Semester i Aquitaine

Sceneriet i det sydfranska Aquitaine har inspirerat konstnärer genom århundraden. Sluttningar med vinstockar och plantager med plommon vittnar om ett område med överflöd. Den lyxiga fois gras, tryfflar, vilda svampar och inte minst Bordeauxs röda viner är bara ett urval av regionens berömda specialiteter.

Resan till Aquitaine

Från Bordeaux finns det ett tåg till Marmande som tar cirka en timme. Härifrån kan du ta taxi de resterande 14 km till Le Mas-d'Agenais. Det finns en anslutningsbuss, mellan Bordeaux flygplats och tågstationen, som går genom byns centrum. Bussen kör 7 dagar i veckan och bussturen tar cirka 45 minuter.

 

Seglingsmöjligheter med kanalbåt

  • Segla ut från 4 båtbaser – retur eller enkelväg. Klicka på utgångshamnen under kartan på sidan och se deras placering i området.
  • Beroende på vattennivån kan det vara möjligt att kryssa över på Lot-floden – men bara med lots och mot avgift.
  • I perioder med för hög eller låg vattennivå på floderna kan segelområdet vara avgränsat.
  • Området är bra för både kanal- och flodbåtsresor.

Le Mas-d Agenais (Le Boat)

Le Boat hamn i Aquitaine - Le Mas D'Agenais är en gammal romersk stad som är full av historia. Stanna vid korsningen Saint - Jacques de Compostelle, ett område som har spelat en stor roll i landets historiska förändring. 
Läs mer

Buzet-sur-Baise (Nicols)

Nicols hamn i Buzet-sur-Baise - valet mellan tre väldigt olika rutter väntar dig - följ i Kung Henrik IV och D' Artagnan Musketörernas fotspår. Magisk och mystisk slingrar floden Baîse  sig genom hjärtat av Gascogne-regionen.
Läs mer

Buzet-sur-Baïse (Locaboat)

Locaboats bas Buzet-sur-Baïse i Aquitaine
Läs mer

Kanalkartbok över Aquitaine

Kanalkort

Kanalkartbok nr 12:
Le Canal de Garonne, Le Canal de Montech, Baïse-floden, Le Lot.

Den här kanalboken kommer att hjälpa dig med att planera din segeltur i Aquitaine. Garonne-kanalen har automatiska slussar och är inte i närheten av så beseglad som Canal du Midi. Det är lätt att segla i området och längs kanalen kan du cykla på en liten cykelstig. För att hjälpa dig med din ruttplanering innehåller kanalkortboken en distans- och tidtabell samt en översikt över slussar mellan de olika byarna längs vattenvägen. De flesta av slussarna är mekaniska och ska aktiveras från båten, andra ska aktiveras med ett smart card. Några slussar speciellt vid övergången mellan kanal och flod har en slussmästare. På några platser på floderna finns det bojar som markerar segelrutten. Det finns några slusskedjor i området och har man kommit in i en sådan kedja ska man fortsätta tills man är ute igen. Du reser i ett vindistrikt – de flesta är bekanta med Bordeauxvinerna – men här finns även många mindre kända viner av riktigt bra kvalitet (se vinkartan i boken). Vid slussen vid Nicole kan man med assistans från en professionell lots komma till Lot-floden. För segling på Lot-floden se kanalkartbok nr 5. Boken innehåller beskrivningar på engelska, tyska och franska och rikt illustrerad med foton. Boken finns ombord på båten men väldigt många beställer den på förhand som förberedelse av båtsemestern och som en scrapbok som minne av båtsemestern.

Kom ihåg att beställa kanalkartboken tillsammans med din resa!

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87