Skicka din reseförfrågan
X
Är en semester på en av Europas floder ditt nästa reseäventyr? Sedan skicka oss en resaförfrågan.
 

Tyskland

Läs mer om fördelarne med Seatravel

Välkommen till Tyskland som bjuder på två, vackra segelområden; det vackra sjölandskapet i Mecklenburg samt Brandenburg/Potsdam-området nära Berlin.

Mecklenburg

Beläget i Tysklands nordöstliga hörn, ligger ett storslaget nätverk av flera hundra sjöar, floder och kanaler spridda över idylliska landskap. Mecklenburg är ett stort fritidsområde med ren luft och klart vatten som är populär både för familjen på flodbåtssemester, såväl som för segelsportsentusiaster. De flotta slotten i Mirow, Rheinsberg och Fürstenberg ligger idylliskt placerat mot sjöbredden och medeltidalandsbyar med korsvirkeshus och kullersten fulländar bilden i det här spännande naturområdet. Segla tillexempel mot Müritzsee som är Tysklands största sjö. Här är det livlig aktivitet med kanotseglats, segelsport, fiskeri och många andra aktiviteter. I Mecklenburg kan din båtsemester avnjutas i lugnt tempo, som endast avbryts av en kall öl och en god måltid på ett café i en av de många hyggliga, historiska byarna. För den fiskeintresserade är Müritzsee ett riktigt paradis med mer än 50 fiskarter, bland annat gös, abborre och karp. Ta med barnen till museet Müritzeum.

Brandenburg

Här är nästan en tredjedel av området utnämnt till naturreservat. Inte mindre än 15 beskyddade naturområden hittar du här! Nationalparken Spreewald är ett eldorado av flora och fana med stora flockar av hjortar i de stora skogarna. De många båtbroarna utgör ett perfekt stopp för en picknick, vandrartur eller cykeltur. Potsdam som är utgångspunkten i Brandenburg är en viktig och dynamisk stad med många imponerande monument. Gå runt i staden och besök kyrkor och museum, det imponerande och färgrika Sanssouci-slott eller ta en shoppingtur i det speciella holländska kvarteret. Upplev den fantastiska stden Berlin med otaliga festivaler och monument såsom Riksdagsbyggnaden (Reichstag) och Brandenburger Tor.

Höjdpunkter

  • Slotten i Rheinsberg och Fürstenberg
  • Müritzsee – för en fantastisk seglats, simtur och vattensportsaktiviteter, samt cykeltur i naturen
  • Akvariet i Waren
  • Hamnpromenaden i Röbel
  • Skulpturmuseet i Plau
  • Fantastiskt djur-och-fågelliv i Spreewalds naturreservat som figurerar på UNESCO:s världsarvslista
  • Sanssouci-slottet vid Potsdam
  • Berlins historiska byggnader och monument
  • Stränderna vid Werder

Goda råd och tips

Slussarna i Mecklenburg och Brandenburg är antingen helt automatiska med bemanning eller automatiska med självbetjäning. Slussarna är gratis att använda. Det är förbjudet att övernatta längs kanalerna i Tyskland. Istället må man gärna kasta ankare i sjöarna eller betala ett mindre belopp för att övernatta i en marina med diverse faciliteter. Seglatsen i områdena är välanpassade till nybörjare. Det kan dock vara lite trafik i vissa områden och man ska vara uppmärksam på om det blåser upp när man seglar på de stora sjöarna (exempelvis Müritzsee).

I Mecklenburg ned till Liebenswalde kan man segla utan bevis. Vid seglats syd härifrån ska man minst ha ett speedbåtsbevis (ICC godkänt). Beviset skickas i förväg till basen och ett temporärt tyskt seglarbevis utställs.

På ankomstdagen hålls det teoriundervisning på baserna. Undervisningen varar cirka 2 timmar, därefter får ni en praktisk instruktion på den hyrda båten. Här får ni också prova att lägga till och segla genom en sluss. Denna undervisningen är inte en del av uthyrningsperioden.

 

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Alltid prisgaranti. Vi är medlem av det danska Resegarantifonden (bästa täckningen) – ring på tel. 08-124 100 87