Skicka din reseförfrågan
X
Är en semester på en av Europas floder ditt nästa reseäventyr? Sedan skicka oss en resaförfrågan.
 

Italien

Läs mer om fördelarne med Seatravel

Kanalsemester i Italien

Välkommen till Venedig och Friuli-regionen

De två segelområdena i Italien, Venedig-området och Friuli-regionen, är som två vackra, men mycket olika systrar. Det är omöjligt att inte övergiva sig till deras olikartade charm. Venedig är den smarta systern, som alltid har mycket att göra. Här är det fullt av aktiviteter dygnet runt! Friuli-regionen är däremot Venedigs lugna motpart. Här väntar en avslappnad seglats till öar, kanaler och spännande byar, som du kan utforska i helt ditt eget tempo.

Romantiska Venedig är ett resmål i världsklass och Europas mest berömda kanalstad. Kanalstaden är byggd på 118 småöar. Man kan nästan inte föreställa sig något mer romantiskt än att komma seglande från lagunen med kurs mot Venedig. Här kommer du från däcket på din båt få en imponerande utsikt över Dogepalatset och suckarnas bro, samt hamnfronten, de historiska byggnaderna och de berömda gondolerna. Segla till Murano och besök de världsberömda glaskonstnärerna i deras glasblåseri, se hur de finaste knypplingarna framställs i Burano eller besök Torcello med den imponerande basilica. Semesterplatserna längs Lideon, är för de som älskar att bada, så om du föredrar mer ro och stillhet, är segelturen på floderna Sile och Brenta mot Padova ett ganska idylliskt alternativ.

Friuli-regionen nord om Venedig är en plats där man kan slappna av och njuta av livet på vattnet. Här får man en seglats på kanaler till öar med mysiga byar och spännande museer. Vill du ut och bada kan du segla till kända badplatser som tillexempel Lido di Jesolo. Här kan du också spela golf på den populära banan i Grado.

Höjdpunkter

  • Dogepalatset och Markusplatsen i Venedig
  • Renässanskons, gastronomi och sevärdheter i Venedig
  • Muranos glasmuseum och glasblåseri
  • Buranos knypplingar och måleriska kanaler och hus
  • Fina sandstränder vid Jesolo och Lideon
  • Unikt fågelliv i nationalparken i Po-deltat
  • Fiskmarknad i Chioggia
  • Imponerande villor längs Brentts-floden

Om segling i detta område

De venetianska vattenvägarna kan vara trafikerade, så vi rekommenderar området till folk med tidigare seglarerfarenhet.

För Le Boat och Locaboats kunder finns det privata tilläggningsplatser på flera platser i den venetianska lagun. Betalning är obligatorisk tillsammans med bokning av båten. Antalet av offentliga hamnplatser och privata marinor är starkt begränsade – och kan vara mycket dyra.

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Alltid prisgaranti. Vi är medlem av det danska Resegarantifonden (bästa täckningen) – ring på tel. 08-124 100 87