Cookies

Ardennerna

View PDF

Ardennerna

En oförglömlig kanalresa i natursköna Ardennerna

Upplev de natursköna Ardenner från er egen flodbåt. Ordet Ardenner är keltiskt och betyder ”tät skog”. En båtsemester i det här området med den rena lantluften, lämnar dig överbevisad om att det planterade området fungerar som Europas lunga. Naturen huserar bland annat vildsvin, rådjur och några av Frankrikes mest sällsynta fågelarter, samt plansorter som orkidéer och köttätandeväxter i de skyddade våtmarkerna.

En båtsemester på Maas-floden, som snor och buktar sig, är en mycket charmerande och minnesvärd upplevelse. Segla längre in i Ardennerna och upptäck de många spännande byarna på andra sidan av gränsen till Belgien.

Regionen har ett rikt viltdjursliv, därför finns det en mängd vilt-specialiteter i området; pajer, skinka och korv kan du bland annat sätta tänderna i. Mest berömt är skinkan från Ardennerna men finsmakare föredrar den vita korven en typisk specialitet producerat av lokala slaktare. Den obestridda kungaby för de vita korvarna är Rethel, ett måste för flodbåtsturister men även den vita Fumay-korven är utmärkt. Varje år i juli hålls en gourmetfestival i den vita korvens ära.

En äkta gourmet bör segla mot Champagne via Canal de l'Aisne à la Marne. I Épernay och Reims den tidigare kröningsstaden för franska regenter kan man provsmaka champagne. Man lär sig snabbt att den fina drycken serveras och dricks till varje tillfälle. Här dricker de champagne som aperitif, till förrätt, under huvudrätten eller tillsammans med desserter som Biscuit de Reims.

 

 

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer

Loading...