Cookies

Tyskland

Tyskland

Hyra kanalbåt i vackra Tyskland

Tyskland bjuder på två seglingsområden för eras kanalbåtssemester - Det vackra sjölandskapet i Mecklenburg och Brandenburg/Potsdam-området nära Berlin.

Mecklenburg beläget i Tysklands nordöstliga hörn – är ett storslaget nätverk av flera hundra sjöar, floder och kanaler spridda över idylliska landskap. Ett stort friluftsområde med ren luft och klart vatten och lika populärt för familjer på en veckas båtsemester, som för sportseglings-entusiaster. Slott ligger idylliskt vid sjöstranden, där medeltida byar med korsvirkeshus och kullerstenar fulländar bilden av detta spännande naturområde. Müritz-See är Tysklands största sjö, och här är livlig aktivitet med paddling, segelsport, fiske och många andra aktiviteter. Här kan båtsemestern avnjutas i ett lugnt tempo, med avbrott för en uppfriskande öl och en god måltid på ett café i en av de många mysiga historiska städerna. För sportfiskaren är Mütitz-sjön ett verkligt paradis med mer än 50 fiskarter till exempel gös, abborre och karp. Slotten i Mirow, Rheinsberg och Fürstenberg ligger vackert vid sjöstranden med dess frodiga parker. Ta barnen med till Müritz Museum och Aquarium där man i parken kan lära sig allt om biodlingar.

Brandenburg här är nästan en tredjedel av området utsett till naturreservat. Det finns faktisk 15 skyddade områden, som vimlar av djurliv och flera hundra sjöar späckade med medeltidsborgar och städer. Nationalparken Spreewald är ett eldorado av flora och fauna med stora hjordar av vilda hjortar i de stora skogarna. De många båtbroarna utgör perfekta stopp för en picknic, vandringtur eller cykeltur. Potsdam, från vart man kan påbörja kanalresan, är en viktig och dynamisk stad med många imponerande monument. Gå runt i staden och besök kyrkor och museer, det imponerande och färgrika Sanssouci slott, eller gör en shoppingrunda i det speciella holländska kvarteret. Upplev den fantastiska staden Berlin med dess otaliga festivaler, museer och monument såsom det nya Reichstag och Brandenburger Tor.

Höjdpunkter för kanalresor i Mecklenburg-Brandenburg:

 • Slotten i Rheinsberg och Fürstenberg
 • Müritz See – för en fantastisk seglats, simning och vattensportsaktiviteter, samt cykeltur i naturen
 • Aquariet i Waren
 • Hamnpromenaden i Röbel
 • Skulpturmuseet i Plau
 • Fantastiskt djur- och fågelliv i Spreewald naturreservater – som finns på UNESCOs världsarvslista
 • Medeltidstäder i Brandenburg
 • Sanssouci slottet vid Potsdam
 • Berlins fantastiska arkitekturföryngring; dess historiska byggnader och monument
 • Kejsare Wilhelms minneskyrka i Berlin
 • Stränderna vid Werder

Goda råd och tips på din kanalresa

Slussarna i Mecklenburg och Brandenburg är helautomatiska med bemanning eller automatiska med självbetjäning. Slussarna är gratis att använda. Det är förbjudet att övernatta längs kanalerna i Tyskland. Istället kan man gärna kasta ankar i sjöarna eller betala ett mindre belopp för att övernatta i en småbåtshamn med diverse faciliteter. Seglatser i områdena är förhållandevis goda för nybörjare. Det kan dock finnas trafik i vissa områden och man bör vara uppmärksam på om det blåser upp när man seglar på de stora sjöarna, till exempel Müritz-sjön.

I Mecklenburg ned till Liebenswalde kan man hyra kanalbåt och segla utan intyg. Söder härom vid seglats i Brandenburg skall man ha ett minimum speedbåtsintyg (av ICC godkänt intyg). Intyget skickas på förhand till basen och ett tyskt tillfälligt intyg utfärdas.

På ankomstdagen ges det på baserna teoretisk undervisning, som varar i ca 2 timmar – och därefter en praktisk instruktion ombord på den hyrda båten. Här prövar man också att lägga till och segla genom en sluss. Denna undervisning är inte en del av hyresperioden.

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer
Nicols

Nicols

Nicols’ flotta består av nästan 500 flodbåtar som är utspridda på 21 baser; 18 i Frankrike, 2 i Tyskland och 1 i Portugal.
Läs mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer

Loading...