Cookies

Venedig

View PDF

Venedig

Hyr kanalbåt på Casale sul Sile och i Venedig

Den charmerende staden Venedig är omgiven av pittoreska öar, det klassiska italienska landskapet och dess fantastiska stränder – det är lika enkelt att gå på upptäcksfärd som att njuta av det hela från ditt soldäck.

Från basen Casale sul Sile vid Venedig - LeBoat

Tillbringa tiden med att segla till de klassiska Venetianska öarna och städerna i de nordliga lagunerna – Murano, Burano och Torcello, Sant´Erasmo, Chioggia och självklart Lido – det fashionabla badstället i lagunen. Några av de äldsta bebyggelserna på öarna i Venedigs laguner kan besökas, där hundratals års gamla traditioner i spetshantverk och glasblåseri fortfarande kan upplevas. Att segla omkring Venedig är en otrolig upplevelse med massor av konst, historia och vackra vattenvägar. Denna seglats kan också göras som en 3 dagars minisemester – man skär helt enkelt ned på besöken av öarna.

Höjdpunkterna för seglatsen runtomkring Venedig

  • Besök de berömda glasblåsarna på ön Murano
  • Besök den charmiga ön Burano med dess spetsframställning
  • Slappna av på sandstranden vid Jesolo och andra strandsträder vid Adriatiska havet
  • Njut av det spektakulära fågel- och djurlivet vid Podeltat – ett område med en enastående naturlig skönhet
  • Fantastisk mat och vin överallt dit du kommer

Från basen Precenicco och Friuli-regionen - LeBoat

Segla i riktningen mot Trieste och upptäck de gamla traditionerna, en något lugnare livsstil och orörda landskap i regionen Friuli. Söderut i den Venetianska lagunen finner man det skyddade naturreservatet vid Podeltat och i närheten färgrika städer.

Här finner du den äkta italienska atmosfären, långt från det stressiga och hektiska livet i Venedig. En båtsemester i Friuli är härligt och rogivande – mycket som en båtsemester i Frankrike, men med mycket färre slussar. Kanalerna är vanligtvis lätta att segla på, och de rena omgivningarna samt de historiska städerna längs rutten garanterar att du kommer få bekanta dig med det äkta Italien. Till skillnad från en seglats i den Venetianska lagunen finns det i Friuli många offentliga tilläggsplatser där man kan lägga till utan att betala dyra avgifter, såsom i de privata småbåtshamnarna. Det finns vandringsleder längs kanalerna som även är utmärkta att cykla på. Friuli är också känd för sina gyllene stränder och klara vatten. Dessutom är området en av de viktigaste vinproducerande regionerna i Italien med många D. O. C viner.

Historia: Här finns många kulturella attraktioner. Den kulturella huvudstaden Trieste i nordöstra Italien ligger inte långt härifrån. Den stora staden Aquileia grundades av romarna århundraden innan grundandet av Venedig och bör besökas. Man kan lägga till i den mysiga fiskestaden Marano, nu fullständigt restaurerat med en stor fiskemarknad. Caorle med sina naturliga laguner och sitt historiska centrum med det runda klocktornet från 1000-talet samt staden Grado – en restaurerad, historisk stad byggd på en ö mitt i lagunen, är några av de attraktioner du helt enkelt inte får missa.

Stränder: Staden Lignano är känd i stora delar av Europa för sina gyllene sandstränder. Man kan segla med båten bara några få meter från havet. Det finns goda möjligheter för dagligt solande och en simtur i havet.

Viner: Provinsen är hem för de D. O. C nominerade vinerna från Collio-regionen. Regionen domineras av vita viner som det produceras fem gånger så mycket av som rödviner. Collio-vinerna är typiska med bra kropp och blandas till Fruilano och Ribolla Gialla Malvasia Istriana, Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Grigio och Sauvignon blanc. Rödviner under beteckningen Collio Rosso framställs genom en blandning av Merlot, Cabernet franc och Cabernet Sauvignon.

Seglats: Du kommer säkert känna dig som hemma – långt ifrån de livliga kanalerna i Venedigs laguner. Här finns bara 2 slussar.

Från basen Chioggia och Po-deltat/Venedig-Lagunen - Locaboat

En seglats från den södra delen av Venedig-lagunen och Podeltat kommer garanterat bli en oförglömlig upplevelse. Den södra delen av Podeltat är sin helt egen värld, och kan bara upplevas på riktigt med båt. Naturälskare kommer älska denna fridfyllda region, som är ett fågelreservat. Besök också det fantastiska Cornacchio, en liten charmig stad inklämd mellan två kanaler.

  • Chioggia - en spännande stad på en landtunga ansluten med fastlandet via broar
  • Den traditionella fiskestaden Pellestrina
  • Besök Venedig
  • Murano
  • Fina badstränder mellan Chioggia och Grado

 

Kanalkartbok över Venedig

Kanalkort

Venedigs lagune, Brenta-floden, Sile-floden og Po-deltat.


Kom ihåg att boka karta över Venedig tillsammans med din resa! 

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer
Houseboat Holidays Italia

Houseboat Holidays Italia

Houseboat Holidays Italia erbjuder segling från sina baser i Casale och Precenicco i Venedigs lagun.
Läs mer

Loading...