Skicka din reseförfrågan
X
Är en semester på en av Europas floder ditt nästa reseäventyr? Sedan skicka oss en resaförfrågan.
 

Ungern

Läs mer om fördelarna med Seatravel

Välkommen till Ungern

Välkommen till Ungern; landet, som för många är lika tunga grytor pepprade med paprika och huvudstadens vackra parlamentsbyggnad. Ungern är på flera sätt sitt eget, men också ett dolt paradis. Och nu, som något helt nytt, kan du uppleva Ungern från floden, med en kanalbåtsemester genom Seatravel.

Ungerns vattenvägar är lugna och stilla, helt utan slussar, och de omgivande landskapen är naturliga och oförstörda, perfekt för fiskare, natur-och fågelälskare samt entusiaster för allt du kan göra att njuta av utomhus.

I Ungern erbjuder vi kanalresor i följande två områden; Kisköre vid floden Tisza, och Tokaj vid floden Bodrog. Med två baser i området, möts du av en uppsjö av färdalternativ.

Bodrog/Tisza

Bodrog/Tisza

Basen i Kisköre Vackert placerat i Hortobágy nationalpark, som sätter ribban för en naturupplevelse utöver det vanliga, hittar du basen i Kisköre. I slutet av maj och början av juni kan du uppleva ett av de mest fascinerande naturfenomen som finns i Europa. När miljontals cirkadiska dagsländor skapar stora moln över floden, parar sig och sedan dör, på några timmar. Händelsen kallas också "The bloom of the Tisza". Här kan du också uppleva Pusztaen, den stora grässtäpp som finns runt sjön Tisza och de östra delarna av Ungern. I området finns flockar av bufflar, oxar och vilda hästar som alla lever tillsammans. Djuren vaktas av de ungerska cowboys, "csikos", i sina traditionella dräkter. På en veckas båtuthyrning från Kisköre, kan du nå förbi Tisza sjön till Tiszalök och tillbaka till basen i Kisköre.   HöjdpunkterHortobágy nationalpark Den UNESCO-skyddade ”Pusztan” – vild och orörd grässtäpp Sandstränder och bra fiskeplatser Vattenskidor, kajakpaddling, paddelsurfing vid Abádszalok-resorten och spat Tiszafüred Färskvattenakvariet i Poroszló Termiska bad i Tiszaújváros Det nygotiska slottet Andrássy  Basen i Tokaj Områdets andra bas, basen i Tokaj, ligger i norra Ungern, nära den slovakiska gränsen. Tokaj-regionen är UNESCO-skyddad, och har gjort sig bemärkt över hela världen för sina goda viner. Dessutom är området godis är för historienörden. Ombord på båten kommer du att passera genom områden av vingårdar som ligger vid foten av Zemplén-bergen och gamla skogstäckta vulkaner. Vinstockarna härifrån har gjort regionen känt för din vinframställning. Är man en barnfamilj på resa är Zemplén äventyrspark med bobslädar och linbana ett måste. Helt unikt är att du kan bada direkt i floden vid det övre Tisza. Alla Nicols båtar i området är utrustade med en badstege så man enkelt kan komma upp och ned i vattnet för en snabb simtur. På en veckas båtuthyrning med start i Tokaj, kan du nå Sátoraljaújhely och Dombrád innan du återvänder till basen i Tokaj. I Sárospatak kan du se Rákócki-slottet från renässansen.   HöjdpunkterVita viner från Rákóczi World Heritage Wine Museum i Tokaj Migrerade fåglar och utmärkta Tokaj-viner i Bodrogkeresztúr Zemplén äventyrspark i Sátoraljaújhely Sandstranden i Dombrád Vandrarturer i våtmarken vid Tiszalök
Läs mer
Kommer!
Alltid prisgaranti. Vi är medlem av det danska Resegarantifonden (bästa täckningen) – ring på tel. 08-124 100 87