Smaka på äkta hemlagad cassoulet på kanalbåtssemester på Canal du Midi

Den sista helgen i augusti kan du uppleva Cassoulet Festival i Castelnaudary. Den berömda delikatess från sydvästra Frankrike med anor från medeltiden och är en flitig gäst på middagsborden i den franska hem.

Det finns även en rutt som heter Castelnaudary Cassoulet rutten, som är över 180 kilometer. Om du följer den vägen kommer du att bland annat kunna besöka flera gårdar som producerar ingredienser för maträtten eller äta på restauranger som förbereder cassoulet vid exakt rätt traditionellt sätt. På vägen ner Canal du Midi på en båtsemester, hittar du också flera restauranger, som är kända för att göra en riktigt traditionell cassoulet.

Om du är kanalbåtssemester i sista helgen i augusti på Canal du Midi, glöm inte att besöka Cassoulet Festival i Castelnaudary. Det är en upplevelse som du aldrig kommer att glömma - det finns gott om stannar med provsmakning, gourmet och blomstermarknaden, underhållningsshows och konserter.

Vill du på kanalbåtssemester på Canal du Midi i augusti? Vi har fortfarande lediga kanalbåtar - skicka oss en förfrågan och vi hittar en båt för dig.