Båtsemester i Anjou

Bara några timmar från Paris lockar Anjou med försiktigt backigt landskap, gastronomiska upplevelser, slott och kyrkor. Floden Sarthe snor sig stilla och nonchalant genom gröna landskap med pittoreska landsbyar. Det kommer också att glädja förstagångsresande då det är rätt få slussar på floderna. Dessutom är vattenvägen helt fri från kommersiell trafik. Under vägen kan man gå på upptäcktsfärd i det eleganta slottet Plessis Bourré, benediktinerklostret Solesme och staden Le Mans, som är mest känd för motorsport men kan också stoltsera med en vacker gammal stadsdel.

Från basen i Grez-Neuville är floden fint kantad av små landsbyar, herrgårdar och gamla kvarnar som närmast vilar på flodens sluttningar. Gå av i konststaden Angers, Kung Renés stad eller vid klosterkyrkan i Entrammes där den berömda Port Salut-osten också framställs. Konstmuseet i byn Laval är också värd ett besök.

 

 

Administrativt hör området till de gamla provinserna Maine och Anjou i det västliga Bretagne. Det mjuka och kurvade landskapet är präglat av ett vilt klimat och värme strömmar från Atlanten. För över 20 år sedan blev flodbräddenerna, slussarna och slusshusen renoverade och hela regionen fick ett "ansiktslyft" som har resulterat i mer än 400 km färdbar vattenväg och mycket resevänligt område.

Sable-sur-Sarthe (Nicols)

Nicols hamn i Sablé sur Sarthe - Basen i Sable sur Sarthe är en idealisk bas för att utforska den lugna och fridfulla floden Sarthe. De mycket få slussar gör området perfekt för nya seglare.
Läs mer

Grez-Neuville (Nicols)

Nicols base i Grez-Neuville - I den lilla och mycket charmiga staden Grez-Neuville, ärr Nicols bas med enkel tillgång till området. Närmaste stad är Angers, ca 25km från basen.
Läs mer

Kanalkartbok över Anjou

Kanalkort

Kanalkortbog nr 10:
Loire-floden, Maine-floden, Mayenne-floden, Oudon och Sarthe

Det finns bra turistkontor i de flesta byar och de ger gärna ut broschyrer. Som hjälp för att planera din rutt rekommenderar vi vår kanalkartbok som bland annat innehåller en distans- och tidtabell och en översikt över antalet slussar mellan de olika byarna på vattenvägen. Kanalkartboken innehåller dessutom många nyttiga upplysningar för båtfärder i Bretagne t.ex. slussarnas öppettider, signaler, hastighetsbegränsningar, nyttiga adresser och telefonnummer till turistkontor, information om marknadsdagar, museer, m.m.

Kom ihåg att beställa kanalkartboken tillsammans med din resa!

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87