Cookies

Camargue

View PDF

Camargue

Hyr Kanalbåt i vackra Camargue

Bara ett stenkast från Medelhavet kan du från din flodbåt uppleva Canal du Rhône à Sète och Camargue-regionens spännande kanaler. Flodbåtseglats i Camargue för dig genom en av naturens största saltmarsker med bland annat flockar av rosa flamingos och vita vildhästar. Har du tur kan du också få en glimt av de lokala guardian cowboys som driver hästar och tjurar.

Insjön Etang de Thau är hemort för ett vackert fågelliv och här hittar du också de berömda ostronbankarna vid Bouzigues. Medelhavets stränder ligger nära vid Palavas, Carnon och La Grande Motte, härifrån lägger Camargue-området upp till badning.

Upplev stämningen i Séte och Le Grau-du-Roi med färgstrålande fisknät och båtar och livliga restauranger. Ett perfekt stopp för en utsökt måltid av färskfångade skaldjur tillsammans med gyllene Costiéres de Nîmes vin medan solen går ned.

Resan till Camargue

Flyga till Montpellier eller Beziers nära hamnerne.

Seglingsmöjligheter

  • 4 båtbaser – segla tur/retur eller enkelvägs seglats. Kan kombineras med Canal du Midi
  • Behagligt klimat gör området lämpligt både tidigt och sent på säsongen
  • Bara två slussar och generellt ett lätt område att segla i

Höjdpunkter

  • 4 båtbaser – segla tur/retur eller enkelvägs seglats. Kan kombineras med Canal du Midi
  • Historiska byar och hamnbyar (Aigues Mortes, Marseillan, Séte, Le Grau du Roi och Bouzigues)
  • Ett paradis för djurliv – Camargue är den enda favoritplatsen för de graciösa flamingorna i hela Frankrike
  • Besök hemplatsen för den sköna aperitif Muscat de Frontignan och Noilly Prat vid Marseillan
  • Lokala specialiteter bland annat Moules Mariniéres, Bouzigues ostron och andra grillade fiskrätter
  • De vackra, öppna landskapen
  • Saltvattenssjöarna och marskområdet

Kanalkartbok över Camargue

Kanalkartbok nummer 7:
Etang de Thau, Canal du Rhone á Sete Lez, Petit Rhone och Canal d’Arles á Bouc. Den här kanalkartboken täcker också Canal du Midi.

Kanalkartboken nr 7 omfattar vattenvägen i det sydöstliga Frankrike från Toulouse till Beaucaire vid Rhône-flodens delta. Borgen illustrerar områdets akvedukter, broar och bassänger – några av dessa härstammar hela vägen tillbaka från 1700-talet. Före kanalens ende kommer man till den lilla insjön Etang de Thau som kan vara präglat av mistralen. Kanalkartboken har bra kartor av inseglingen till marinorna och seglatsen är markerat med bojar. Boken slutar med en karta över Rhône-deltat – en region som är känt för sitt fågelliv och för ornitologerna är området ett must-see. För att hjälpa dig med din ruttplanläggning innehåller kanalkartboken också en distance-/time-table samt en översikt över antal slussar mellan de olika byarna på vattenvägen. Dessutom innehåller boken många nyttiga upplysningar för seglats i det sydliga Frankrike exempelvis slussar, öppningstider, signaler, fartbegränsningar, nyttiga adresser och telefonnummer till turistkontor, marknadsdagar, museer med mera samt en massa praktiska upplysningar för en seglats på dessa vattenvägar. Dessutom hittar du detaljerade avsnitt av utvalda kanalavsnitt, samt en turistbeskrivning på engelska, tyska och franska. Kanalkartboken är rikt illustrerad med foton av kanalerna, turistplatser med mera. Boken finns ombord på båten men väldigt många beställer den på förhand som förberedelse av båtsemestern och för att ha som scrapbok som ett minne av båtsemestern.

Kom ihåg att beställa kanalkartbok tillsammans med din resa!

 

 

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer
Nicols

Nicols

Nicols’ flotta består av nästan 500 flodbåtar som är utspridda på 21 baser; 18 i Frankrike, 2 i Tyskland och 1 i Portugal.
Läs mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer

Loading...