Skicka din reseförfrågan
X
Är en semester på en av Europas floder ditt nästa reseäventyr? Sedan skicka oss en resaförfrågan.
 

Flodbådsferie i Irland

Läs mer om fördelarne med Seatravel

I Irland kan du färdas på den vackra floden Shannon som bjuder på en mängd spännande aktiviteter och platser att utforska.

En båtsemester på Shannon-Ernes floder och kanaler kommer vara en semesterresa genom Irlands evigt gröna vidder och dramatiska landskap. Så långt ögat når ses konturer av fjärran berg, romantiska dalar och keltiska medeltidsborgar som tornas upp längs sjöbredden. Området är också ett paradis för lustfiskare, här finns nämligen både öring, lax, abborre och braxen.

Hänförande små landsbyar såsom Carrick, Leitrim och Killaloe med härliga pubar och hus målade i starka kulörer, vittnar om de livsglada irländarna. Det gamla irländska ordspråket "En främmande är en vän, du ännu inte mött" kommer du snart upptäcka att det fortfarande tillämpas i den irländska mentaliteten.

Myter, legender och irländsk historia spänner över årtusenden och det är bra möjligheter för att möta historien på exempelvis Portumna Castle.

Behöver du en paus från alla intryck är det alltid möjligt att njuta av en Stout eller en original Irish Whisky på en av de otaliga pubarna på din väg. Här är det garanterat aftonstunder fulla av stämning vid mötet med de alltid varma och mötesgående irländarna, deras (rövar)historier och folkmusik.

Sist men bestämt inte minst, har få land så många och vackert belägna golfbanor av internationell standard som du hittar de i Irland. Många av dem ligger nära vattenvägen, så varför inte kombinera din båtsemester med ett par förmiddagar på golfbanan?

Höjdpunkter

  • Ruinerna av Clonmacnoise
  • Portumna Castle
  • Golf
  • Keramik vid Belleek
  • Ridning i Banagher
  • "The Dock" center för konst i Carrick
  • Mountshannon – den heliga ön
  • Fiske
Alltid prisgaranti. Vi är medlem av det danska Resegarantifonden (bästa täckningen) – ring på tel. 08-124 100 87