Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87

Crewed Charter - Hyr en skeppare

Crewed Charter

Även om du är en erfaren seglare eller om du har flera års erfarenhet och besitter alla rätta certifikat, kanske äger du din egen båt och känner till ditt lokala vatten. Men ändå... Kanske du vill överväga att anlita en skeppare och även en värdinna för din nästa seglingssemester i Medelhavet, Karibien eller andra exotiska platser.

Skeppare

Hyr en skeppare

Den stora fördelen med att anställa en lokal skeppare, är att du kan koncentrera dig på din semester, bara slappna av och njuta av resan. Skepparen är ansvarig när du är förankrad. Så du kommer inte att behöva hålla dig vaken hela natten, oroandes om ankaret håller eller inte. Hen besitter stor lokalkännedom och kommer med idéer och tips för platser att besöka, platser du aldrig ens fått hört talas om eller inte kan hitta, liksom avlägsna vikar med stor möjlighet att uppleva färgglada fiskar och sköldpaddor medan du snorklar i det kristallklara blåa vattnet och undervattensgrottor. Skepparen tar dig till platser där du kan gå i land på upptäcktsfärd och kanske se lokala ruiner och andra kulturella sevärdheter. Han känner till de lokala vattnen och därmed vind- och väderförhållanden, och kan ställa den mest gynnsamma kursen i förhållande till det. Finns sjömannsdrömmen fortfarande, kan du och andra intresserade deltagare hjälpa skepparen med olika uppgifter under resan: styra båten, hjälp med förtöjning och andra praktiska navigationsuppgifter under resan. Med en hyrd skeppare kommer din seglingssemester att bli en kombination av egna önskemål och intressen, blandat med den lokala skeppares kunskap och därmed kommer din segelsemester att bli en fantastisk och unik upplevelse.

Värdinna

Hyr Värdinna / Stewardesse

Hens jobb är att koka lätta måltider (förvänta dig ingen stor 3-rätters middag), små förfriskningar, rengöring i salongen och liknande. Hens jobb är inte att städa dina hytter och bädda sängar. Ni kan beställa varor i förväg som kommer att finnas ombord när ni anländer. Du kan beställa en proviantlista - beroende på i vilket område du ska segla. En del av charmen med en semester utomlands, är att handla i den lokala matbutiken eller besöka lokala marknader, men ibland kan det vara en fördel att förbeställa de tyngre varorna, såsom dricksvatten, andra drycker, etc.

Kost och logistik

Förutom kostnaden för att hyra skepparen, måste hen ha sin egen hytt och mat. Du behöver inte ha att bjuda in hen till restaurangen om du planerar att äta ute, men du måste se till att hen får mat, så se till att det finns mat i kylskåpet. Ibland har skepparen vänner eller bekanta om de platser du besöker och i allmänhet skepparen är mycket diskret och du bestämmer hur mycket du vill engagera hen. Dessutom, om du väljer att hyra en värdinna, bör hen också ha sin egen hytt och kost på liknande villkor som skepparen då de i de flesta fall inte delar hytt.

Nya upplevelser

Naturligtvis ökar det kostnaden att hyra en skeppare, men det kommer att ge dig en mycket speciell segelsemester med extra avkoppling och många unika upplevelser på platser som du förmodligen inte skulle ha tänkt på att besöka på egen hand.

Läs artiklar om livet ombord med egen skeppare och värdinna - alla artiklar är på danska

2013

2012

2011