Båtsemester på Themsen

Baserna i Benson och Chertsey ligger ideellt placerade för att uppleva det som absolut kan betecknas som den vackraste sträckan på Themsen.

Stora floder frambringar nästan alltid stora städer och Themsen är inget undantag; färden för er till några av de äldsta och vackraste städer och landsbyar i hjärtat av England.

Themsen är nog världens mest berömda och historiskt sätt mest signifikanta vattenväg, och här finns alltid något att se! Lokalbefolkningen nyttjar gladeligen Themsen och du kommer ofta att se lokala fiskare längs floden.

 

 

Seglingsmöjligheter

Res enkelväg eller retur mellan Le Boats två baser.

Reading

Reading är en driftig och modern handelsstad, som har undergått stora förändringar under de senaste åren. Tidigare var staden berömd för de tre B's – Biscuits, Beer och Bulbs. Staden har massor av shoppingmöjligheter och ett aktivt nattliv. Här hittar du också en stor supermarket nära flodbrädden. Besök Reading Museum och Gallery med permanenta utställningar om byns historia. Museet vid Blakes sluss berättar stadens historia om floderna Themsen och Kennet. Varje år i augusti är Reading platsen för Englands största rockfestival. Tilläggning: Ovanför Caversham-slussen finns det offentliga tilläggningsplatser på bägge sidor av floden. Under festivalperioden är det dock avstängt på den här delen av sträckan, och det kan därför vara vanskligt att få en plats. Man kan tanka vatten vid Shiplake-slussen och 2 slussar längre ned på floden. Det finns inga platser för el.
Läs mer

Windsor & Eton

Windsor Castle är en av Englands största turistattraktioner. Windsor Castle och Legoland ligger bägge två bekvämt i närheten av tilläggningsplatser. Det samma gäller för tågstationen om man önskar att ta på upptäcktsfärd lite längre bort. Missa inte vaktskiftet på Windsor Castle. Man kan se garderna marschera upp av High Street från klockan 10:50 om förmiddagen, men om man ska se själva vaktskiftet ska man betala entré. Det är vaktskifte varje dag i april, maj, juni och juli (undantag söndag). Om ni har cyklar med er är detta ett härligt landskap att cykla runt i. Ni kan också gå en tur längs the Heritage Trail från Windsor Castle och över floden till Eton College. På gåturen kommer man förbi Kings Head Pub, där det sägs att Shakespeare skrev ”The Merry Wives of Windsor”. Tilläggning: Det är flera tilläggningsplatser/övernattningsmöjligheter längs flodbrädden. Flera tilläggningsplatser är dessutom till rådighet nära järnvägsviadukten. Så länge man inte ankommer allt för sent om eftermiddagen, ska det vara rimligt lätt att hitta en plats att förtöja vid. Förvänta en avgift. 
Läs mer

Oxford

Oxford museer kan tillfredsställa alla smaker – från klassisk konst till tsantsa och de flesta har gratis entré. Universitetsstaden rymmer givetvis, University of Oxford. Universitetet är ett av världens finaste, äldsta och mest respekterade utbildningsinstitutioner Arkitekturen är en visuell pärla och studerande från hela världen kommer för att studera på det äldsta engelsktalande universitetet i världen.   Oxford Castle Unlocked: prova en guidad tur i Oxford Castle som i 800 år fungerade som fängelse. För en mer avslappnad eftermiddag kan man passande gå en tur i den sköna botaniska trädgården vid Oxford University. Är du modig kan du besöka The Museum of the History of Science, som kan skryta med mer än 1000 vetenskapliga instrument. 
Läs mer

London

London behöver förmodligen ingen större introduktion, men ett besök i den livliga brittiska huvudstaden är ett måste på en kanalbåtsemester i England. Det skulle ta för lång tid att nämna alla sevärdheterna i staden, men några som Big Ben, House of Parliament, London Eye, Westminster Abbey och Buckingham Palace är värda att ha på sin lista över saker att se i den stora staden. Ett bra tips är att ta en promenad längs Themsens strand, där du kan uppleva den speciella atmosfären som råder i en av världens folkrikaste städer. Här kan du se många av de stora sevärdheterna innan du får en riktig London-upplevelse genom att ta tunnelbanan runt i staden. London är också en gastronomisk smältdegel, med massor av brittiska och irländska pubar, indiska, kinesiska och andra östasiatiska restauranger och massor av annan mat från större delen av världen. Ge er exempel ut i Covent Garden i West End-distriktet, som även är känt som Londons teaterdistrikt, där du kan avsluta dagen med en av de många fantastiska föreställningarna.  
Läs mer

Hampton Court Palace

En av de mest kända och ökända kungarna är Henrik VIII. Han var mannen bakom separationen av engelska kyrkan från påvemakten, eftersom påven inte ville acceptera hans skilsmässa från Katarina av Aragonien på 1530-talet. Kungen hade sitt hov i det magnifika Hampton Court Palace, och idag kan du utforska de sex olika palatsen som tillsammans med ett antal imponerande trädgårdar utgör det stora komplexet. Egentligen var det Henrik VIII:s främsta rådgivare, Thomas Wolsey, som var ansvarig för att utvidga den tidigare herrgården till ett palats, som Wolsey kunde använda för att vara värd för både kungen och hans hov, men även andra europeiska monarker. Han ville skapa en plats värdig en kung. Det gjorde han så bra att det slutade med att kungen själv ville ha slottet som sitt hem.   
Läs mer

Chertsey (Le Boat)

Le Boat bas - Penton Hook Marina sträcker sig över 80 hektar och är Storbritanniens största flod båthamn. Det ligger på en av de vackraste delarna av Themsen.
Läs mer

Benson (Le Boat)

Le Boat hamn i Benson - Inbäddat i Themsen, omgiven av det frodiga och gröna engelska landskapet, ligger den charmerande landsbyn Benson mitt i ett populärt turistområde.   
Läs mer

Lower Heyford (Black Prince)

Perfekt för ett besök till Oxford. Du kan också segla på Themsen i rättning mot London, samt till Windsor Castle som varit ramen för många kungliga bröllop!
Läs mer

Aldermaston Wharf (ABC Boat Hire)

ABC Boat Hire - Från Aldermaston Wharf kan du resa på Kennet and Avon Canal eller Themsen (Themsen-licens inkluderad i båtpriset). Närliggande ständer är bl.a. Newbury, Thatcham och Reading, med Aldermaston tågstation också nära.
Läs mer
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87