Black Prince

Alltid prisgaranti – ring på tel. (+45) 39 16 33 44

Black Prince Narrowboat Holiday är uppkallad efter den första prinsen av Wales, Edward, och är kända för sina långa, smala kanalbåtar. Med dessa helt unika och vackert inredda narrowboats kan du uppleva Wales, Englands och Skottlands sköna natur genom floder och kanaler.

Vad är en Narrowboat?
En Narrowboat är, som namnet antyder; en smal båt – som traditionellt användes för att transportera gods på de smala kanalerna i England och Wales under 17-, 18- och 1900-talet. De små tunnlarna och slussarna mätte ned mot 7 fot (2,13m) i bredden på de smalaste ställena, vilket har satt en helt naturlig gräns för båtarnas bredd. Samma begränsning gäller även för en modern Narrowboat, vilken i gengäld kompenserar den smala bredden med en imponerande längd, särskilt i förhållande till bredden, upp till 72 fot (ca 22m).

En modern Narrowboat har dessutom ett större akterdäck än en traditionell Narrowboat, så skepparen slipper att sitta ensam. Längst fram i fören finns det vanligtvis en liten terrass så att alla passagerare har möjlighet att njuta av solen. Inuti finns det ett uppehållsrum med sitt- och matplatser för alla ombord, ett fullt utrustat kök, ett flertal elektriska toaletter och badrum, samt sovrum med bekväma sängar. Där finns allt vad man kan behöva ha ombord för att ha en behaglig och bekväm semester.

Black Prince har byggt upp en flotta med moderna, skräddarsydda och prisbelönade narrowboats, vilka har allt som du kan behöva ombord, såsom fullt utrustade kök, radio, CD- och DVD-spelare, TV, m.m. Även om du aldrig har varit ombord på denna typ av flodbåt ska du inte tveka att hyra en eftersom du naturligtvis får en grundlig utbildning i din narrowboat.

Båtarna kan hyras i olika storlekar och från 2 till 10 personer. Om ni är ett par kan båten Princess 2 eller Duchess 2 rekommenderas eftersom dessa har en dubbelsäng, ett fint kök och salong. Skulle ni däremot vara en liten familj på 2 vuxna och 2 barn kan Princess 4, Duchess 4, Shakespeare 4 eller Lautrec 4 vara en bra flodpråm med de 2 sovrummen. Är det en stor familj eller en större grupp av vänner som ska bege sig iväg så passar Countess 6, Duchess 6 och Duchess 8 bättre för ändamålet.

Gratis WiFi med Black Prince
Som en nyhet erbjuder Black Prince 2GB gratis WiFi på alla deras narrowboats på baser. Man bör dock observera att det inte kan garanteras 100 % täckning överallt.

Kontakta oss om du har frågor rörande en flodbåtssemester med en narrowboat.

We have boats all over the world: