Skicka din reseförfrågan
X
Är en semester på en av Europas floder ditt nästa reseäventyr? Sedan skicka oss en resaförfrågan.

Skottland

Läs mer om fördelarne med Seatravel

Kanalresor i Skottland - Upplev vackra högländet från vattnet

 I Skottland erbjuder vi två helt annorlunda seglingsområden får båtsemester – där landskapen, städerna längs rutten och båttyperna har sin egen särprägling.

 1. Caledonian Canal löper tvärs genom det nordliga Skottlands många vackra sjöar - exempelvis det berömda Loch Ness, och förbinder Skottlands östkust med Fort William på västkusten.

 Man seglar ut från vår båtbas i Laggan i moderna flodbåtar – med det dramatiska och vilda höglandet som kuliss. The Highlands är ett unikt ställe i världen, fullt med bergstoppar, högt belägna slott, mysiga städer utmed vattnet, mysiga pubar och melodiska säckpipor.

 2. Edinburgh och Glasgow förbinds av kanalerna Forth & Clyde och Union Canal. Här startar kanalresan från vår bas i Falkirk i klassiska Narrowboats. 

Beläget vid Falkirk Wheel, ett av de mest anmärkningsvärda monumenten innanför kanalleden, är våra baser idealiskt belägna för en spännande seglats på kanalerna mellan Edinburgh och Glasgow. Om man tar turen upp i hjulet och fortsätter mot Edinburgh på den slussfria Union Canal, seglar man över den fantastiska Almond Aguaduct förbi byar och till Edinburgh. Seglar man i riktning mot Glasgow på Forth & Clyde-kanalen, som har flera intressanta slussar och roterande broar, kommer man genom ett vackert grönt landskap med mysiga traditionella byar och vidare till Glasgow.

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Alltid prisgaranti. Vi är medlem av det danska Resegarantifonden (bästa täckningen) – ring på tel. 08-124 100 87