Pontcysyllte Akvedukt

Pontcysyllte Aqueduct, som utgör en essentiel del av Llangollen Canal ligger cirka 5 km öst från Llangollen och för lustseglare över floden Dee och det på en svindlande 38 meters höjt. Med sina 300 meter är Pontcysyllte den längsta och högsta akvedukten av stöpjärn i världen. Den är en av Storbritanniens mest uppskattade konstruktioner och är idag en fredad byggnad och ett walesiskt nationalmonument. Akvedukten är fortfarande i bruk och kryssas av mer än 1000 kanalbåtar om året.
Läs mer

Chester

Byggestilen fra begge perioder er stadig tydelig at spore i byen. Den sköna staden Chester byggdes av romarna för att bättre kunna kontrollera de infödda stammarna i det nordliga Wales och Storbritannien. Staden blev dock plötsligt lämnad då romarna åkt igen i det femte århundradet. Härefter övertog anglosaxarna staden och i starten av det 10 århundradet blev den förstärkt av Aethelflaed, dotter av Alfred den Store. Chester är späckat med gamla, underhållna byggnader. Den mest berömda av dessa är ett komplex känt som The Rows. The Rows är en serie av byggnder från det 13 århundradet bestående av gallerier och butiker på Watergate, Eastgate och Bridge Street. Bra attraktioner till ett dagsbesök i Chester är också The Toy Museum samt Grosvenor Museum.
Läs mer

Whitchurch

Whitchurch är en upptagen men trevlig marknadsby. Byn blev ursprungligen grundlagd av romerna och är en god utgångspunkt för att utforska Shropshire, Cheshire och det nordliga Wales. Der arrangeres flere vandreture i omegnen og rundt i byen. Vil man være kulturel, kan man besøge Whitchurch Heritage Centre.
Läs mer

Llangollen

Besök Llangollen som är känt för sina berg som omringar staden och floden Dee. Här hittar du ett stort urval av caféer, barer, restauranger och liknande. Så är det bra möjlighet för att swipa kortet i en av stadens många butiker. Ta en promenad längs Victoria Promenaden eller gå en tur i Parken, där du kan njuta av en picknick med utsikt över floden. Llangollen är en del av UNESCO’s världsarv bland annat på grund av den enastående Pontcysyllte Aqueduct. Varje år avhålls det olika musik och konstfestivaler. Men staden är också bra för en tur i ångtåget, ett besök på det lokala motormuseet eller en tur i en hästdragen båt som man gjorde förr i tiden.   Högt över staden och dalen ligger resterna av borgen Dinas Bran. Bergstoppen var ett perfekt ställe att uppföra en borg. Den verkade helt oövervinnlig och det var utsikt i miles omkrets så man kunde hålla öga med vänner eller fienders ankomst. Idag är platsen öppen för besökande och den ansträngande turen upp till borgruinerna är absolut värt det och en trevlig utmaning.
Läs mer

Bilder från området - Wales

Bilder från området - Wales
Läs mer

Crickhowell

Den lilla staden Crickhowell i södra Wales är ett otroligt trevligt ställe att lägga till på din båtsemester. Här kan du uppleva stadens huvudgata High Street, som har utsetts till en av Storbritanniens bästa i sitt slag. Staden är idealisk för en promenad, med vacker utsikt över floden Usk samt Monmouthshire & Brecon Canal. Ett speciellt inslag i staden är den vackra stenbron från 1600-talet som korsar Usk. När du studerar brons två sidor, kommer du att upptäcka något ganska ovanligt. På ena sidan finns 12 stenvalv där vattnet passerar, men på andra sidan, 13. Crickhowell ligger på den södra kanten av Black Mountains och i den östra änden av Brecon Beacons nationalpark. Det ger området ett helt fantastiskt landskap där du kan vandra, köra mountainbike, prova på flugfiske och mycket mer.  
Läs mer

Brecon Beacon National Park

När du färdas på Monmouthshire & Brecon Canal rör du dig genom den östra delen av den walesiska nationalparken Brecon Beacon. Här är det svårt att inte bli fascinerad av det fantastiska landskapet med grönklädda berg och kullar, brusande vattenfall och djupa kalkstensgrottor. Om du är en naturälskare är en kanalbåtsemester här helt rätt för dig. Var du än lägger din båt längs kanalen kan du ge dig ut på naturupplevelser med dina vandringsskor på, eller så kan du prova några av de många aktiviteter som mountainbike-turer och fiske. När mörkret faller på kan du uppleva en otroligt klar stjärnhimmel, långt från de stora städerna ljusföroreningar. Luta dig tillbaka och bli förförd av stjärnornas glimmer.  
Läs mer

Chirk (Black Prince)

Black Prince base - På den hisnande Llangollen Canal i norra Wales, är Chirks vackra marinan beligggende på Chirk Gold & Country Club.
Läs mer

Wrenbury Mill (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - För vackra landskap och fantastiska vyer, få platser kan jämföras med Llangollen Canal med höjdpunkter som inkluderar Ellesmere "Meres" och Pontcysyllteakvedukten.
Läs mer

Whitchurch (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - För ro och skönhet, börja från Whitchurch och driv längs Llangollen och Shropshire Union Canal. Njut av de öppna landskapen och sluttningarna i Wales. Du kan besöka Pontcysyllteakvedukten under en 4- eller 7-dagars-tur från denna bas.
Läs mer

Blackwater Meadow (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Blackwater Meadow Marinligger nära Ellesmere Arm på Llangollen Canal, some erbjuder naturskön och fantastisk ingenjörskonst. Vår bas som ligger närmast Llangollen om du vill ta en kort rast.
Läs mer

Goytre Wharf (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Monmouthshire- och Brecon-kanalen är oåtkomlig från alla andra vattenvägar, och erbjuder 55 km vackert och nästan slussfritt landskap från Brecon till Cwmbran. Åk också genom Brecon Beacons nationalpark.
Läs mer

Nantwich Canal Centre (ABC Boat Hire)

Nantwich Canal Centre - Nantwich, som ligger vid floden Weavers, är känt för de medeltida korsvirkesbyggnaderna runt om i staden. Promenera genom de stämningsfulla gatorna och besök för bijouxbutiker, antikhandlare och moderna hantverksbutiker.
Läs mer
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87