden cirka en timme. Då det finns få direkta tågavgångar mellan Ottawa och Smiths Falls rekommenderar vi att man tar taxi.
  • Flyg till Toronto (YYZ) via Kastrup/Arlanda flygplats om du vill undvika mellanlandningar på andra flygplatser. Men härifrån tar det dessvärre cirka 3,5 timmar med tåg alternativt ca. 3 timmar och 45 minuter i taxi.

Links:
Blue Line Taxi, Ottawa: http://bluelinetaxi.com/
City Taxi, Toronto: http://www.citytaxitoronto.com/index.php
Tåg i Kanada: http://www.viarail.ca/en

 

Ottawa

Huvudstaden Ottawa är en storstad med allt som hör till ett pulserande nattliv, bra shoppingmöjligheter och kulinariska upplevelser. Med flodbåt seglar du igenom hjärtat av Ottawa, där du får den unika möjligheten att gå i land mitt i storstaden. Ottawa kan erbjuda många kulturella aktiviteter och upplevelser. Har du cykel med på båten kan du också nyttja dig av cykel för att ta dig runt den vackra huvudstaden. Älskar du vatten får du inte missa White Water Rafting på Ottawa River.
Läs mer

Kingston

Kingston är ett must-see på din flodbåtssemester på Rideau Canal. Kingston är ett upplagt turistmål för den som gärna vill njuta av både landsbyns charm och storstadens många möjligheter. Här sker det många kulturella events och en mängd festivaler. Det är en kulturell mittpunkt för både kulinariska upplevelser och passionerade lokalproducenter. Byarna som ligger runt omkring lockar med sin traditionella kanadensiska charm- kanske blir det ett smakprov på Cindy och Dereks chokladbutik i Seeley’s Bay?
Läs mer

Perth

Den historiska kalkstensstaden Perth blev 1816 huvudkvarter för militären. Staden ramas in av gamla historiska byggnader och det finns rum för både kultur och shopping. Har du vägarna förbi Perth ska du unna dig själv en tur förbi de lokala bryggerierna Perth Brewery, Cartwright Springs eller Whitewater Brewing Co och smaka den lokala bryggen. Bryggerierna är öppna för turister och besökande. Speciellt Perth Brewery som välkomnar till ölsmakning  och en introduktion till platsens egna brygg.
Läs mer

Ontarios Högland

Höglandet mellan Ottawa och Toronto är ett område med rum för eftertanke och naturupplevelser utöver det vanliga. Området är optimalt för att utforska både kuperad terräng, bildsköna sjöar och hisnande slätter. Här finns det goda möjligheter för att både vandra, paddla kajak, fiska och mycket annat och om du gillar att cykla kan du utforska närområdet vid Rideau Canal från en cykelsadel. En vandrartur i Ontarios Högland är en upplevelse för livet. Ontarios Högland imponerar med sin stora kontrast till de lugna och ändlösa sjöarna vid Kingston och The Great Waterway.
Läs mer

Smiths Falls

Smiths Falls är hem till en av baserna vid den vackra Rideaukanalen. Staden är en självklar plats att lära sig mer om denna Världsarvsklenod, som byggdes i början av 1800-talet. Här hittar du ett av de bästa museerna om kanalen, som tillsammans med järnvägen var mycket viktigt för utvecklingen av Smiths Falls. Staden är uppkallad efter Thomas Smyth, en amerikansk lojalist som flydde USA efter den amerikanska revolutionen och bosatte sig i området. Sedan bosatte sig främst irländska och skotska invandrare sig i staden under det stora byggnadsarbetet av Rideaukanalen. Det är upplagt att tillbringa en dag eller två i Smiths Falls, antingen före eller efter din kanalbåtsemester. Förutom intressant lokalhistoria, finns det också en mängd möjligheter till utomhusaktiviteter. Här kan du spela en omgång golf, ta en cykeltur i den vackra naturen, eller ta ett dopp i sjön från stadens strand.  
Läs mer

Seeley's Bay

Seeley’s Bay är vackert placerat på den sydliga delen av Rideau Canal. Här är du omgiven av stora sjöar och charmerande småbyar som sätter en flott och minnesvärd ram om din resa i Kanada.
Läs mer

Smiths Falls (Le Boat)

Le Boats bas i Smiths Falls är din utgångspunkt för resan. Le Boats kunder har möjlighet att använda platsens toalett innanför basens öppettider. Observera att alla båtturer ska starta och sluta i Smiths Falls.
Läs mer