Cookies

Anjou

View PDF

Anjou

En vacker kanalresa i Anjou..

Bara några få timmar från Paris lockar Anjou med ett försiktigt kulligt landskap, gastronomi, slott och kyrkor. Floden Sarthe ringlar sig stilla och nonchalant genom det gröna landskapet med pittoreska byar utspridda som spännande kulturella oaser. Det kommer även att glädja förstagångsseglaren att det bara är några få slussar på floderna. Längs vägen kan man gå på upptäcksfärd i det eleganta slottet Plessis Bourré med sina imponerande vallgravar, benediktinerklostret Solesme och tävlingsstaden Le Mans som är mest känt för sin motortävling, men som även kan stoltsera med ett hänförande gammalt kvarter.

Från basen i Grez-Neuville är floden kantad av små byar, herresäten och gamla kvarnar, som närmast vilar mot flodens lutningar. Stanna till i Angers, Kong René stad eller vid klosterkyrkan i Entrammes, där också de berömda Port Salut-ostarna framställs. Konstmuseet i staden Laval är också värt ett besök.

Inspiration till båtuthyrning i Anjou

Administrativt hör detta område till de gamla provinserna Maine och Anjou i det västliga Bretagne. Det böljande och kuperade landskapet är präglat av ett milt klimat, som påverkas av de varma strömmarna från Atlanten – och bjuder på ett nätverk av vattenvägar, som är några av de vackraste i Frankrike. Landskapet karakteriseras av den stora floden Loire, som bara är seglingsbar en kort bit, medan floderna Sarthe och Mayenne har blivit farbara och använts till transport av korn, vin och andra produkter. Idag är vattenvägarna faktisk helt utan kommersiell trafik, så om du skall på flodbåtsemester är detta en mysig flod. För ca 20 år sedan blev flodbankarna, slussarna och slusshusen renoverade och hela regionen fick ett ”ansiktslyft”, som har resulterat i mer än 400 km seglingsbara vattenvägar och ett mycket seglarvänligt område.

Kanalkartbok över Anjou

Kanalkort

Kanalkartbok nr 10:
Loire-floden, Maine-floden, Mayenne-floden, Oudon og Sarthe.


Kom ihåg att boka karta över Lot-floden tillsammans med din resa! 

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Nicols

Nicols

Nicols’ flotta består av nästan 500 flodbåtar som är utspridda på 21 baser; 18 i Frankrike, 2 i Tyskland och 1 i Portugal.
Läs mer

Loading...