Skicka din reseförfrågan
X
Är en semester på en av Europas floder ditt nästa reseäventyr? Sedan skicka oss en resaförfrågan.
 

Italien

Läs mer om fördelarne med Seatravel

Kanalsemester i Italien

Välkommen till Venedig och Friulien

De två reseområdena i Italien, Venedig och Friuli-regionen, är som två vackra, men mycket olika systrar. Det är omöjligt att inte överlämna sig till deras olikartade charm. Venedig är den smarta systern, som alltid har mycket att göra. Här är det fullt av aktiviteter dygnet runt! Friuli-regionen är däremot Venedigs lugna motpart. Här väntar en avslappnad resa till öar, kanaler och spännande städer, som du kan utforska helt i ditt eget tempo.

Romantiska Venedig är ett resmål i världsklass och Europas mest berömda kanalstad. Kanalstaden är byggd på 118 småöar. Man kan nästan inte föreställa sig något mer romantiskt än att komma flytandes från lagunen med kurs mot Venedig. Här kommer du från däcket på din båt få en imponerande utsikt över Dogepalatset och suckarnas bro, samt hamnfronten, de historiska byggnaderna och de berömda gondolerna. Res till Murano och besök de världsberömda glaskonstnärerna i deras glasblåseri, se hur de finaste knypplingarna framställs i Burano eller besök Torcello med den imponerande basilikan. Semesterplatserna längs Lideon, är för de som älskar att bada, så om du föredrar mer ro och stillhet, är båtturen på floderna Sile och Brenta mot Padova ett ganska idylliskt alternativ.

Friulien norr om Venedig är en plats där man kan slappna av och njuta av livet på vattnet. Här får man en resa på kanaler till öar med mysiga byar och spännande museer. Vill du ut och bada kan du åka till kända badplatser som t.ex. Lido di Jesolo. Här kan du också spela golf på den populära banan i Grado.

Höjdpunkter

  • Dogepalatset och Markusplatsen i Venedig
  • Renässanskonst, gastronomi och sevärdheter i Venedig
  • Muranos glasmuseum och glasblåseri
  • Buranos knypplingar och bildsköna kanaler och hus
  • Fina sandstränder vid Jesolo och Lideon
  • Unikt fågelliv i nationalparken i Po-deltat
  • Fiskmarknad i Chioggia
  • Imponerande villor längs floden Brenta

Om båtresor i detta område

De venetianska vattenvägarna kan vara trafikerade, så vi rekommenderar området till folk med tidigare båterfarenhet.

För Le Boat och Locaboats kunder finns det privata tilläggningsplatser på flera platser i den venetianska lagunen. Betalning är obligatorisk tillsammans med bokning av båten. Antalet offentliga hamnplatser och privata marinor är starkt begränsade, och de kan vara mycket dyra.

Alltid prisgaranti. Vi är medlem av det danska Resegarantifonden (bästa täckningen) – ring på tel. 08-124 100 87