Billeder från området - Cambridge

Billeder från området - Cambridge
Läs mer

Cambridge

Den östengelska staden Cambridge är världsberömd för sitt stora universitet, med anor från 1209, vilket gör den till ett av världens äldsta universitet. Därför råder det heller ingen tvekan om att på en kanalbåtsemester i Cambridge-området ska du avsätta gott om tid att besöka denna historiska institution, där du också kan imponeras av de många fascinerande byggnader som utgör universitetsområdet. Staden är också välkänd på sportscenen, särskilt den stora rivaliteten i rodd med det lika historiska University of Oxford. Det är därför du också kan stöta på Cambridge University's roddklubb när du färdas genom staden på floden Cam, där roddklubben tränar för den årliga tävlingen i London. Cambridge är också hem till den första uppsättningen av nedskrivna fotbollsregler, som vara grunden för de regler som det brittiska fotbollförbundet valde att utgå från, då den etablerades år 1863.  
Läs mer

Ely

När din narrowbåt glider längs Ouse-floden in i staden Ely, upptäcker du snabbt stadens stora landmärke, den vackra katedralen från början av det förra årtusendet. Den fantastiska stenbyggnaden tog mer än 300 år att bygga och du kan inte låta bli att lockas till det stora arkitektoniska mästerverket. Förutom de vackra karakteristiska tornen, innehåller katedralen också ett museum av fönstermosaikkonst. Här kan du se några av världens vackraste konstverk som skapats av färgat glas i mosaikfönstrena. Ely ligger mitt i östra Englands vidsträckta träskmark, och fram till 1600-talet kunde du bara besöka staden via vattnet. Marknadsdagar är en viktig del av stadens identitet, och marknader hålls varje vecka, vilka verkligen är värda att besöka om du vill uppleva den speciella Ely-stämningen.  
Läs mer

Wicken Fen

För alla naturälskare bör Wicken Fen ligga mycket högt på önskelistan när du ska på en kanalbåtsemester i England. Det stora naturreservatet är främst våtmarker, där små vattendrag och sjöar spänner över ett stort område. Här kan du upptäcka upp till 9 000 olika djur- och insektsarter, inklusive ett antal sällsynta arter av fjärilar och trollsländor. Området har länge varit av intresse för forskare, och det var här som en ung Charles Darwin samlade skalbaggar på 1820-talet som en del av hans studier i evolution. Wicken Fen ligger i mitten mellan städerna Ely och Cambridge, och här finns många vägar som du kan följa runt landsbygden. Du kan också lära dig mer om att använda vindkraft för att pumpa bort vatten vid den gamla träkvarnen i reservatet.  
Läs mer

St. Ives

Ouse-floden slingrar sig genom landskapet i Cambridgeshire och när du startar från basen i Ely på väg västerut, kan du se fram emot en mycket speciell bro. I marknadsstaden St Ives löper en medeltida bro från 1400-talet, och bron är en av bara fyra i hela England som har ett kapell mitt i floden. Det är en otrolig syn när du kommer i din narrowbåt. Som handelsstad är St Ives känd för sina marknader, som är bland de största i hela England. Varje vecka hålls flera marknader, vilket ger ett virrvarr av liv till stadens gator från tidig morgon när handlare börjar sätta upp sina bås. Här kan du verkligen känna det engelska marknadslivet och göra en bra affär. Vid floden hittar du också ett stort antal små kaféer och tehus där du kan njuta av ett klassisk engelsk afternoon tea med tillhörande scones och små smörgåsar.  
Läs mer

Huntingdon

Efter att ha färdats genom flera vackra våtmarker på Ouse-floden, väntar staden Huntingdon på dig och ditt sällskap ombord på din smalbåt. Efter den vackra båtturen från Ely genom St Ives erbjuder Huntingdon en idealisk plats att besöka en engelsk pub för en handpumpad fatöl och en rejäl måltid. I stadens gamla läroverk har ett museum idag inrättats över en av de mest kända "Huntingdonar", Oliver Cromwell, som var elev på skolan. Cromwell spelar en framträdande roll i de engelska inbördeskrigen. Han var en av ledarna för det parlamentariska upproret mot rojalisterna och kungen. Inbördeskriget slutade med en seger för parlamentarikerna vilket ledde till att Cromwell blev Englands statschef fram till sin död 1658. Nu tänker du kanske att England fortfarande är en monarki, vilket också är sant, eftersom bara två år efter Cromwells död återtog Kung Charles II makten över England, och en av hans första order var att gräva upp Cromwells kropp från Westminster Abbey och halshugga den avlidne.  
Läs mer

Ely (Black Prince)

Black Prince base - I den vackra katedralen i Ely är Black Prince bas. Härifrån har du enkel tillgång till de vackra Fenland vattendrag.
Läs mer
Alltid prisgaranti – ring på tel. (+46) 08-124 100 87