Birmingham

Birmingham var engang synonym med dårlig byplanlægning. I dag er byen Englands andenstørste by, og har travlt med at ryste den negative arv af sig. Med sin industrielle baggrund og kaotiske vejnetværk, fremstår Birmingham måske ikke som en oplagt turistattraktion – men her er masser at gå på opdagelse i, inklusiv fine museer, et solidt natteliv og noget af den bedste mad i The Midlands-området.
Läs mer

Oxford

Oxford museer kan tillfredsställa alla smaker – från klassisk konst till tsantsa och de flesta har gratis entré. Universitetsstaden rymmer givetvis, University of Oxford. Universitetet är ett av världens finaste, äldsta och mest respekterade utbildningsinstitutioner Arkitekturen är en visuell pärla och studerande från hela världen kommer för att studera på det äldsta engelsktalande universitetet i världen.   Oxford Castle Unlocked: prova en guidad tur i Oxford Castle som i 800 år fungerade som fängelse. För en mer avslappnad eftermiddag kan man passande gå en tur i den sköna botaniska trädgården vid Oxford University. Är du modig kan du besöka The Museum of the History of Science, som kan skryta med mer än 1000 vetenskapliga instrument. 
Läs mer

Bilder från området - Coventry

Bilder från området - Coventry
Läs mer

Coventry

Under hela medeltiden var Coventry en av de viktigaste städerna i hela Storbritannien, och stadens centrum var fram till andra världskriget ansett vara ett historiskt landmärke. Men under kriget drabbades staden särskilt hårt av tyska flyganfall, och stora delar av stadens kärna förstördes så att de inte kunde återuppbyggas. Därför kan du se många moderna byggnader på en promenad genom staden. En av anledningarna till att tyskarna gick efter Coventry var att staden var ett viktigt industriellt centrum för den brittiska krigsinsatsen. Även efter kriget fortsatte staden att vara viktig, särskilt för bilindustrin. Även om den brittiska bilindustrin nu har gått bakåt, är Coventry fortfarande hem till huvudkontoret för London EV Company. Du känner kanske inte till företaget, men du känner förmodligen till deras primära produkt: de berömda svarta taxibilarna i London.  
Läs mer

Warwick

Liksom många andra mittengelska städer, byggdes det ett slott i Warwick i mitten av 1000-talet, när Vilhelm I var på väg till Yorkshire för att besegra ett uppror. I staden kan du se många byggnader från 1700- och 1800-talet, eftersom en stor brand härjade i staden 1694. Warwick är också hem för en stor kapplöpningsbana. Det är en självklar plats att känna solens strålar medan du och resten av sällskapet njuter av en stor kulturell upplevelse. Om du är typen som gärna vill gå ut och känna det mjuka gröna gräset på golfbanor, bör du också ta dig förbi kapplöpningsbanan. "Varför det?", tänker du då. Det beror på att du kan ge dig en läcker 9-hålsgolfbana i grönområdena runt omkring. Du kan också ta ett träningspass på kapplöpningsbanans driving range.  
Läs mer

Leicester

Snacks är en god vän på en kanalbåtsemester, och när du väljer Storbritannien som destination finns det goda möjligheter för att köpa chipspåsar av märket "Walkers". Det är britternas eget favoritmärke, och dess fabrik i Leicester är en av världens största i sitt slag. Varje dag används nästan 800 ton potatis för att producera 11 miljoner påsar chips. När du kör till Leicester på din kanalbåtsemester, färdas du på både Grand Union Canal och River Soar. Strax norr om staden löper de två vattenvägarna genom en stor våtmark med många sjöar. Lägg till här och njut av en härlig dag i den vackra naturen. Själva staden erbjuder ett brett utbud av kulturella upplevelser, oavsett om du vill fördjupa dig i de engelska kungarnas historia, titta på medeltida arkitektur eller upplev en fotbollsmatch på stadion.  
Läs mer

Northampton

Grand Union Canal är en av de viktigaste vattenvägarna i centrala England, och när du reser till Northampton möter du en stad som verkligen växte sig stor när kanalen och järnvägen kom till stan på 1800-talet. Det bidrog till att göra staden till ett industriellt nav för skor och lädervaror. Staden har ett antal historiska byggnader som är värda ett besök. Bland annat kan du häpnas av den vackra gotiska byggnaden Northampton Guildhall, eller ta dig förbi stadens katedral som också är hem för biskopen av Northampton.  Om du har bensin i blodet och är galen i motorsport, kan du åka en kort bit sydväst om staden, där en av motorsportens största mecka, Silverstone, ligger. På den legendariska racerbanan kan du komma helt inpå den stolta brittiska motorsporthistorien.  
Läs mer

Rugby

När du ser namnet Rugby tänker du antagligen på den populära sporten med samma namn. Men sporten har tagit sitt namn efter staden i Warwickshire, inte långt från Coventry. Här kan du besöka den berömda skolan där spelet enligt uppgift fick sina första skriftliga regler, år 1845 när tre elever skrev ned de riktlinjer som senare utvecklades till den moderna sporten. I allmänhet är rugbyskolan och dess berömda föreståndare Thomas Arnold en inspirationskälla för många viktiga kulturella saker i vår vardag. Till exempel sade den franske fadern till de moderna olympiska spelen, Pierre de Coubertin, att skolan och Arnold var en av hans stora inspirationskällor. Samtidigt sägs det att romanen "Tom Brown's Schooldays" var en dåtidens version av Harry Potter. Boken skrevs av den tidigare eleven vid skolan, Thomas Hughes. 
Läs mer

Napton (Black Prince)

Black Prince base - Perfekt beläget vid mynningen av Oxford kanalen är Napton basen utgångspunkt för många spännande segelrutter.
Läs mer

Gayton (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Rutterna karaktiseras av rullande landskap i vackra Northamptonshire, landsbygder, backar och skogsområden, småstäder och byar längs vägen, lätt åtkomliga från kanalen.
Läs mer

Kings Orchard Marina (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Kings Orchard Marina ligger i Staffordshire, på Coventry-kanalen, och ligger vid ett vackert landligt gömmställe, en ideel startpunkt.
Läs mer

Springwood Haven (ABC Boat Hire)

Springwood Haven - För lugn och ro, börja från Springwood Haven där du kan njuta av utsikten över landsbygden innan du ger dig ut på resor till vackra stadslandskap. Detta är en utmärkt utgångspunkt för att utforska Ashby Canal.
Läs mer
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87