Välkommen till Tyskland

Njut av Tysklands vackra sjölandskap i Mecklenburg.

Mecklenburg

Beläget i Tysklands nordöstliga hörn, ligger ett storslaget nätverk av flera hundra sjöar, floder och kanaler spridda över idylliska landskap. Mecklenburg är ett stort fritidsområde med ren luft och klart vatten som är populär både för familjen på flodbåtssemester, såväl som för sportbåtsentusiaster.

De flotta slotten i Mirow, Rheinsberg och Fürstenberg ligger idylliskt placerade mot sjöbredden och medeltidsstäder med korsvirkeshus och kullersten fulländar bilden i det här spännande naturområdet.

Müritzsee

Res t.ex. mot Müritzsee som är Tysklands största sjö. Här är det livlig aktivitet med kanotfärder, segelsport, fiskeri och många andra aktiviteter. I Mecklenburg kan din båtsemester avnjutas i lugnt tempo, som endast avbryts av en kall öl och en god måltid på ett café i en av de många trevliga och historiska städerna.

För den fiskeintresserade är Müritzsee ett riktigt paradis med mer än 50 fiskarter, bland annat gös, abborre och karp. Ta med barnen till museet Müritzeum.

 

Kanalbåtar i Tyskland

Utforska alla båtområderna i Tyskland

Praktisk information om båtresor i Tyskland

Här kan du läsa om den praktiska informationen som är bra att veta när du åker på en kanalbåtsemester i Tyskland

Slussar

Slussarna i Mecklenburg och Brandenburg är antingen helautomatiska, bemannade eller automatiska med självbetjäning. Slussarna är gratis att använda.

Övernattning

Det är förbjudet att övernatta längs kanalerna i Tyskland. Istället får du gärna släppa ankare i sjöarna, eller betala lite för att övernatta i en småbåtshamn med olika faciliteter.

Segelområde

De två områdena passar väl för nybörjare. Det kan dock finnas viss trafik i vissa områden, och om du färdas på de stora sjöarna (t.ex. Müritzsee), skall du vara uppmärksam när det blåser.

Behöver jag ett föranintyg?

I Mecklenburg (ned till Liebenswalde) kan du köra båt utan förarintyg. Vid båtresor söderut, måste du minst ha ett ICC-godkänt certifikat. Intyget skall sändas i förväg innan ankomst till basen och ett temporärt, tyskt förarbevis utfärdas.

Obligatorisk teoriutbildning

I Tyskland hålls en obligatorisk teoretisk utbildning på ankomstdagen. Undervisningen varar ca 2 timmar, varefter en praktisk instruktion föregår ombord på den hyrda båten. Här får du också pröva att köra igenom en sluss. Denna instruktion äger rum före hyresperioden. Om du har ett ICC-godkänt förarbevis finns det möjlighet att slippa teoriundervisningen. Men många väljer ändå att delta, eftersom det är en fin Introduktion till kanalresor i Tyskland.

Välj din destination nedan