Kanalresa i den nordliga Frieslandregionen

Denna region i norra Holland är berömd för sina natursköna kanaler, floder och många orörda sjöar och området har en lång tradition av segling och är dessutom känt för sommarens många vattensportsaktiviteter och intressanta festivaler. Området omkring Hindeloopen, där många påbörjar sina kanalresor är inget undantag. Detta vackra båtområde bjuder på ett spännande urval av resvägar och med möjlighet att stanna till vid de många mysiga städer och byar där du kan fördjupa dig i holländsk kultur och glömma bort all stress och dig själv. Du är i hjärtat av sjölandet – stanna för frukost i en traditionell fiskeby och njut av ett glas lokalt öl, kanske tillsammans med färska musslor, och senare kan du ta dig tid till lite sightseeing i exempelvis den vackra staden Lemmer. En tur i en hyrd kajak i det natursköna Grouw kommer också att vara en storslagen upplevelse. Sjöfåglar kommer att flyga över dig och bidra till den vackra naturen och omgivningen.

Höjdpunkter för resan i nordliga Friesland

 • Keramik i Makkum
 • Millers hus i Woudsend
 • Shoppingtur i Stavoren – den äldsta staden i Friesland
 • Waterpoort och Fries Scheepvaart Museum i Sneek
 • Vattensport i Sneek.
 • Besök centret De Helling i Heeg

 

 

Viktiga städer och byar på din båtsemester i det nordliga Friesland:

  • Woudsend är en charmig stad utmed kanalen och du kan beundra de färgrika husen och njuta av en måltid i en av dess många restauranger. Detta är en skön plats att starta eller avsluta din båtsemester på. Titta på folk från en utav de många caféer som ligger längs vattnet samtidigt som du dricker en uppfriskande drink eller provar de välsmakande "Boterdrabbel"-kakorna.
  • Workum är en vacker liten kuststad med många medeltidsmonument till exempel Gertrudis-kyrkan och Sint Werenfridus Kyrkan, en stad för arkitekturfans. Dessutom är staden känt för Huisman-museet, dedikerad till den populäre holländske konstnären Jopie Huisman. Utöver mysiga caféer och restauranger finns det många konsthantverk, keramik och fartygsmodeller att beundra. Det finns också möjlighet för en simtur.
  • Makkum är en stad full av historia som nådde sin höjdpunkt på 1700-talet. Det var ett centrum för handel och industri och i dag finner man vid slussen historiska köpmanshus. Keramik från Royal Tichelaar är mycket känt, och ett spännande sätt att gå på upptäcktsfärd på. Byggnadernas former och detaljer är ett nöje att beskåda, speciellt rådhuset. Ett bra ställe för lunch eller bara för en paus i resandet.
  • Bolsward är typiskt för området och arkitekturen är mycket intressant och stadens centrum har blivit K-märkt. Här rinner flera små kanaler genom staden och det är en perfekt plats för en mysig kvällstur. Besök Sonnema Destilleriet där du kan smaka på "Berenburg" bryggt på 71 örter.
  • Sneek är en dynamisk stad i området. Staden har en intressant arkitektur, speciellt rådhuset, som är byggt i rokokostil. Besök också den katolska kyrkan som är ett nationellt monument. Dessutom är staden känd för sina vattensportsaktiviteter.
  • Grouw är en vacker stad – stilla och fredlig – ett fantastiskt ställe att vandra runt i och utforska områdets typiska holländska hus. Det är ett populärt seglings- och vattensportscenter, men också känt för sina tre restaurerade kvarnar.
  • Akkrum är ännu en charmig och inbjudande stad med bra restauranger och inrättningar. Här finns flera offentliga ankarplatser och privata småbåtshamnar att välja mellan. Den stora JH Tusken de Marren har goda faciliteter precis som De Drijfveer.
  • Lemmer är en vacker stad med färgglada hus längs kanalsidorna. Staden är känd i Holland för sina vattensporter.

 

 

Kanalresa i den södra Frieslandregionen

Här finns det tillgång till frodig natur, ett rikt fågelliv, ändlösa tulpanfält, goda badmöjligheter och många andra sevärdheter och aktiviteter. Detta är en plats att utforska i ditt eget tempo på en stillsam resa i samklang med den holländska livsstilen och kulturen. Här kan du uppleva en traditionell ostmarknad, typiska städer i den speciella holländska byggstilen och den kosmopolitiska staden Amsterdam. Städerna Edam och Alkmaar har en lång historia med ost, som man kan uppleva i ostbeståndet eller på ostmarknaderna. Vinkeseense Plassen är ett viktigt rekreativt område med många vattensportsaktiviteter, såsom simning, dykning och segelsport. Upplev modern konst på konstmuseet Jan van der Togt eller Cobra Museet för Modern Konst i Amstelveen. Besök fantastiska Amsterdam, kanalernas huvudstad och staden för cyklar och blommor. Amsterdam är en historisk skatt som måste besökas. Upplev de största och mest traditionella städerna i Holland, de kosmopolitiska, historiska och charmerande städerna Utrecht, Haag eller Rotterdam eller typiska holländska städer som Delft, och missa inte de blomstrande ängarna och trädgårdarna i närheten av Lisse och Leiden under din resa.

 

 

Höjdpunkter för resan i "Det gröna hjärtat"

 • Amsterdams Kungliga Slott
 • Amsterdams spännande Grand Canal
 • Rijksmuseet i Amsterdam
 • Klockmuseet i Utrecht
 • Sommarfestival i Utrecht
 • Ostmarknad i Gouda
 • Keukenhof blomsterpark i Lisse

Nyttiga tips inför resan i Holland

 • För att resa till Amsterdam rekommenderar vi att båten läggs i hamn i Weesp. Därifrån går den lokala järnvägen ofta direkt till Amsterdams centrum på 10 minuter. Har du god båtvana, ligger Six Haven Marina ovanför Amsterdam Centralstation.
 • Envägsresa mellan Hindeloopen och Vinkeveen eller vice versa.

 

Hindeloopen (Le Boat)

Le Boat Bas - Ligger i den historiske fiskeby Hindeloopen i hjärtat av den vackra Friesland regionen i Holland. Njut att åka på regionens sjöar och kanaler.
Läs mer
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87