Cookies

Italien

Italien

Båtsemester i Italien - Venedig och Friule-regionen och Po-deltat

De annorlunda seglingsområdena i området omkring Venedig, är som två olika systrar men med varsin charm och personlighet.

Venedig är systern som alltid är upptagen och är full av aktivitet dygnet runt – medan Friule-regionen och Podeltat är den lugna systern, som väntar på att bjuda dig välkommen till en avslappnande seglats till öar, kanaler och spännande städer, som du kan utforska helt i ditt eget tempo.

Hyr kanalbåt och segla från LeBoats basen Casalale och upplev romantiska Venedig ett semestermål i världsklass och Europas mest berömda kanalstad – är byggt på 118 småöar och den pittoreska lagunen inbjuder till en båtsemester. Man kan knappt föreställa sig något mer romantiskt än att komma seglandes från lagunen med kurs mot Venedig och från däck på din båt få en imponerande utsikt över Dogepalatset och Suckarnas bro, hamnfront med historiska byggnader och de berömda gondolerna. Segla till Murano och besök de världsberömda glaskonstnärerna i deras glasblåserier, på Burano framställs de finaste spetshantverk, eller besök Torcello med dess imponerande basilika. Semesterorterna längs Lidoen är för de badsugna, och föredrar du mer ro och stillhet så är segelturen på floderna Sile och Brenta mot Padova helt idyllisk.

Hyr kanalbåt och segla från LeBoats basen i Precenicco och upplev Friule-regionen Precenicco norr om Venedig är platsen där man kan slappna av och njuta av livet med seglats på kanaler till öar med mysiga städer och spännande museer och kända badorter som Lido di Jesolo. Här kan du också spela golf på den populära golfbanan i Grado.

Från Locaboats bas Chioggia söder om Venedig kan man uppleva Podeltat och Venedigs laguner – bland annat den berömda staden Cornacchio.

Lokala attraktioner på eras kanalresa

  • Palazzo Ducale och Markusplatsen i Venedig
  • Venedigs renässanskonst och kultur
  • Muranos glasmuseum och glasskulpturer
  • Buranos spetshantverk och pittoreska kanaler och hus
  • Fina sandstränder vid Jesolo och Lidoen
  • Unikt fågelliv i nationalparken i Podeltat
  • Fiskemarknaden i Chioggia
  • Imponerande villor längs Brentts-floden
  • Otaliga restauranger – Venedig har sin helt egen gastronomi

Råd inför seglatsen

Ni kan segla tur & retur från våra båtbaser i Casale sur Sile och i Precenicco eller envägsseglats mellan baserna – från Chioggai kan ni bara segla retur till samma bas.

För våra kunder finns det privata förtöjningsplatser vid flera ställen i den venetianska lagunen. Betalning är obligatorisk i samband med bokning av båten. Antalet offentliga hamnplatser och privata småbåtshamnar är starkt begränsade – och kan vara mycket dyra.

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer
Houseboat Holidays Italia

Houseboat Holidays Italia

Houseboat Holidays Italia erbjuder segling från sina baser i Casale och Precenicco i Venedigs lagun.
Läs mer

Loading...