Cookies

Tyskland

Tyskland

Välkommen till Tyskland som bjuder på två, vackra segelområden; det vackra sjölandskapet i Mecklenburg samt Brandenburg/Potsdam-området nära Berlin.

Mecklenburg

Beläget i Tysklands nordöstliga hörn, ligger ett storslaget nätverk av flera hundra sjöar, floder och kanaler spridda över idylliska landskap. Mecklenburg är ett stort fritidsområde med ren luft och klart vatten som är populär både för familjen på flodbåtssemester, såväl som för segelsportsentusiaster. De flotta slotten i Mirow, Rheinsberg och Fürstenberg ligger idylliskt placerat mot sjöbredden och medeltidalandsbyar med korsvirkeshus och kullersten fulländar bilden i det här spännande naturområdet. Segla tillexempel mot Müritzsee som är Tysklands största sjö. Här är det livlig aktivitet med kanotseglats, segelsport, fiskeri och många andra aktiviteter. I Mecklenburg kan din båtsemester avnjutas i lugnt tempo, som endast avbryts av en kall öl och en god måltid på ett café i en av de många hyggliga, historiska byarna. För den fiskeintresserade är Müritzsee ett riktigt paradis med mer än 50 fiskarter, bland annat gös, abborre och karp. Ta med barnen till museet Müritzeum.

Brandenburg

Här är nästan en tredjedel av området utnämnt till naturreservat. Inte mindre än 15 beskyddade naturområden hittar du här! Nationalparken Spreewald är ett eldorado av flora och fana med stora flockar av hjortar i de stora skogarna. De många båtbroarna utgör ett perfekt stopp för en picknick, vandrartur eller cykeltur. Potsdam som är utgångspunkten i Brandenburg är en viktig och dynamisk stad med många imponerande monument. Gå runt i staden och besök kyrkor och museum, det imponerande och färgrika Sanssouci-slott eller ta en shoppingtur i det speciella holländska kvarteret. Upplev den fantastiska stden Berlin med otaliga festivaler och monument såsom Riksdagsbyggnaden (Reichstag) och Brandenburger Tor.

Höjdpunkter

  • Slotten i Rheinsberg och Fürstenberg
  • Müritzsee – för en fantastisk seglats, simtur och vattensportsaktiviteter, samt cykeltur i naturen
  • Akvariet i Waren
  • Hamnpromenaden i Röbel
  • Skulpturmuseet i Plau
  • Fantastiskt djur-och-fågelliv i Spreewalds naturreservat som figurerar på UNESCO:s världsarvslista
  • Sanssouci-slottet vid Potsdam
  • Berlins historiska byggnader och monument
  • Stränderna vid Werder

Goda råd och tips

Slussarna i Mecklenburg och Brandenburg är antingen helt automatiska med bemanning eller automatiska med självbetjäning. Slussarna är gratis att använda. Det är förbjudet att övernatta längs kanalerna i Tyskland. Istället må man gärna kasta ankare i sjöarna eller betala ett mindre belopp för att övernatta i en marina med diverse faciliteter. Seglatsen i områdena är välanpassade till nybörjare. Det kan dock vara lite trafik i vissa områden och man ska vara uppmärksam på om det blåser upp när man seglar på de stora sjöarna (exempelvis Müritzsee).

I Mecklenburg ned till Liebenswalde kan man segla utan bevis. Vid seglats syd härifrån ska man minst ha ett speedbåtsbevis (ICC godkänt). Beviset skickas i förväg till basen och ett temporärt tyskt seglarbevis utställs.

På ankomstdagen hålls det teoriundervisning på baserna. Undervisningen varar cirka 2 timmar, därefter får ni en praktisk instruktion på den hyrda båten. Här får ni också prova att lägga till och segla genom en sluss. Denna undervisningen är inte en del av uthyrningsperioden.

 

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer
Nicols

Nicols

Nicols’ flotta består av nästan 500 flodbåtar som är utspridda på 21 baser; 18 i Frankrike, 2 i Tyskland och 1 i Portugal.
Läs mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer

Loading...