Cookies

Canal du Midi

View PDF

Canal du Midi

Hyr Kanalbåt på vackra Canal du Midi

En båtsemester på den historiska Canal du Midi för dig igenom Sydfrankrikes solmättade vinmarker i regionen mellan Toulouse i väst och till Agde vid Medelhavets stränder i öst. Följ den slingrande kanalen under palmernas skugga, genom pittoreska landsbyar som Trébes och Homps och förbi vingårdar och solrosmarker. Segla igenom vackra, ovala slussar, välvda stenbroar och högtliggende akvedukter.

Lägg till nära medeltidsborgen i Carcasonne som imponerar med den gamla bydelen som fortfarande är intakt. Studera bokantikvariatet i kanalbyn Le Somail eller smaka på gryträtten Cassoulet i Castelnaudary och upplev byns vackra hamnbassäng. Segla på Canal de la Robine till den gamla romerska sjöfartsbyn Narbonne med den imponerande katedralen och ett romerskt museum.

Områdets restauranger frestar med lokala specialiteter och härliga Languedoc-viner kan köpas i de lokala Caves du Vin. Kom ihåg att det alltid är möjligt arr förtöja båten lägs kanalbredden för en förlängd lunchpaus. Köp tillexempel lite läckerheter inne på torget, gå på sightseeing eller slappna bara av och njut av den vackra omgivningen, medan solen kastar varma strålar på däcket. Drick ett glas vin med tanke på det vidunderliga Sydfrankrike.

Resan till Canal du Midi

Flyga till Toulouse - ta bussen till Matabiau Station (avgår cirka var 20 minut). Därifrån är det frekventa avgångar till Carcassonne, Narbonne och Port Cassafieres. Turen tar cirka en timme. Läs om togtiderne här
Flyga till Beziers
- en kort tur i taxi till baserna vid Canal du Midi.

Seglingsmöjligheter på eras kanalresa

Canal du Midi figurerar på UNESCO’s lista över världens kulturarv och konstruerades på 1700-talet av Pierre-Paul Riquet – på många sätt en imponerande ingenjörsbedrift.  Segelrutten förbinder också Atlanten med Medelhavet är det ett perfekt semester valet för både erfarna och nya seglare och det finns massor att göra för alla åldrar och temperament.

 • Segla ut från en av våra 8 båtbaser på Canal du Midi - klicka på utgångshamnen under kartan på den här sidan och läs mer om baserna
 • Det går att segla både oneway eller tur och retur till samma bas på Canal du Midi
 • Det är möjligt att segla direkt vidare in i Camargue-området längs Medelhavet

Höjdpunkter för en kanalbåtssemester på Canal du Midi

 • Stränderna och fiskerestaurangerna i Port la Nouvelle i Narbonne
 • Det vackra landskapet i Lanquedoc – en av Frankrikes vackraste och mest produktiva vinregioner
 • Många solskensdagar och vackra, gula solrosmarker
 • Automatiska och fullt bemannade slussar
 • Historiska sevärdheter från romartiden
 • Sightseeing i den romarske byn Narbonne
 • Slusstrappan i Fonsérannes (Béziers)
 • Den gamla muromgärdade staden Carcassonne – ”La Cité
 • Medeltidsstaden Castelnaudary – hemstad för den läckra rätten Cassoulet
 • Den berömda ”köpmannens bro”
 • De antikvariska bokhandlarna i Le Somail 

Kanalkartbok över Canal du Midi

Kanalkort

Kanalkartbok nr 7:
Canal du Midi, Canal de la Robine, Etang de Thau, Canal du Rhone á Sete Lez, Petit Rhone og Canal d´Arles á Bouc.

Kanalkartboken över Canal du Midi omfattar vattenvägen i det sydöstliga Frankrike från Toulouse till Beaucaire vid Rhône-flodens delta. Boken illustrerar områdets många akvedukter, broar, bassänger – några av dessa härstammar ända tillbaka till 1700-talet. Före änden av kanalen kommer man till den lilla inlandssjön Etang Thau som är präglat av Mistral. Kanalkartboken innehåller goda råd vid insegling till marinor och seglatsen är markerad med bojar. Boken slutar med en karta över Rhône-deltat – en region känd för sitt fina fågelliv och för ornitologer är området ett must-see. För att hjälpa dig med din ruttplan innehåller kanalkartboken också en distance-/time- tabell samt en översikt över antal slussar mellan de olika byarna på vattenvägen. Dessutom innehåller boken många nyttiga upplysningar för seglats i södra Frankrike tillexempel slussarnas öppettider, signaler, hastighetsbegränsningar, nyttiga adresser och telefonnummer till turistkontoret, marknadsdagar, museum med mera samt en massa praktiska upplysningar för en seglats på dessa vattenvägar. Det är en längre historisk berättelse om hela bakgrunden för upprättningen av Canal du Midi och om kanalens berömda arkitektur. Dessutom hittar du detaljerade utvalda kanalavsnitt, samt en turistbeskrivning på engelska, tyska och franska. Kanalkartboken är rikt illustrerad med foton av kanalerna, turistmål med mera. Boken finns ombord på båten men riktigt många beställer den på förhand som förberedelse av båtsemestern och för att ha den som en scrapbok som minne av båtsemestern.

Kom ihåg att beställa kanalkartbok tillsammans med din resa! 


Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer
Nicols

Nicols

Nicols’ flotta består av nästan 500 flodbåtar som är utspridda på 21 baser; 18 i Frankrike, 2 i Tyskland och 1 i Portugal.
Läs mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer

Loading...