Kanalbåtssemester i Portugal

Sök efter din båt

 

Välkommen till Portugal

Portugal har alltid varit en stolt sjöfararnation - och det är nu möjligt att färdas på den stora och alltid solbelysta sjön Grande Lago

Grande Lago är Portugals största konstgjorda sjö. Den byggdes år 2002 för att framställa elektricitet och konstbevattning till Alentejo-regionen. Sjön har förvandlat det sömniga portugisiska landskapet till att bli en av landets ledande och mest spännande semesterdestinationer. Även om det är svårt att bestämma dess exakta storlek, är sjön, som bildades av den enorma Alqueva-dammen över Guadianafloden, ca 25 000 hektar och med en kustlinje på ca. 745 km. Topparna av mer än 400 översvämmade berg ser nu ut som öar där man kan lägga till och gå på upptäcktsfärd.

Grande Lago erbjuder en ovanlig båtsemester på sjöns klara och rena vatten – perfekt för bad, fiske, dykning och för att ta undervattensfotografier – helt fantastiskt för naturälskare. Här finns inga slussar och du kan förtöja vart du än vill, detta är verkligen en båtsemester med total frihet. Det finns talrika småöar där du kan förtöja för natten och leka Robinson Crusoe med din besättning.

Är du historiskt intresserad kommer du att älska Alentejo-regionen, som är full av gamla seder och traditioner. Få ut det mesta av att göra uppehåll i byar och dess omkringliggande platser som till exempel:

  • Alqueva-dammen – denna enorma damm som invigdes år 2002
  • Byn Luz, en stad som blev översvämmad och helt ombyggd på sidan av Lago Grande – helt och hållet från kyrkogården till de enklaste hus – missa absolut inte museet
  • Mourao med borgen och fästningen från 1300-talet.
  • Monsaraz, den muromgärdade staden med små kullerstensgator och storslagna arenor, som alltjämt används till tjurfäktning
  • Regionens gastronomi, som kan avnjutas i de små typiska restaurangerna i varje stad

Uthyrning av kanalbåtar på Grande Lago är möjligt från Nicols-basen vid Amieira Marina.

 

Grande Lago

Från basen vid Amieira Marina kan man segla på det kristallklara vattnet där man kan njuta av att simma, fiska, snorkla och fotografera. Grand Lago i södra Portugal är den största konstgjorda sjön i Europa på 250 km2 och ligger nära den spanska gränsen.

Höjdpunkter i Grande Lago: 

  • Ett fantastiskt väder största delen av året
  • Utmärkta bad- och vattensportsaktiviteter och även fiske
  • Cyklerutter för mountainbikes
  • En värld av flora och fauna
  • Lokala sevärdheter: muromgärdade byar, arkeologi, lokala konsthantverk (keramik) och de regionalt traditionella köken.

Om båtsemester i Portugal - Praktiska tips

Att hyra en båt på Grande Lago är ett perfekt val om du vill ha en vacker och stressfri båtsemester - inga slussar - och du kan lägga till precis var du vill - det blir inte lättare.

Soligt klimat - Basen är en av de enda som har öppen 365 dagar om året - vilket innebär att du även kan åka på båtsemester under vintermånaderna - även över jul och nyår. Det är garanterat solsken 300 dagar om året.

I de små byarna längs stränderna, finns det också fantastiska restauranger med klassisk portugisisk mat - definitivt en av höjdpunkterna.

Alltid prisgaranti. Vi är medlem av det danska Resegarantifonden (bästa täckningen) – ring på tel. 08-124 100 87