Inspiration till båtsemester i Mecklenburg

Mecklenburg i det nordöstliga Tyskland erbjuder resor på ett varierat nätverk av vattenvägar. Här finns det mer än 1000 sjöar förbundna av lugna kanaler och floder, där slott, borgar och medeltidsstäder bara väntar på att bli upptäckta.

I närområdet omges du av granskogar och böljande marker, och du hittar enkelt tillfällen till en frisk vandrartur, cykling eller en trevlig picknick. En lång rad vattensportsaktiviteter kan prövas i området, ni kan exempelvis hyra kanoter för en annorlunda dagstur.

Reser man ut från Lübz eller Jabel, rekommenderas det att göra ett uppehåll i den charmerande medeltidastaden Plau am See, som ligger i utkanten av Müritz-Elde. De gamla korsvirkeshusen, en gammal kvarn och tornet från medeltiden är en imponerande syn.

Den närliggande byn Waren med sin moderna marina och charmerande gamla stadsdel är också en populär plats för turister och inte minst ett bra ställe att lägga till på.

I Mirow på den sydliga kusten av Mirowsjön kan man smaka på den lokala specialiteten rökt ål, eller njuta av dagens fångst på en av fiskrestaurangerna vid sjöbredden.

Man kan också ta en promenad i den vackra slottsparken vid Rheinsberg Slott, där det om sommaren hålls utomhuskonserter. Rheinsberg stad 1700-talet är också värd ett besök.

Den östliga bredd av denna stora Müritz-sjö gränsar upp till Müritz Nationalpark, där man om man har tur kan se rådjur och sällsynta fåglar såsom vithåriga örnar.

Den gamla byn Malchow är en god bas, härifrån kan man utforska de vackra omkringliggande vattenvägar och kika på djurliv och fåglar på nära håll.

Jabel (Le Boat)

Le Boat hamn i Jabel - basen i Jabel ger åtkomst till ett fantastiskt segelområde, med spännande sjöar och imponerande landskap. 
Läs mer

Marina Wolfsbruch (Le Boat)

Le Boat hamn i Wolfsbruch - lanområdena Brandenburg och Mecklenburg är några av de mest betagande regionerna i Europa. Det imponerande vilda landskapet, med gröna ängar, sjöar och floder. 
Läs mer

Lübz (Nicols)

Nicols bas i Lübz har det vackraste landskapet i regionen - och du kan segla på floden Elde över ett avstånd på mer än 180 km. I fem timmar kan du nå Plau.
Läs mer

Fürstenberg (Locaboat)

Locaboat hamn - Från Locaboats hamn genom Fürstenberg, är tillgång till kanalbåtssemester i både Mecklenburg och Brandenburg regionerna.
Läs mer

Fürstenberg (Nicols)

Nicols base - i Fürstenberg
Läs mer

Kanalkartbok över Mecklenburg och Brandenburg

Kanalkort

Kanalkartbok:
Sjöar, floder och kanaler i Mecklenburg och Brandenburg.

Vi har ett bra urval av kanalhandböcker. Boken finns ombord på båten men riktigt många beställer den i förväg som förberedelse på sin båtsemester och för att ha som minne efter båtsemestern.

Som hjälp med din ruttplanering finns det en distans- och tidtabell och en översikt över antalet slussar mellan de olika städerna längs vattenvägen. Boken innehåller dessutom många nyttiga upplysningar för resor i området (tex slussarnas öppettider, signaler, hastighetsbegränsningar, nyttiga adresser och telefonnummer till turistkontor, information om marknadsdagar, museer m.m.).

Var uppmärksam på att boken endast existerar med tyska beskrivningar!

Kom ihåg att boka karta över Mecklenburg och Brandenburg tillsammans med din resa!

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87