Cookies

Friesland

View PDF

Friesland

Fascinerande kanalbåtssemester i Friesland

I Holland är det möjligt att segla i två spännande områden:

 • I det nordliga Frisland från basen i Hindeloopen utgörs nätverket av 11 vackra frisiska städer och hundratals glimrande sjöar och är ett vackert seglingsområde där man kan fördjupa sig i den holländska livsstilen och kulturen.
 • Området kring Amsterdam kallas Hollands gröna hjärta. Här kan ni uppleva frodig natur, ett rikt fågelliv, oändliga tulpanfält under våren, goda badmöjligheter och många andra sevärdheter och aktiviteter – samt besöka bl.a. Amsterdam och Utrecht. Basen här heter Vinkeveen.

Kanalresa i den södra Frislands regionen

Groene Hart - Det gröna hjärtat - från basen i Vinkeeen nära Amsterdam: Här finns det tillgång till frodig natur, ett rikt fågelliv, ändlösa tulpanfält, goda badmöjligheter och många andra sevärdheter och aktiviteter. Detta är en plats att utforska i ditt eget tempo på en stillsam resa i samklang med den holländska livsstilen och kulturen. Här kan du uppleva en traditionell ostmarknad, typiska städer i den speciella holländska byggstilen och den kosmopolitiska staden Amsterdam. Städerna Edam och Alkmaar har en lång historia med ost, som man kan uppleva i ostbeståndet eller på ostmarknaderna. Vinkeseense Plassen är ett viktigt rekreativt område med många vattensportsaktiviteter, såsom simning, dykning och segelsport. Upplev modern konst på konstmuseet Jan van der Togt eller Cobra Museet för Modern Konst i Amstelveen. Besök fantastiska Amsterdam – kanalernas huvudstad och staden för cyklar och blommor. Amsterdam är en historisk skatt som måste besökas. Upplev de största och mest traditionella städerna i Holland, de kosmopolitiska, historiska och charmerande städerna Utrecht, Haag eller Rotterdam eller typiska holländska byar som Delft, och missa heller inte de blomstrande ängarna och trädgårdarna i närheten av Lisse och Leiden under din resa.

Höjdpunkter för seglatsen i "Det gröna Hjärtat"

 • Amsterdams Kungliga Slott
 • Keukenhof – världens största blomsterpark i Lisse
 • Besök Delfts Blauw Museum – och upplev Vermeers måleri "Flickan med pärlörhänget"
 • Det vackert restaurerade Muiderslottet från 1300-talet och de vidsträckta trädgårdarna är i dag ett spännande nationalmuseum
 • Amsterdams spännande Grand Canal
 • Riksmuseet i Amsterdam
 • Klockmuseet i Utrecht – samt kyrkor, restauranger och butiker i denna spännande stad. Gå de 465 trappstegen upp i det kyrkolösa domtornet och njut av utsikten – man kan se hela vägen till Amsterdam och Rotterdam
 • Sommarfestival i Utrecht
 • Ostmarknad i Gouda

Kanalresa i den nordliga Frisland-regionen

Denna region i norra Holland är berömd för sina natursköna kanaler, floder och många orörda sjöar – och området har en lång tradition av segling och är dessutom känt för sommarens många vattensportsaktiviteter och intressanta festivaler. Området omkring Hindeloopen, där många påbörjar sina kanalseglatser är inget undantag. Detta vackra seglingsområde bjuder på ett spännande urval av resvägar och med möjlighet att stanna till vid de många mysiga städer och byar där du kan fördjupa dig i holländsk kultur och glömma bort all stress och dig själv. Du är i hjärtat av sjölandet – stanna för frukost i en traditionell fiskeby och njut av ett glas lokalt öl, kanske tillsammans med färska musslor, och senare kan du ta dig tid till lite sightseeing i exempelvis den vackra staden Lemmer. En tur i en hyrd kajak i det natursköna Grouw kommer också vara en storslagen upplevelse. Sjöfåglar kommer att flyga över dig och bidra till den vackra naturen och omgivningen.

Viktiga städer och byar på din båtsemester i det nordliga Frisland:

 • Woudsend är en charmig stad utmed kanalen och du kan beundra de färgrika husen och njuta av en måltid i en av dess många restauranger. Detta är en skön plats att starta eller avsluta din båtsemester på. Titta på folk från en utav de många caféer som ligger längs vattnet samtidigt som du dricker en uppfriskande drink eller provar de välsmakande "Boterdrabbel" kakorna.
 • Workum är en vacker liten kuststad med många medeltidsmonument till exempel Gertrudis-kyrkan och Sint Werenfridus Kyrkan – en stad för arkitekturfans. Dessutom är staden känt för Huisman-museet – dedikerad till den populäre holländske konstnären Jopie Huisman. Utöver mysiga caféer och restauranger finns det många konsthantverk, keramik och fartygsmodeller att beundra. Det finns också möjlighet för en simtur.
 • Makkum är en stad full av historia som nådde sin höjdpunkt på 1700-talet. Det var ett centrum för handel och industri och i dag finner man vid slussen historiska köpmanshus. Keramik från Royal Tichelaar är mycket känt – och ett spännande sätt att gå på upptäcksfärd på. Byggnadernas former och detaljer är ett nöje att beskåda, speciellt rådhuset. Ett bra ställe för lunch eller bara för en paus i seglatsen.
 • Bolsward är typiskt för området och arkitekturen är mycket intressant och stadens centrum har blivit K-märkt. Här rinner flera små kanaler genom staden och det är en perfekt plats för en mysig kvällstur. Besök Sonnema Destilleriet där du kan smaka på "Berenburg" bryggt på 71 örter.
 • Sneek är en dynamisk stad i området. Staden har en intressant arkitektur, speciellt rådhuset, som är byggt i rokokostil. Besök också den katolska kyrkan som är ett nationellt monument. Dessutom är staden känd för sina vattensportsaktiviteter.
 • Grouw är en vacker stad – stilla och fredlig – ett fantastiskt ställe att vandra runt i och utforska områdets typiska holländska hus. Det är ett populärt seglings- och vattensportscenter, men också känt för sina tre restaurerade kvarnar.
 • Akkrum är ännu en charmig och inbjudande stad med bra restauranger och inrättningar. Här finns flera offentliga ankarplatser och privata småbåtshamnar att välja mellan. Den stora JH Tusken de Marren har goda faciliteter precis som De Drijfveer.
 • Lemmer är en vacker stad med färgglada hus längs kanalsidorna. Staden är känd i Holland för sina vattensporter.

Höjdpunkter för seglatsen i nordliga Frisland

 • Keramik i Makkum
 • Millers hus i Woudsend
 • Shoppingtur i Stavoren – den äldsta staden i Frisland
 • Waterpoort och Fries Scheepvaart Museum i Sneek
 • Vattensport i Sneek. Workum, Sneek och Sloten. Här kan man hyra kajak, jetski och segeljollar.
 • Besök centret De Helling i Heeg

Nyttiga tips inför seglatsen i Holland

 • För att segla till Amsterdam rekommenderar vi att båten läggs i hamn i Weesp. Därifrån går den lokala järnvägen ofta direkt till Amsterdams centrum på 10 minuter. Har du god segelvana, ligger Six Haven Marina ovanför Amsterdam Centralstation.
 • Envägsseglats mellan Hindeloopen och Vinkeveen eller vice versa.
Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer

Loading...