Semester i Venedig

Res med modern kanalbåt i vackra Venedig i Italien - Båtuthyrning i Italien för alla. Bo på vattnet på en kanalbåtssemester i Italien och färdas runt i Venedig.

Den charmerande staden Venedig är omgiven av pittoreska öar, det klassiska italienska landskapet och fantastiska stränder – allt direkt tillgängligt från ditt soldäck.

Tillbringa tiden med att resa till de venetianska öarna och städerna i den nordliga lagunen – Murano, Burano, Torcello och Sant' Erasmo. Båtresor vid Venedig bjuder på konst, historia och vackra vattenvägar.

Res mot hamnstaden Trieste som lockar med en lite lugnare livsstil, orört landskap och gamla traditioner. Mot söder i den venetianska lagunen hittar man det beskyddade naturreservatet vid Po-deltat och färgrika byar.

En resa från den sydliga delen av Venedig-lagunen och Po-deltat kommer garanterat vara en minnesvärd upplevelse. Den sydliga delen av Po-deltat är sin helt egna värld och kan endast upplevas på riktigt med båt. Naturälskare kommer bli betagna av den fredfulla regionen som också är ett fågelreservat.

 

 

Möjlighet till segling

Vattentrafiken i och nära Venedig är hektisk men kommer man längre bort blir vattenvägen mycket lugnare. Det är tidvatten i själva lagunen på upp till 1 meter, det ska man vara uppmärksam på vid förtöjning.

Färdvägarna är reglerade av Briccola-systemet, som är lätt att nyttja. Både Le Boat och Locaboat har ett antal tilläggningsplatser som man rekommenderas att använda. Överallt hittar man goda restauranger, men kom också ihåg att besöka de lokala marknaderna för en måltid ombord. Till hjälp med din ruttplanering finns det en distans- och tidtabell samt en översikt över antalet slussar mellan de olika byarna på vattenvägen. För att besöka Venedig rekommenderas det att förtöja utanför staden och ta vattenbussen dit (vaporetto'n). Vattenbussen lägger till precis vid Markusplatsen och Suckarnas Bro.

Casale (Le Boat)

Le Boat hamn - Glid ner den natursköna floden Sile, med dess källvatten och vilda växtligheten, är den en underbar utgångspunkt för en italiensk kanalbåtssemester. Rutten är full av små intressanta och charmiga städer, intressanta historiska platser och traditionella italienska villor med pittoreska trädgårdar. Kom ihåg att besöka Treviso, en fantastisk stad full av italienska konst, museer och restauranger.
Läs mer

Precenicco (Le Boat)

Le Boat hamn - Nu kan du utforska de norra-venetianska laguner mot Trieste och upptäcka den verkliga Italien från vår nya hamn i Precenicco.
Läs mer

Chioggia (Locaboat)

Locaboat hamn - Cirka 10 km söder om Venedig på ön Chioggia är Locaboat hamnen.
Läs mer

Casale (Houseboat Holidays Italia)

Houseboat Holidays Italias hamn - Glida ner den natursköna floden Sile, med dess källvatten och vilda växtligheten, är den en underbar utgångspunkt för en italiensk kanalbåtssemester.
Läs mer

Precenicco ( Houseboat Holidays Italia)

Houseboat Holidays Italias hamn - Nu kan du utforska de norra-venetianska laguner mot Trieste och upptäcka den verkliga Italien från vår nya hamn i Precenicco.
Läs mer

Kanalkartbok över Venedig

Kanalkort

Venedigs lagun, Brenta-floden, Sile-floden och Po-deltat

Kanalkartboken för detta område är indelat i flera avsnitt och ger dig all information, du har behov för på din semester. Boken innehåller upplysningar och tips till resor samt generell information om närområdena, som kommer vara en bra hjälp för att förstå den venetianska livsstilen och kulturen. Vattentrafiken i och nära Venedig är hektisk men kommer man längre bort blir vattenvägen mycket lugnare. Det är tidvatten i själva lagunen på upp till 1 meter, det ska man vara uppmärksam på vid förtöjning. Färdvägarna är reglerade av Briccola-systemet, som är lätt att nyttja. Både Le Boat och Locaboat har ett antal tilläggningsplatser som man rekommenderas att använda. Överallt hittar man goda restauranger, men kom också ihåg att besöka de lokala marknaderna för en måltid ombord. Till hjälp med din ruttplanering finns det en distans- och tidtabell samt en översikt över antalet slussar mellan de olika byarna på vattenvägen. För att besöka Venedig rekommenderas det att förtöja utanför staden och ta vattenbussen dit (vaporetto'n). Vattenbussen lägger till precis vid Markusplatsen och Suckarnas Bro. Boken rymmer också flera bra förslag och beskrivningar av färdrutter beskrivet på engelska, tyska och italienska, och tillhörande mycket detaljerade kartavsnitt. Boken finns ombord på båten men många beställer den på förhand som förberedelse av båtsemestern och som minne av båtsemestern.

Kom ihåg att beställa kanalkartboken tillsammans med din resa!

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87