Skicka din reseförfrågan
X
Är en semester på en av Europas floder ditt nästa reseäventyr? Sedan skicka oss en resaförfrågan.
 

Portugal

Läs mer om fördelarne med Seatravel

Hyr kanalbåt i Portugal och åk på kanalbåtssemester i ett vackert landskap

Portugal har alltid varit en stolt sjöfararnation - och det är nu möjligt att färdas på den stora och alltid solbelysta sjön Grande Lago

Grande Lago är Portugals största konstgjorda sjö. Den byggdes år 2002 för att framställa elektricitet och konstbevattning till Alentejo-regionen. Sjön har förvandlat det sömniga portugisiska landskapet till att bli en av landets ledande och mest spännande semesterdestinationer. Även om det är svårt att bestämma dess exakta storlek, är sjön, som bildades av den enorma Alqueva-dammen över Guadianafloden, ca 25 000 hektar och med en kustlinje på ca. 745 km. Topparna av mer än 400 översvämmade berg ser nu ut som öar där man kan lägga till och gå på upptäcktsfärd.

Grande Lago erbjuder en ovanlig båtsemester på sjöns klara och rena vatten – perfekt för bad, fiske, dykning och för att ta undervattensfotografier – helt fantastiskt för naturälskare. Här finns inga slussar och du kan förtöja vart du än vill, detta är verkligen en båtsemester med total frihet. Det finns talrika småöar där du kan förtöja för natten och leka Robinson Crusoe med din besättning.

Är du historiskt intresserad kommer du att älska Alentejo-regionen, som är full av gamla seder och traditioner. Få ut det mesta av att göra uppehåll i byar och dess omkringliggande platser som till exempel:

  • Alqueva-dammen – denna enorma damm som invigdes år 2002
  • Byn Luz, en stad som blev översvämmad och helt ombyggd på sidan av Lago Grande – helt och hållet från kyrkogården till de enklaste hus – missa absolut inte museet.
  • Mourao med borgen och fästningen från 1300-talet.
  • Monsaraz, den muromgärdade staden med små kullerstensgator och storslagna arenor, som alltjämt används till tjurfäktning
  • Regionens gastronomi, som kan avnjutas i de små typiska restaurangerna i varje stad

Uthyrning av kanalbåtar på Grande Lago är möjligt från Nicols-basen vid Amieira Marina.

Alltid prisgaranti. Vi är medlem av det danska Resegarantifonden (bästa täckningen) – ring på tel. 08-124 100 87