Båtsemester i Bretagne

Bretagnes vackra område osar av keltisk charm. Uråldriga traditioner hålls vid liv och traditionella dräkter bärs stolt i området. Kanalen Nantes à Brest är rik på historiska skatter och särpräglade landskap.

Upplev äventyrsslottet i Josselin, speglat i vattnet medan båten sakta åker förbi eller lägg till vid kajen i Malestroit med vackra hus från 1400-talet. Byn La Gacilly är också värt ett besök för sina många konsthantverk. Redon, som blev grundlagt redan år 832, känns som och liknar ett litet Venedig och är absolut ett måste-se på den här rutten. Vilaine-floden tar er till Bretagnes "huvudstad" Rennes och vidare till vackra Dinan. På Edre-floden kommer ni resa förbi fantastiskt fina slott längs rutten mot Nantes.

Bretagne bjuder på ett behagligt klimat med milda sommardagar, vilket gör den här regionen till ett perfekt färdområde, också för nybörjare.

 

 

Messac (Le Boat)

Le Boat bas - Messac bas ligger på Vilaine floden, och du behöver bara korsa en bro för att komma till den pulserande staden Guipry på andra sidan av floden.
Läs mer

Glenac (Nicols)

Nicols hamn i Glenac - Njut av en flodbåtssemester på den vackra franska floden Erdre, en av de allra vackraste i Frankrike, samt den fridfulla Vilaine och Canal de Nantes a Brest. Starta från vår bas i Glenac och gå på upptäcktsfärd bland historiska skatter och anmärkningsvärda naturattraktioner.   
Läs mer

Suce-sur-Erdre (Nicols)

Nicols hamn i Suce-sur-Erdre - Med sina färgrika landskap och traditioner är Bretagne en favorit när det kommer till flodbåtssemester och en perfekt plats att besöka hela året. 
Läs mer

St-Martin-sur-Oust (Locaboat)

Locaboat hamn - Hamn med goda möjligheter att utforska de många restaurangerna i området.
Läs mer

Melesse (Locaboat)

Locaboat base - Nära Rennes. Här segelar du på den förtrollade floden Vilaine. 
Läs mer

Kanalkartbok över Bretagne

Kanalkort

Kanalkartbok nr 1:
Range-floden, Canal d´Ille et Rance, Vilaine-floden, Blavet-floden, Canal de Nantes a Brest, Aff-floden og Sevre Nantais-floden.

När du för första gången upptäcker Bretagne från båt kommer du förvånas över att de berömda kanalerna i Bretagne faktiskt är floder som har blivit använda i många år. Floderna smälter samman med bifloderna i ett harmoniskt nätverk, som har bevarat sitt naturliga utseende. I de svåraste delarna av flodsystemet är farleden markerad av bojar. Det finns många broar med flera valv och en grön pil som visar vilket valv man ska åka under. Man ska betala en avgift när man lägger till i de flesta hamnar/marinor - det är dock mindre summor. Slussarna i området är antingen elektroniska eller manuella. Många av stigarna längs vattensystemet är riktigt bra som cykelstigar. För att fiska i området krävs fiskekort.

För att hjälpa dig med att planera din rutt rekommenderar vi vår kanalkartbok som bland annat innehåller distans- och tidtabell och en översikt över antalet slussar mellan de olika byarna på vattenvägen. Kanalkartboken innehåller dessutom många nyttiga upplysningar för en resa i Bretagne t.ex. slussarnas öppettider, signaler, hastighetsbegränsningar, nyttiga adresser och telefonnummer till turistkontoret, information om marknadsdagar, museum med mera.

Kom ihåg att boka karta tillsammans med din resa!

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87