Båtsemester i Charente

Floden Charente i det västliga Frankrike går också under namnet "Frankrikes favoritflod". Upptäck det äkta och autentiska Frankrike i den här pittoreska regionen, det är bland annat berömt för sin fina cognac, sitt utmärkta kök och romanska konst och arkitektur. Regionen var tidigare hemplats för en lyckad pappersproduktion.

Reserutten mot väst till Rochefort tar dig med till berömda vingårdar omkring Cognac. Ett besök i den eleganta byn exempelvis med rundvandring på de omkringliggande destillerierna, Hennessy och Remy Martin, är alltid en höjdpunkt.

Reserutten mot öst går genom floddalen förbi den gamla chokladfabriken Trois-Palis och till Angoulême med den imponerande katedralen från 1100-talet.

Charente-floden flyter normalt lugnt och är lätt att resa på. Det finns inga slussvakter så slussarna har självbetjäning. Efter Saint Savinien mot Rochefort är floden dock under tidvattnets inflytande och den sista sträckan rekommenderas därför bara till folk med båtfarenhet.

 

 

Turen dit

Flyg till Bordeaux: därifrån er det en kort resa i taxi/tåg till hamnarna i Charente.

Jarnac (Le Boat)

Le Boat hamn i Jarnac - Jarnac är belägen på bredden av den vackra Charante-flod, och är en perfekt utgångspunkt för en spännande aktiv flodbåtssemester i området som är berömt för sin produktion av cognac.   
Läs mer

Sireuil (Nicols)

Nicols hamn i Sireuil - Charente-floden blev en gång beskriven som "den vackraste floden i kungariket" och löper igenom de gamla regionerna Langoumois och La Saintonge. 
Läs mer

Saintes (Locaboat)

Locaboats base Saintes vid Charentefloden
Läs mer

Kanalkartbok över Charente-floden

Kanalkort

Kanalkartbok nr 6:
Charente-floden

Charente är 361 km lång men man kan endast resa från Angoulême till utloppet i Atlanten (en sträcka på 147 km). Alla slussarna är manuella och ska betjänas av båtfolket själva. På ett par platser längs rutten kan du se gamla färjor på tvärs av floden. Om man närmar sig dessa färjor ska man ge signal till kapten.

För att hjälpa till med din ruttplanering innehåller kanalkartboken en distans- och tidtabell, samt en översikt över antalet slussar mellan de olika byarna på vattenvägen. Dessutom innehåller boken många nyttiga upplysningar för båtfärd i det södra Frankrike t.ex. slussarnas öppettider, signaler, hastighetsbegränsningar, nyttiga adresser och telefonnummer till turistkontoret, marknadsdagar, museer med mera, samt en massa praktisk information för en resa på dessa vattenvägar. Dessutom hittar du detaljerad information av utvalda kanalavsnitt, samt turistbeskrivningar på engelska, tyska och franska. Kanalkartboken är rikt illustrerad med foton av kanalerna, turistplatser med mera. Boken finns ombord på båten men riktigt många beställer den på förhand som förberedelse av båtsemestern och för att ha som minne av båtsemestern.

Kom ihåg att beställa kanalkartboken till din resa!

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87