Llangollen Canal i Wales

•    Distans: 142 km
•    Slussar: 42
•    Tid: 6 timmar på kanalen om dag

chirk-wales

Ett område som jag vil rekommendera är en resa från vår base i Chirk på den hisnande Llangollen Canal i Wales. Vår hamn finns på Chirk Golf and Country Club - och härifrån kan du kör genom vacker natur, besöka små walesiska städer och bland annat kör över Pontcysyllte Aqueduct, som är på Unescos lista över världsarv.

Et exempel på en tur från Chirk är turen, som du ser här.

Ni kan börja med att köra till Hurleston, var ni köra över Chirk Aqueduct, var ni möter de två första slussa. Aqueducten öppnades i 1801 av Thomas Telford. Efter ni passerar Ellesmere och de vackra sjöarna komma ni till Whixall Moss och Whitchurch. The Whixall Moss National Nature Reserve är ett perfekt område för fågelskådning med flera arter av fåglar.

Whitchurch är en gammal ”marknad stad” och här kan ni besöka Church of St. Alkmund, som är från början av det 18.århundrade. I Whitchurch finnas också J.B. Joyce’s hem, den äldsta urmakare i världen från år 1690.

Böljande landskap beströdda med slussar tar er ner till Hurleston med sin vann reservoir, som ger vatten till Chester. Hurleston är en utmärkt plats för fiske, särskilt på vintern. Kanske det kan vara bra i september månad. Karpe fisken är den vanligaste fångsten i området.

Efter besök i Hurleston kör ni tillbaka förbi basen i Chirk och korsa Pontcysyllteakvedukten och upp till Dee Valley Llangollen. I staden Llangollen kan ni besöka de mest kända landmärken, Castel Dinas Bran, är ett medeltida slott, som tornar sig upp över staden. Den kan nås via en sicksackväg, som går genom hjärtat av landet och erbjuder naturskön utsikt.

Är du intresserad av en offer på kanalbåtssemester i Wales? Skicka oss din förfrågan här.

Bild av Kevin överst.