Cookies

Charente

View PDF

Charente

Hyr kanalbåt i fantastiska Charente

Floden Charente i det västliga Frankrike går också under namnet Frankrike ”Frankrikes favorit flod”. Upptäck det äkte och autentiska Frankrike i den målande regionen, det är bland annat berömt för sin fina cognac, sitt utmärkta kök och romanska konst och arkitektur. Regionen var tidigare hemplats för en lyckad pappersproduktion.

Segelrutten mot väst till Rochefort tar dig med till berömda vinmarker omkring Cognac. Ett besök i den eleganta byn exempelvis med rundvandring på de omkringliggande destillerierna Hennessy och Remy Martin – är alltid en höjdpunkt.

Segelrutten mot öst går genom floddalen förbi den gamla chokladfabriken Trois-Palis och till Agoulême med den imponerande katedralen från 1200-talet.

Charente-floden flyter normalt lugnt och är lätt att segla på. Det finns inga slussvakter så slussarna har självbetjäning. Efter Saint Savinien mot Rochefort är floden dock under tidvattnets inflytande och den sista sträckan rekommenderas därför bara till folk med segelerfarenhet.

Turen dit:

Flyg till Bordeaux - derifrån er det kort resa i taxi/tåg till hamnarna i Charente.

Höjdpunkterna

 • Det kristallklara vattnet i Charente-floden som ger perfekt villkor för fiskeri och bad
 • Chokladprovning vid Trois Pallis
 • Öppenteater och fresker i Saintes
 • Barnparker vid Saint Savinien med Swimmingpool och ”crazy-golf” – en perfekt plats för en picknick
 • Romanska konstverk bland annat kyrkan i Châteauneuf-sur-Charente
 • Rundvandringar och provsmakning på ett cognac-destilleri
 • Bra golfmöjligheter längs hela floden
 • De fina klostren i Saint Brice
 • Det maritima museet i Rochefort samt byns goda fisk och skaldjursrestauranger
 • Det söta cafélivet och bra shoppingmöjligheter i Angoulême
 • Båtvarv i Saint Simon, där de speciella Gabares (plattbottnad segelpråm) byggdes för att transportera tunnor med cognac. I dag används de till turistutflykter på floden

Kanalkartbok över Charente-floden 

Kanalkort

Kanalkartbok nr 6:
Charente-floden

Charente är 361 km lång men är endast segelbar från Angoulême till utloppet i Atlanten (en sträcka på 147 km). Alla slussarna är manuella och ska betjänas av båtfolket själva. På ett par platser längs rutten kan du se gamla färjor på tvärs av floden. Om man närmar sig dessa färjor ska man ge signal till kapten.

För att hjälpa till med din ruttplanering innehåller kanalkartboken en distance-/time-tabel, samt en översikt över antalet slussar mellan de olika byarna på vattenvägen. Dessutom innehåller boken många nyttiga upplysningar för seglats i det södra Frankrike tillexempel slussarnas öppettider, signaler, hastighetsbegränsningar, nyttiga adresser och telefonnummer till turistkontoret, marknadsdagar, museer med mera samt en massa praktisk information för en seglats på dessa vattenvägar. Dessutom hittar du detaljerad information av utvalda kanalavsnitt, samt turistbeskrivningar på engelska, tyska och franska. Kanalkartboken är rikt illustrerad med foton av kanalerna, turistplatser med mera. Boken finns ombord på båten men riktigt många beställer den på förhand som förberedelse av båtsemestern och för att ha som minne av båtsemestern.

Kom ihåg att beställa kanalkartboken till din resa!

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer
Nicols

Nicols

Nicols’ flotta består av nästan 500 flodbåtar som är utspridda på 21 baser; 18 i Frankrike, 2 i Tyskland och 1 i Portugal.
Läs mer

Loading...