Cookies

Ardennerna

View PDF

Ardennerna

En oförglömlig kanalresa i natursköna Ardennerna

Upplev de natursköna Ardennerna från din egen flodbåt. Ordet Ardenner är keltiskt och betyder "tät skog". En båtsemester i detta område, med ren lantluft, kommer att överbevisa en om att detta växtliga område fungerar som Europas lungor. Naturen inhyser bl.a. vildsvin, rådjur och några av Frankrikes mest sällsynta fågelarter, samt växtarter såsom orkidéer och flugätande sileshår finns också i detta skyddade våtmarksområde.

En båtsemester på Maas-floden, som kröker och slingrar sig, är en mycket charmig och minnesvärd upplevelse. Segla längre in i Ardennerna och upplev de många spännande städerna på den andra sidan av gränsen till Belgien – Ardennerna bjuder på ett lapptäcke av olika upplevelser.

Gastronomi i Ardennerna

Regionen i Ardennerna är full av vilt och bjuder naturligtvis på många viltspecialiteter. Pajer, skinkor och korvar fulländar upplevelsen. Mest berömd är skinkan från Ardennerna, men finsmakare föredrar den vita korven, en typisk specialitet producerat av lokala slaktare. Den obestridliga huvudstaden för de vita korvarna är Rethel, ett måste för flodbåtsturister, men också de vita Fumay-korvarna är utmärkta. Varje år i juli hålls här en gourmetfestival till den vita korvens ära.

Under alla omständigheter bör en äkta gourmand följa kanalen de l'Aisne à la Marne och segla mot Champagne. I Epernay och Reims, den tidigare kröningsstaden för franska regenter, kan man provsmaka champagne. Man lär sig snabbt att de fina dryckerna serveras och dricks vid varje tillfälle: Som aperitif, till förrätt, under huvudrätten eller tillsammans med desserter såsom den läckra 'Biscuit de Reims.

 

Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer

Loading...