Skicka din reseförfrågan
X
Är en semester på en av Europas floder ditt nästa reseäventyr? Sedan skicka oss en resaförfrågan.

Irland

Läs mer om fördelarne med Seatravel

Kanalbåtssemester i Irland - Hyr kanalbåt på Shannon-floden

På Irland är det möjligt att segla på den vackra floden Shannon – som bjuder på en rikedom av spännande aktiviteter och intressanta platser att utforska.

En båtsemester på Shannon-Ernes floder och kanaler kommer att vara semestersegling genom Irlands evigt gröna vidder och dramatiska landskap. Så långt ögat når kan man se konturen av avlägsna berg och romantiska dalar, gamla klostersamfund, som Clonmacnoise söder om Athlone, samt keltiska medeltidsborgar som tornar upp sig längs sjöstranden. En sträng av blå sjöar är som ett paradis för sportfiskare – här finns öring, lax, abborre och braxen.

Hänförande små byar såsom Carrick, Leitrim och Killaloe lockar med mysiga pubar och hus målade i starka kulörer – gläd dig också över att kunna uppleva irländarnas livsglädje och festliga sinnelag – det gamla irländska ordspråket "En främling är en vän du ännu inte har träffat" kommer du snart få se stämmer när båten lägger till vid en liten mysig hamn.

Myter och legender och den irländska historien spänner över årtusenden med prehistoriska kultplatser och kungaätter, de tidigaste kristna klostren, högkors och fästningar – allt i harmoni med irländarnas dagliga liv. Känner du för att ta en paus från alla intryck är det alltid möjligt att njuta av en sammetssvart Stouteller en original Irish Whiskey på en av de många pubarna på din väg, eller ha kvällsögonblick fyllda med stämning vid mötet med de alltid lika varma och tillmötesgående irländarna, deras historier och folkmusik.

Golf - Få länder har så många och så otroligt vackert belägna golfbanor av internationell standard som Irland. Och många av dem ligger nära vattenvägarna med en formidabel utsikt. Så varför inte kombinera din båtsemester med ett par förmiddagar på golfbanan?

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Alltid prisgaranti. Vi är medlem av det danska Resegarantifonden (bästa täckningen) – ring på tel. 08-124 100 87