Båtsemester i Ardennerne

Upplev de natursköna Ardenner från er egen kanalbåt. Ordet Ardenner är keltiskt och betyder "tät skog". En båtsemester i det här området med den rena lantluften, lämnar dig överbevisad om att det planterade området fungerar som Europas lunga. Naturen huserar bland annat vildsvin, rådjur och några av Frankrikes mest sällsynta fågelarter, samt växter som orkidéer och köttätande växter i de skyddade våtmarkerna.

En båtsemester på Maas-floden är en mycket charmerande och minnesvärd upplevelse. Färdas längre in i Ardennerna och upptäck de många spännande städerna på andra sidan av gränsen till Belgien.

Regionen har ett rikt viltdjursliv, därför finns det en mängd vilt-specialiteter i området; du kan bland annat sätta tänderna i pajer, skinka och korv. Mest berömt är skinkan från Ardennerna men finsmakare föredrar den vita korven en typisk specialitet producerat av lokala slaktare. Den obestridda kungen av de vita korvarna är Rethel, ett måste för kanalbåtsturister men även den vita Fumay-korven är utmärkt. Varje år i juli hålls en gourmetfestival i den vita korvens ära.

 

 

En äkta gourmet bör resa mot Champagne via Canal de l'Aisne à la Marne. I Épernay och Reims, den tidigare kröningsstaden för franska regenter, kan man provsmaka champagne. Man lär sig snabbt att den fina drycken serveras och dricks till varje tillfälle. Här dricker de champagne som aperitif, till förrätt, under huvudrätten eller tillsammans med desserter som Biscuit de Reims.

Pont-a-Bar (Locaboat)

Locaboat hamn - från den lilla charmiga hamn i Ardennerna, är det möjligt att segla till Sedan, där det finns restauranger, shopping och ett slott.
Läs mer
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87