Alltid prisgaranti – ring på tel. 08-124 100 87

Basen i Kisköre

Vackert placerat i Hortobágy nationalpark, som sätter ribban för en naturupplevelse utöver det vanliga, hittar du basen i Kisköre.

Det finns inga större städer i området, men å andra sidan många små charmiga byar. Dessutom finns det en överflöd av flotta naturscenerier och ett spännande djurliv.

I slutet av maj och början av juni kan du uppleva ett av de mest fascinerande naturfenomen som finns i Europa. När miljontals cirkadiska dagsländor skapar stora moln över floden, parar sig och sedan dör, på några timmar. Händelsen kallas också "The bloom of the Tisza".

Här kan du också uppleva Pusztaen, den stora grässtäpp som finns runt sjön Tisza och de östra delarna av Ungern. I området finns flockar av bufflar, oxar och vilda hästar som alla lever tillsammans. Djuren vaktas av de ungerska cowboys, "csikos", i sina traditionella dräkter.

På en veckas båtuthyrning från Kisköre, kan du nå förbi Tisza sjön till Tiszalök och tillbaka till basen i Kisköre.

Basen i Tokaj

Områdets andra bas, basen i Tokaj, ligger i norra Ungern, nära den slovakiska gränsen. Tokaj-regionen är UNESCO-skyddad, och har gjort sig bemärkt över hela världen för sina goda viner. Dessutom är området godis är för historienörden.

Ombord på båten kommer du att passera genom områden av vingårdar som ligger vid foten av Zemplén-bergen och gamla skogstäckta vulkaner. Vinstockarna härifrån har gjort regionen känt för din vinframställning. Är man en barnfamilj på resa är Zemplén äventyrspark med bobslädar och linbana ett måste.

Helt unikt är att du kan bada direkt i floden vid det övre Tisza. Alla Nicols båtar i området är utrustade med en badstege så man enkelt kan komma upp och ned i vattnet för en snabb simtur.

På en veckas båtuthyrning med start i Tokaj, kan du nå Sátoraljaújhely och Dombrád innan du återvänder till basen i Tokaj. I Sárospatak kan du se Rákócki-slottet från renässansen.

Bilder från området - Bodrog & Tisza

Bilder från området - Bodrog & Tisza
Läs mer

Kisköre (Nicols)

Nicols base - Kisköre
Läs mer

Tokaj (Nicols)

Nicols base - Tokaj
Läs mer