Cookies

Anjou

View PDF

Anjou

En vacker kanalresa i Anjou..

Bara några timmar från Paris lockar Anjou med försiktigt backigt landskap, gastronomiska upplevelser, slott och kyrkor. Floden Sarthe snor sig stilla och nonchalant genom gröna landskap med måleriska landsbyar.  Det kommer också att glädja första gångs seglare då det är rätt få slussar på floderna. Dessutom är vattenvägen helt fri från kommersielltrafik. Under vägen kan man gå på upptäcksfärd i det eleganta slottet Plessis Bourré, benediktinerklostret Solesme och byn Le Mans, som är mest känd för motorsport men kan också stoltsera med en vacker gammal bydel.

Från basen i Grez-Neuville är floden fint kantad av små landsbyar, herrgårdar och gamla kvarnar som närmast vilar på flodenssluttningar. Gå av i konststaden Angers, Kung Renés stad eller vid klosterkyrkan i Entrammes där den berömda Port Salut-osten också framställs. Konstmuseet i byn Laval är också värd ett besök.

Administrativt hör området till de gamla provinserna Maine och Anjou i det västliga Bretagne. Det mjuka och kurvade landskapet är präglat av ett vilt klimat och värme strömmar från Atlanten. För över 20 år sedan blev flodbreddenerna, slussarna och slusshusen renoverade och hela regionen fick ett ”ansiktslyft” som har resulterat i mer än 400 km segelbar vattenväg och mycket seglarvänligt område.

Kanalkartboken över Anjou

Kanalkort

Kanalkartbok nr 10:
Loire-floden, Maine-floden, Mayenne-floden, Oudon og Sarthe.

Det finns bra turistkontor i de flesta byar och de ger gärna ut broschyrer. Som hjälp för att planera din rutt rekommenderar vi vår kanalkartbok som bland annat innehåller en distance-/time-table och en översikt över antalet slussar mellan de olika byarna på vattenvägen. Kanalkartboken innehåller dessutom många nyttiga upplysningar för seglats i Bretagne tillexempel slussarnas öppettider, signaler, hastighetsbegränsningar, nyttiga adresser och telefonnummer till turistkontor, information om marknadsdagar, museer med mera.

Kom ihåg att beställa kanalkartboken tillsammans med din resa!

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Nicols

Nicols

Nicols’ flotta består av nästan 500 flodbåtar som är utspridda på 21 baser; 18 i Frankrike, 2 i Tyskland och 1 i Portugal.
Läs mer

Loading...