Cookies

Bretagne

View PDF

Bretagne

Kanalbåt i Bretagne

Bretagnes vackra segelområde osar av keltisk charm. Uråldriga traditioner hålls vid liv och traditionella dräkter bärs stolt i området. Kanalen Nantes à Brest är rik på historiska skatter och särpräglade landskap.

Upplev äventyrsslottet i Josselin speglat i vattnet medan båten sakta seglar förbi eller lägg till vid kajen i Malestroit med vackra hus från 1500-talet. Byn La Gacilly är också värt ett besök för sina många konsthantverk. Redon som blev grundlagt hela vägen tillbaka i år 832, känns som och liknar ett litet Venedig och är absolut ett must see på den här rutten. Vilaine-floden tar er till Bretagnes ”huvudstad” Rennes och vidare till vackra Dinan. På Edre-floden kommer ni segla förbi fantastiskt fina slott längs rutten mot Nantes.

Bretagne bjuder på ett behagligt klimat med milda sommardagar, vilket gör den här regionen till ett perfekt segelområde.

Bretagne är ett bra segelområde för nybörjare. 

Höjdpunkter

  • Den vackra medeltidsbyn Josselin med sina trähus, caféer och imponerande slott från 1200-talet.
  • Vinslott, Medeltidsbyar, vackra landskap och blomsterprydda slussar
  • Redon – en blomsterby känd för sina botaniska trädgårdar
  • St. Yves Rochers botaniska trädgårdar i La Gacilly
  • Chateau Blain och den tillhörande parken
  • Borgar längs Erdre-floden i riktning mot Nantes
  • Rennes – Bretagnes ”huvudstad”
  • Den befästa byn Dinan
  • Söta crepes, bovetet ”galettes”, ostron och skaldjursrätter från det traditionella Bretagne-köke

Kanalkartbok över Bretagne

Kanalkort

Kanalkartbok nr 1:
Range-floden, Canal d´Ille et Rance, Vilaine-floden, Blavet-floden, Canal de Nantes a Brest, Aff-floden og Sevre Nantais-floden.

När du för första gången upptäcker Bretagne från båt kommer du förvånas över att de berömda kanalerna i Bretagne faktiskt är floder som har blivit använda i många år. Floderna smälter samman med bifloderna i ett harmoniskt nätverk, som har bevarat sitt naturliga utseende. I de svåraste delarna av flodsystemet styrs vattenvägen av bojar. Det finns många broar med flera bågar och en grön pil som visar vilken båge man ska segla under. Man ska betala en avgift när man lägger till i de flesta hamnar/marinor - det är dock mindre summor. Slussarna i området är antingen elektroniska eller manuella. Många av stigarna längs vattensystemet är riktigt bra som cykelstigar. För att fiska i området krävs fiskekort.

För att hjälpa dig med att planera din rutt rekommenderar vi våran kanalkartbok som bland annat innehåller distance-/time-tabell och en översikt över antalet slussar mellan de olika byarna på vattenvägen. Kanalkartboken innehåller dessutom många nyttiga upplysningar för en seglats i Bretagne tillexempel slussarnas öppettider, signaler, hastighetsbegränsningar, nyttiga adresser och telefonnummer till turistkontoret, information om marknadsdagar, museum med mera.

Kom ihåg att boka karta tillsammans med din resa! 

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer
Nicols

Nicols

Nicols’ flotta består av nästan 500 flodbåtar som är utspridda på 21 baser; 18 i Frankrike, 2 i Tyskland och 1 i Portugal.
Läs mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer

Loading...