Cookies

Aquitaine

View PDF

Aquitaine

Upplev Aquitaine på en båtsemester

Sceneriet i det sydfranska Aquitaine har inspirerat konstnärer genom århundraden. Sluttningar med vinstockar och plantager med plommon vittnar om ett område med överflöd. Den lyxiga fois gras, tryfflar, vilda svampar och inte minst Bordeaux’ röda viner är bara ett urval av regionens berömda specialiteter. 

Resan till Aquitaine:

Från Bordeaux finns det ett tåg till Marmande som tar cirka en timme. Härifrån kan du ta taxi de resterande 14 km till Le Mas d’Agenais. Det finns en shuttle buss mellan Bordeaux flygplats och tågstationen som går genom byns centrum. Bussen kör 7 dagar i veckan och bussturen tar cirka 45 minuter. 

Seglingsmöjligheter med kanalbåt

 • Segla ut från 4 båtbaser – retur eller enkelväg. Klicka på utgångshamnen under kartan på sidan och se deras placering i området
 • Beroende på vattennivån kan det vara möjligt att kryssa över på Lot-floden – men bara med lots och mot avgift
 • I perioder med för hög eller låg vattennivå på floderna kan segelområdet vara avgränsat
 • Området är bra för både kanal-och flodbåtsseglats

Höjdpunkter och lokala attraktioner

 • Gamla byar på bergen med enastående panoramautsikt
 • Medeltidsbyar med kullerstensgator och timrade hus
 • Moissac’s berömda kloster 
 • Båthissen vid Montech – ett must see
 • Världsberömda viner som Margaux, St.Etienne, Graves och Medoc
 • Gastronomisk glädje och lokala marknader med tryfflar och fois gras
 • Vinmarker och solrosor
 • Konst och kultur i regionen
 • Njut av ett glas Armagnac – regionens svar på cognac


Kanalkartbok över Aquitaine

Kanalkort

Kanalkartbok nr 12:
Le Canal de Garonne, Le Canal de Montech, Baïse-floden, Le Lot.

Den här kanalboken kommer hjälpa dig med att planera din segeltur i Aquitaine. Garonne-kanalen har automatiska slussar och är inte i närheten av så beseglad som Canal du Midi. Det är lätt att segla i området och längs kanalen kan du cykla på en liten cykelstig. För att hjälpa dig med din ruttplanering innehåller kanalkortboken en distance-/time-table och en översikt över slussar mellan de olika byarna längs vattenvägen. De flesta av slussarna är mekaniska och ska aktiveras från båten, andra ska aktiveras med ett smart card. Några slussar speciellt vid övergången mellan kanal och flod har en slussmästare.  På några platser på floderna finns det bojar som markerar segelrutten. Det finns några slusskedjor i området och har man kommit in i en sådan kedja ska man fortsätta tills man är ute igen. Du seglar i ett vindistrikt – de flesta är bekanta med Bordeauxvinerna – men här finns även många mindre kända viner av riktigt bra kvalitet (se vinkartan i boken). Vid slussen vid Nicole kan man med assistans från en professionell lots komma till Lot-floden. För seglats på Lot-floden se kanalkartbok nr 5. Boken innehåller beskrivningar på engelska, tyska och franska och rikt illustrerad med foton. Boken finns ombord på båten men väldigt många beställer den på förhand som förberedelse av båtsemestern och som en scrapbok som minne av båtsemestern.

Kom ihåg att beställa kanalkartboken tillsammans med din resa!


Sök efter tillgängliga båtar och priser

Loading...

Loading...

Loading...

Le Boat

Le Boat

Le Boat är den båtoperatör som har det största sortimentet av flodbåtar och avseglingsplatser i världen. Med mer än 40 baser fördelade i 8 europeiska länder och med mer än 40 års erfarenhet kan Le Boat tillsammans med Seatravel erbjuda den mest underbara semesterform. 
Läs mer
Nicols

Nicols

Nicols’ flotta består av nästan 500 flodbåtar som är utspridda på 21 baser; 18 i Frankrike, 2 i Tyskland och 1 i Portugal.
Läs mer
Locaboat

Locaboat

Med Locaboats speciella och nostalgiska flotta kan du komma ut på en flodkryssning i Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Irland och Polen. De har 400 Penichetter fördelade på 30 baser i länderna och har funnits i över 35 år.
Läs mer

Loading...