Alltid prisgaranti. Vi är medlem av det danska Resegarantifonden (bästa täckningen) – ring på tel. 08-124 100 87

Båtsemester i Ardennerne

Upplev de natursköna Ardenner från er egen kanalbåt. Ordet Ardenner är keltiskt och betyder "tät skog". En båtsemester i det här området med den rena lantluften, lämnar dig överbevisad om att det planterade området fungerar som Europas lunga. Naturen huserar bland annat vildsvin, rådjur och några av Frankrikes mest sällsynta fågelarter, samt växter som orkidéer och köttätande växter i de skyddade våtmarkerna.

En båtsemester på Maas-floden är en mycket charmerande och minnesvärd upplevelse. Färdas längre in i Ardennerna och upptäck de många spännande städerna på andra sidan av gränsen till Belgien.

Regionen har ett rikt viltdjursliv, därför finns det en mängd vilt-specialiteter i området; du kan bland annat sätta tänderna i pajer, skinka och korv. Mest berömt är skinkan från Ardennerna men finsmakare föredrar den vita korven en typisk specialitet producerat av lokala slaktare. Den obestridda kungen av de vita korvarna är Rethel, ett måste för kanalbåtsturister men även den vita Fumay-korven är utmärkt. Varje år i juli hålls en gourmetfestival i den vita korvens ära.

 

 

En äkta gourmet bör resa mot Champagne via Canal de l'Aisne à la Marne. I Épernay och Reims, den tidigare kröningsstaden för franska regenter, kan man provsmaka champagne. Man lär sig snabbt att den fina drycken serveras och dricks till varje tillfälle. Här dricker de champagne som aperitif, till förrätt, under huvudrätten eller tillsammans med desserter som Biscuit de Reims.

Namur

Namur är huvudstaden i Wallonien och är en stad som lockar till sig ett stigande antal besökare. Hela området omkring staden är väldigt charmerande och naturskönt, centrum i staden är endast för fotgängare. Den största attraktionen i staden är dess fantastiska kastell. Namur må absolut vara en av de mest imponerande fästingsstäderna i Europa. Muséet för gammal konst har både målningar, skulpturer, glas och broderier.
Läs mer

Dinant

Belgiska Dinant ligger på bredden av den vackra floden Meuse i provinsen Namur. Den forntida fästningsbyn bjuder på många spännande attraktioner. Byns majestätiska kastell reser sig över byn på en 100 fot hög kulle. Den här berömda byggnaden blev ursprungligen byggd 1051 men blev förstörd av fransmännen i 1703. Fästningen som står där idag uppfördes av den holländska styrningen under tidigt 1800-tal. Dinants landmärke Notre Dame kyrkan (inte att förväxlas med den i Paris) blev faktiskt förstörd av fallande sten från de närliggande klipporna 1227 men har efter det restaurerats i sin nuvarande form. Dinant-grottan lockar gästerna med sina mångfärgade klippformationer och besökande seglare kan absolut spendera dag på att utforska det härliga Dinant.
Läs mer

Sedan

Den gamla fästningsbyn i Ardennerna är alltid värd ett besök. Utöver att vara en bildskön och livlig by är Sedan mest känt för sitt lokala slott, som med sin areal på 30 000 kvadratmeter sägs vara det största befästa medeltidsslottet i Europa. Konstruktionen startade 1424 och slottets försvar blev konstant förstärkt genom århundradena. Själva slottet är det enda som är kvar av de vidsträckta fästningsverken som en gång låg i och omkring byn. Kom ihåg att också besöka byns goda restauranger och caféer.
Läs mer

Reims

Reims är den byn där de franska kungarna förr blev krönta och där huvuddelen av all champagne framställs. Reims är också hem för en av de vackraste medeltidabyggnaderna i världen nämligen Notre-Dame de Reims. Här har många av de franska monarkerna blivit krönta och katedralen som är från den senare gotiska perioden är speciellt berömd för sin imponerande höjd och fantastiska glasfasader. Utöver otaliga vackra byggnader från romartiden och renässansen, bör man också unna sig ett besök på ett av byns många champagnehus eller till kalkstensgrottorna som används som förvaring under champagnens åldringsprocess.  Det kan rekommenderas att ta med på en av de guidade turerna, som brukar avslutas med en provsmakning. 
Läs mer

Pont-a-Bar (Locaboat)

Locaboat hamn - från den lilla charmiga hamn i Ardennerna, är det möjligt att segla till Sedan, där det finns restauranger, shopping och ett slott.
Läs mer