Båtsemester i Nivernais Loire

Canal du Nivernais, Canal latéral á la Loire och Canal de Bourgogne ger er tillgång till ett av de vackraste och mest varierande reseområdena i Frankrike. Beläget söder om Paris, med medeltida landsbyar, katedraler, gröna ängar och flotta landskap, är den här tidigare handelsrutten en sann fröjd att utforska.

 

 

Migennes (Le Boat)

Le Boat hamn - I omedelbar närhet av floderna Yonne, Armencon och Serein har Migennes varit mittpunkten för områdets vattendrag i århundraden och sedan medeltiden har staden varit centrum för de kommersiella vägar genom Bourgogne.
Läs mer

Tannay (Le Boat)

Le Boat hamn - Tannay ligger mitt i en spännande vinregion som sprider sig utanför vackra kalkstensfälter - och ger utmärkta torra vita viner.
Läs mer

Decize (Le Boat)

Le Boat hamn - Från Decize kan du segla genom Nivernais Loire - där det är nästan omöjligt inte att bli överväldigad av områdets mysiga atmosfär och känna sig helt avslappnad.
Läs mer

Nevers Plagny (Nicols)

Nicols hamn i Plagny - Här kommer ni att segla i ett vackert landskap bestående av dramatiska skogslandskap och små charmerande landsbyar och ni kommer inte sakna spännande stopp under vägen. 
Läs mer

Venarey-les-Laumes (Nicols)

Nicols hamn i Venarey-les-Laumes - Från Venarey kan du segla på Canal de Bourgogne - en av de mest kända kanalerna i Frankrike som slingrar sig genom Bourgognes vackra landskap. 
Läs mer

Briare (Locaboat)

Locaboat hamn - På Loire-floden mellan Orleans och Nevers är Locaboats hamn i staden Briare.
Läs mer

Joigny (Locaboat)

Locaboat hamn - Omgiven av Côte St Jacques' vinstockar är Joigny längs L'Yonne River. Härifrån kan du segla ut på Canal du Nivernais och Canal du Bourgogne från Locaboats hamn.
Läs mer

Corbigny (Locaboat)

Locaboat hamn - Här finns tillgång till några restauranger och i Corbigny är shopping möglighet och inte minst spännande attraktioner.
Läs mer

Dompierre-sur-Besbre (Locaboat)

Locaboat hamn - I Dompierre-sur-Besbre där Locaboat har en hamn, finns det utmärkta restauranger, olika butiker och många intressanta sevärdheter och aktiviteter.
Läs mer

Kanalkartbok

Kanalkort

Vi har ett bra urval av kanalhandböcker. Boken finns ombord på båten, men riktigt många beställer den i förväg som förberedelse av båtsemestern och för att ha som minne av den.

Som hjälp med din ruttplanering har båten en distans- och tidtabell över avstånden mellan de olika byarna längs vattenvägen i området. Dessutom innehåller boken många nyttiga upplysningar för resa i det centrala Frankrike, t.ex. översikt över slussarna, slussarnas öppningstider, signaler, fartgränser, nyttiga adresser och telefonnummer, förslag på sevärdheter i området, samt en massa praktiska upplysningar om reseområdet. Boken är på engelska, tyska, franska och är rikt illustrerat med foton.

Kanalkartbok nr 2:
Canal du Loing, Canal de Briare, Canal latéral a la Loire. Canal de Roanne a Digoion, Canal du Centre och Canal du Nivernais.

Från Paris och österut kan ni välja mellan tre olika rutter för att komma till Saone-floden och Rhône-dalen. Den här kanalkartboken följer Route Bourbonnaise, som är den sydligaste och kortaste av de tre rutterna. Canal de Briare är den allra första högnivåkanalen i Europa och kommer att föra dig igenom spåren av den ursprungliga kanalen. Här under finns den berömda slusstrappan från Henrik IV:s tid vid Rogny. Canal latéral á la Loire går parallellt med Loire-floden och är lätt att resa på. Kanalen, floden och bifloderna korsar varandra via åtskilliga broar och akvedukter, alla är enkelriktade så man väntar tills det är fri kurs innan man åker. Några av broarna är jättelånga och andra vackert dekorerade med statyer. Du kan även välja att resa via floden Yonne till Canal du Nivernais. Här finns det en del slussar men man belönas med en av de vackraste vattenvägarna i hela Frankrike. Den här sträckan har nästan ingen kommersiell trafik heller. De flesta slussarna i centrala Frankrike är fortfarande bemannade med en slussmästare. Resterande slussar är automatiska. På några av sträckorna reser man igenom eller förbi kända vindistrikt och boken ger också bra beskrivningar av dessa.

Kanalkartbok nr 11:
Yonne-floden, Canal du Nivernais, Canal de Bourgogne

De stora floderna Seine, Loire och Rhône har varit förbundna med ett system av kanaler sedan 1700-talet. Det är en resa i hjärtat av Frankrike i autentiska lantliga omgivningar, men bara ett stenkast från det pulserande parisiska stadsområdet. Yonne-floden är i direkt förbindelse med Paris och har flera större och mindre städer direkt vid floden. Man reser vidare ned i Loire-dalen mot Canal du Nivernais, som är en fin, historisk vattenväg med klaffbroar och mindre slussar. På Yonne-floden har många av slussarna sluttande sidor och flytande pontoner. Flodens vatten är lerigt och kan gömma sten och andra hinder, därför ska man komma ihåg att följa markeringarna i kartboken.

Kom ihåg att beställa en kanalkartbok tillsammans med din resa!

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87