Cookies

Bourgogne Nivernais Loire

View PDF

Bourgogne Nivernais Loire

Kanalbåtssemester i Bourgogne: Nivernais Loire


Canal du Nivernais, Canal latéral á la Loire och Canal de Bourgogne ger er tillgång till ett av de vackraste och mest varierande segelområdena i Frankrike. Beläget söder om Paris, med de medeltida landsbyarna, katedraler, gröna ängarna och flotta landskapen, är den här tidigare handelsrutten en sann fröjd att utforska.

Höjdpunkter

 • Härligt landskap – här ligger det hektar efter hektar med vinmarker
 • Typiska, franska landsbyar och byar med kullerstensbelagda gator och finurliga caféer
 • Klassiska franska viner i Sancerre och Chablis
 • Gotiska katedraler och kyrkor i Migennes, Sens, Auxerre och Nevers
 • Färgrika marknader i Joigny och Villeneuve-sur-Yonne
 • På sommaren är det tävling på floden i den vackra byn Clamecy
 • Fiske i Prégilbert eller Paray-le-Monial
 • Den vackra byn La Charité-sur-Loire
 • Briare-akvedukten
 • Storslagna vinslott i Chirty-les-Mines och Chatillon-en-Bazois
 • Vattensporter, vandringsturer och spektakulära akvedukter vid Baye
 • Fantastisk utsikt från den högt belägna Medeltidsbyn Carcy-la-Tour
 • Berömd basilika i romansk stil vid Paray-le-Monial
 • Cykeltur på de platta pramdragerspår mellan Auxerre och Decize och längs Canal de Bourgogne

Kanalkartbok

Vi har ett bra urval av kanalhandböcker. Boken finns ombord på båten, men riktigt många beställer den i förväg som förberedelse av båtsemestern och för att ha som minne av den.

Til hjælp med din ruteplanlægning har båden en distance/time-tabel over afstande mellem de forskellige byer på vandvejene i området. Desuden indeholder bogen mange nyttige oplysninger for sejlads i det centrale Frankrig - f.eks. oversigt over sluserne, slusernes åbningstider, signaler, fartgrænser, nyttige adresser og telefonnumre, forslag til seværdigheder i området, samt en masse praktiske oplysninger om sejlområdet. Bogen er på engelsk, tysk og fransk og rigt illustreret med fotos.

Som hjälp med din ruttplanering har båten en distance/time-tabel över avstånden mellan de olika byarna och städerna på vattenvägen i området. Dessutom innehåller boken många nyttiga upplysningar för seglats i centrala Frankrike.

Kanalkort

Kanalkartbok nr 2:

Canal du Loing, Canal de Briare, Canal latéral a la Loire. Canal de Roanne a Digoion, Canal du Centre og Canal du Nivernais.

Från Paris och österut kan ni välja mellan tre olika rutter för att komma till Saone-floden och Rhône-dalen. Den här kanalkartboken följer Route Bourbonnaise, som är den sydligaste och kortaste av de tre rutterna. Canal de Briare är den allra första högnivåkanalen i Europa och kommer föra dig igenom spåren av den ursprungliga kanalen – här under finns den berömda slusstrappan från Henrik IV’s tid vid Rogny. Canal latéral á la Loire går parallellt med Loire-floden och är lätt att segla på. Kanalen, floden och bifloderna korsar varandra via åtskilliga broar och akvedukter, alla är enkelriktade så man väntar tills det är fri kurs innan man seglar. Några av broarna är jättelånga och andra vackert dekorerade med statyer. Du kan även välja att segla via floden Yonne till Canal du Nivernais. Här finns det en del slussar men man belönas med en av de vackraste vattenvägarna i hela Frankrike. Den här sträckan har nästan ingen kommersiell trafik heller. De flesta slussarna i centrala Frankrike är fortfarande bemannade med en slussmästare. Resterande slussar är automatiska. På några av sträckorna seglar igenom eller nära förbi kända vindistrikt och boken ger också bra beskrivningar av dessa.

Kanalkartbok nr 11:

Yonne-floden, Canal du Nivernais, Canal de Bourgogne.

De stora floderna Seinen, Loire och Rhône har varit förbundna med ett system av kanaler sedan 1800-talet. Det är en seglats i hjärtat av Frankrike i autentiska lantliga omgivningar, men bara ett stenkast från det pulserande parisiska stadsområdet. Yonne-floden är i direkt förbindelse med Paris och har flera större och mindre städer direkt vid floden. Man seglar vidare ned i Loire-dalen mot Canal du Nivernais, som är en fin, historisk vattenväg med klaffbroar och mindre slussar. På Yonne-floden har många av slussarna sluttande sidor och flytande pontoner. Flodensvatten är lerigt och kan gömma sten och andra hinder, därför ska man komma ihåg att följa markeringarna i kartboken.

Kom ihåg att beställa en kanalkartbok tillsammans med din resa!


Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer
Nicols

Nicols

Nicols’ flotta består av nästan 500 flodbåtar som är utspridda på 21 baser; 18 i Frankrike, 2 i Tyskland och 1 i Portugal.
Läs mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer

Loading...